Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Virgin Galacticin kuudessadas avaruusturisti on nainen

SMT

Virgin Galacticin kuudessadas avaruusturisti on nainen

Tiedote.
Julkaistu: 18.06.2013 klo 11:23
Julkaisija: SMT

Kaupallisia avaruuslentoja kehittävän Virgin Galacticin 600. asiakas on brittiläinen Marsha Waters. 42-vuotias Marsha edustaa uuden sukupolven naisastronautteja: tavallisia ihmisiä, jotka haluavat päästä avaruuteen.

Marsha on seurannut kiinnostuneena Virgin Galacticin edistystä jo vuodesta 2010. "Olen aina ollut kiinnostunut avaruudesta ja usein pohtinut, voiko avaruusmatkailusta tulla todellisuutta minun elinaikanani", Marsha kertoo. "Kun kuulin Virgin Galacticin onnistuneesta rakettimoottoroidusta testilennosta, päätin ostaa itselleni lipun avaruuteen."

Sir Richard Bransonin omistama Virgin Galactic on ensimmäisiä yhtiöitä maailmassa, jotka suunnittelevat kaupallisia avaruuslentoja. Onnistuneen rakettimoottoroidun testilennon jälkeen huhtikuussa 2013 yhtiö on arvioinut, että kokonaan valmis testilento voitaisiin suorittaa loppuvuodesta 2013.

Noin kahden tunnin pituista kaupallista avaruuslentoa edeltää kolmen-neljän päivän koulutus avaruuskeskuksessa Spaceport Americassa, joka sijaitsee New Mexicon osavaltiossa. Itse lennolla emoalus nostaa avaruusaluksen 16 kilometrin korkeuteen. Saavutetussa korkeudessa alus irrotetaan emoaluksesta, sen moottorit käynnistetään ja se nousee noin 90 sekunnissa 110-115 kilometrin korkeuteen. Seuraavien minuuttien aikana matkustajat ovat painottomassa tilassa ja voivat kellua aluksen sisällä ihaillen rajattomia avaruusmaisemia. Alus palaa maan vetovoiman ja ainutlaatuisen siipitekniikan avulla takasin maan ilmakehään turvallisesti, ja lopulta laskeutuu kiitoradalle tavallisen lentokoneen tavoin. Alukseen mahtuu kuusi matkustajaa ja kaksi pilottia.

Area toimii Virgin Galacticin ainoana jälleenmyyjänä Suomessa. Toistaiseksi kolme suomalaista on ostanut lennon avaruuteen.

 

 

Lisätietoja medialle:

Area: Viestintäpäällikkö Tuulia Taipale, p. 0400 507087, tuulia.taipale@area.fi

Virgin Galactic: Sean Elizabeth Wilson, Griffin Communications Group, (281) 335-0200; (832) 453-9464 cell, virgingalactic@griffincg.com

Lisämateriaalia ja kuvia:
https://www.area.fi/avaruusmatkat
http://www.virgingalactic.com/
http://www.youtube.com/watch?v=Pln9JKEjFks&feature=youtu.be
http://www.virgingalactic.com/extranet/
https://twitter.com/virgingalactic
https://www.facebook.com/groups/140051236005956/#!/pages/Virgin-Galactic/171270329296?fref=ts 

Liitetiedostot

Matkatoimisto Oy Area on sähköisten matkapalveluiden edelläkävijä ja yksi Suomen johtavista liikematkatoimistoista, jolla on toimistot Helsingissä, Turussa, Tampereella, Hämeenlinnassa ja Oulussa. Sähköisten ratkaisujen kehittäminen on tärkeä osa strategiaamme. Arealla on 130 työntekijää ja se on osa Finnair-konsernia sekä kansainvälisen matkahallintopalveluita tarjoavan GlobalStar-verkoston edustaja Suomessa. www.area.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs