Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Valitse oikea lämpöpumppu ja säästä lämmityskuluissa jopa 70%

MyyAsuntoni.fi

Valitse oikea lämpöpumppu ja säästä lämmityskuluissa jopa 70%

Tiedote.
Julkaistu: 17.12.2014 klo 08:00
Julkaisija: MyyAsuntoni.fi

Useimmille lämpöpumput eivät ole kovin tuttuja, koska yleensä lämpöpumppuja ostetaan vain 1-2 kertaa elämän aikana, kertoo Lämpöykkösen Matti Perkkiö MyyAsuntoni.fi-verkkopalvelun blogikirjoituksessaan. Tekniikka on kehittynyt hurjasti ja lämpöpumpuilla voidaankin leikata n. 30-70% lämmityskuluista.

Ilmalämpöpumppu, säästöä 30%

Ilmalämpöpumppu on lämpöpumpuista edullisin ja yksinkertaisin järjestelmä, niitä asennetaan vuosittain noin 40 000 kpl. Se sopii käytännössä jokaiseen kotiin. Ilmalämpöpumppu käyttää hyväkseen ulkoilman sisältämää lämpöenergiaa ja puhaltaa lämmön seinälle sijoitettavan sisäyksikön kautta sisäilmaan. Lämmityksen lisäksi ilmalämpöpumpuilla voidaan viilentää, suodattaa ilman epäpuhtaudet ja pienhiukkasia ja takkatoiminnon avulla levittää takan tai muun lämmönlähteen tuomaa lämpöä laajemmalle alueelle.

Ilmalämpöpumpussa on tärkeää säännöllinen huolto ja että sitä käytetään oikein. Asentajan antama käyttöopastus on ehdottomasti vaadittava asia. Hyvän ilmalämpöpumpun lämmitykseen saa asennettuna noin 1800-2500 eurolla. Oikein mitoitettu, huollettu ja käytetty ilmalämpöpumppu pienentää lämmityskustannuksia öljy- tai sähkölämmitystaloissa noin 30%.

Ilma-vesilämpöpumppu, säästöä 50%

Ilma-vesilämpöpumppu on kehittyneempi versio ilmalämpöpumpusta. Se hyödyntää ulkoilman lämpöenergiaa, mutta käyttää sitä sekä käyttöveden, että lämmitysveden lämmittämiseen. Ilma-vesilämpöpumppu sopii kaikkiin vesikiertoisiin kiinteistöihin; myös sellaisiin, joissa maalämpöä ei voida hyödyntää.

Ilma-vesilämpöpumppujen määrä lisääntyy kovaa vauhtia, koska tekniikka on kehittynyt niin pitkälle, että se toimii luotettavasti myös Pohjolan olosuhteissa. Suosiota lisää se, että sen hinta asennettuna (noin 10 000 €) on edullisempi kuin maalämpöpumpulla. Oikein mitoitettu ja asennettu ilma-vesilämpöpumppu säästää lämmityskustannuksiasi noin 50%.

Maalämpö, säästöä 70%

Maalämpöpumppu on lämpöpumppujen kuningas ja sitä asennetaan Suomessa vuosittain noin 10 000:een kotiin ja kiinteistöön. Maalämpö ottaa lämpöenergiansa maasta, vedestä tai kalliosta. Maalämpöpumppu lämmittää ilma-vesilämpöpumpun tavoin sekä lämmitys- että käyttöveden. Maalämpöpumpun, asennuksen ja porakaivon kustannus on uudiskohteissa keskimäärin 15 000€ ja saneerauskohteissa noin 20 000€ luokkaa. Järjestelmällä voidaan saavuttaa jopa 70 % kustannussäästöt eli noin 2000€ pienemmät lämmityskustannukset vuositasolla.

Yllämainitut säästöt voidaan saavuttaa lähinnä öljy- ja sähkölämmityskohteissa, joissa säästöpotentiaali on korkein. Lämpöpumpuilla on huima energiansäästöpotentiaali, jota on mahdollista hyödyntää vielä noin 1 000 000 kotitaloudessa.

Lue koko blogi: http://blogi.myyasuntoni.fi/blog/2014/12/15/mika-lampopumppu-saastaa-eniten-ja-mika-maksaa-vahiten/

MyyAsuntoni.fi on Suomen kattavin kiinteistönvälittäjäportaali, jossa on mukana yli 500 kiinteistönvälittäjää. Sivustolla olevassa blogissa julkaistaan viikoittain mielenkiintoisia blogikirjoituksia eri alojen asiantuntijoilta asumiseen ja muuttamiseen liittyen.

Lisätietoa: toimitusjohtaja Jussi Hietaranta, jussi@myyasuntoni.fi, 040-7368747, www.myyasuntoni.fi, facebook.com/myyasuntoni

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs