Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » WSP mukana Mäntsälän koulujen ja päiväkodin elinkaarihankkeessa

WSP

WSP mukana Mäntsälän koulujen ja päiväkodin elinkaarihankkeessa

Tiedote.
Julkaistu: 24.08.2015 klo 13:01
Julkaisija: WSP

Suomen johtaviin rakennusalan suunnittelu- ja konsulttiyrityksiin lukeutuva WSP tekee ensimmäisiä elinkaarimallilla toteutettavia suunnittelu- ja rakennushankkeita Mäntsälän kunnalle. Kyse on Riihenmäen yhtenäiskoulun alakouluosan uudisrakennuksesta, Hyökännummen alakoulun laajennusosasta sekä Hyökännummen päiväkodin laajennuksesta. Sopimusten arvo 66 miljoonaa euroa ja hankkeiden kokonaislaajuus on 11.533 m².

Elinkaarimallissa on oleellista, että palveluntuottaja vastaa kohteiden uudisrakentamisesta, korjaamisesta, kunnossapidosta ja käytettävyydestä seuraavat 20 vuotta. NCC Rakennus Oy on valittu Mäntsälän kohteiden ylläpitopalveluntuottajaksi.

Elinkaarimallilla saadaan kohteisiin optimaalista mitoitusta sekä pedagogista, innovatiivista ja monikäyttöistä toiminnallisuutta, turvallisuutta ja kustannustehokkuutta.

”Elinkaarimalli on Mäntsälän kunnalle kustannustehokas ja laadukas investointipäätös, jossa korostuvat innovatiiviset ratkaisut muun muassa energiatehokkuudessa sekä tilojen toiminnallisuudessa”, kertoo Mäntsälän kunnan tekninen johtaja Hannu Seppälä.

”WSP on tarjonnut kunnalle hankintakonsultointia, johon kuuluu taloudellinen, juridinen sekä tekninen konsultaatio. Elinkaarimallin tarkoituksena on helpottaa kunnan talouden ennustettavuutta ja toisaalta varmistaa, että kohteiden kunto ja käytettävyys pysyvät vaaditulla tasolla koko niiden elinkaaren. Jos näin ei tapahdu, niin siitä seuraa sanktioita palveluntuottajalle. Kunta saa myös tilat, jossa ei ole sopimuskauden jälkeen korjausvelkaa”, kertoo WSP:n johtaja Jari Kaukonen.

Kuntalaisten kuuleminen yhä tärkeämpää

Mäntsälän kunnassa huomattiin hankkeen aikana, kuinka tärkeää on neuvottelu- ja sopimusosaaminen monimutkaisissa hankintaneuvotteluissa. Elinkaarihankkeen aikana lisääntyi kuntapäättäjien markkinatietoisuus sekä ymmärrys kuntalaisten vuorovaikutuksen tärkeydestä. Kunta odottaa myös laadukasta ja ammattitaitoista rakentamista, jossa palveluntuottaja huolehtii sopimuksen mukaisesti kiinteistöistä.

”Tätä osaamista voidaan jatkossa hyödyntää myös kunnan perinteisten kohteiden suunnittelussa ja rakennuttamisessa”, muistuttaa Seppälä.

”Suomessa ensimmäinen kunnallinen elinkaarikonsultoinnilla toteutettu hanke tehtiin vuonna 2003 Espoon Kuninkaantien lukioon ja siitä lähtien elinkaarihankkeiden määrä on kasvanut vuosittain”, kertoo Kaukonen.

Riihenmäen yhtenäiskoulu
Suunnittelualue on reilut 49 000 m², ja sillä sijaitsee nykyinen vuonna 1998 valmistunut tiilipintainen ja kivirakenteinen koulurakennus. Koulu palkittiin 2000 -luvun alussa Suomen parhaana kouluna. Siinä toimivat luokat 7-9.

Hyökännummen yhtenäiskoulu ja päiväkoti
Puurunkoinen ja puuverhoiltu koulu- ja päiväkotirakennus sijaitsevat 28 000 m² m tontilla. Koulun laajennusta varten on hankittu 3,7 ha:n tontti, jota asemakaavoitetaan parhaillaan. Lisäksi kasvavan koulun tarpeisiin vuokrattiin vuonna 2014 viiden luokan tilaelementtikoulu neljäksi vuodeksi. Koulussa on vuosiluokat 1-6 ja esikoulu, yhteensä 198 oppilasta.

Päiväkotia laajennettiin vuonna 2008. Päiväkodissa on tällä hetkellä 6 ryhmää ja noin 100 lasta. Päiväkoti on toiminnassa läpi vuoden ja toimii alueensa päivystävänä päiväkotina.

Lisätietoja:

johtaja Jari Kaukonen, WSP
puh: 0400 843 951
jari.kaukonen@wspgroup.fi

tekninen johtaja Hannu Seppälä, Mäntsälän kunta
puh: 040 3145 934
hannu.seppala@mantsala.fi

WSP on monialainen suunnitteluyritys, joka tunnetaan vaativista suunnittelukohteista ja kestävistä ratkaisuista. Ydinpalvelumme ovat Yhdyskuntasuunnittelu, Kiinteistöt, Teollisuus ja Sillat.

Suomen WSP on osa kansainvälistä WSP:tä, jossa työskentelee noin 31 000 asiantuntijaa 500 toimistossa ympäri maailmaa. Syyskuussa 2014 WSP osti teollisuudessa ja infrassa maailman tunnustetuimpiin kuuluvan suunnittelutoimiston Parsons Brinckerhoffin. Yrityskaupan myötä lukeudumme nyt maailmaan johtaviin suunnitteluyrityksiin alallamme.

Suomen WSP:n palveluksessa on noin 350 asiantuntijaa. Liikevaihtomme vuonna 2014 oli 29 miljoonaa euroa. Asiakkaamme tuntevat WSP:n ratkaisujen aktiivisena löytäjänä, jonka kanssa on helppo toimia.

www.wspgroup.fi

Luonnonläheinen Mäntsälä on mahdollisuuksien kunta asua ja yrittää pääkaupunkiseudun välittömässä läheisyydessä. Kunnan väkiluku on tällä hetkellä reilut 20 000 asukasta. Nykyisin Mäntsälä on vireä ja muuttovoittoinen kunta.

www.mantsala.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs