Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Uusi Konepaja 2016 tuo metalliteollisuuden koneet ja laitteet Tampereelle

Tampereen Messut

Uusi Konepaja 2016 tuo metalliteollisuuden koneet ja laitteet Tampereelle

Tiedote.
Julkaistu: 26.11.2014 klo 11:32
Julkaisija: Tampereen Messut

SUOMEN 10 000 KONEPAJAA SAAVAT ARVOISENSA MESSUTAPAHTUMAN

Tampereen Messut Oy järjestää uudet Konepaja 2016 -messut 15.–17.3.2016 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Yhteistyössä kone- ja laitepuolen toimijoiden kanssa toteutettavat Konepaja-messut esittelevät metalliteollisuuden uusimmat koneet ja laitteet alan yritysten kilpailukyvyn ja tehokkuuden parantamiseen. Metalliteollisuuden kone- ja laiteinvestoinneista päättäville henkilöille suunnatun tapahtuman tuoteryhmiä ovat työstökoneet, levykoneet, hitsaus ja liittäminen, työkalut, automaatio ja robotiikka, kunnossapito sekä teollisuuden palvelut. Samaan aikaan on hitsausalan kansainvälinen messutapahtuma Nordic Welding Expo 2016. NWE toteutetaan kuudennen kerran.

– Suomessa on noin 10 000 konepajaa, mikä tarkoittaa, että maassa riittää kävijäpotentiaalia laadukkaille metalliteollisuuden kone- ja laitemessuille. Konepaja 2016 -messuilla kone- ja laiteinvestoinneista päättävät henkilöt pääsevät konkreettisesti tutustumaan kone- ja laiteuutuuksiin, työkaluihin sekä viimeisimpiin ratkaisuihin automaatioon, robotiikkaan, kunnossapitoon ja teollisuuden palveluihin liittyen. Alihankinta-messujen johdolla Tampereesta on tullut metalliteollisuuden messumekka, jonne kävijöiden on helppo tulla ympäri Suomea. Kaupunki on juuri sopivan kokoinen ja sijainniltaan sekä infraltaan toimiva. Pirkanmaa on myös konepajojen kehto, joten on luontevaa rakentaa alan ykköstapahtuma juuri tänne. Alihankinnassa metalliteollisuuden yritykset myyvät omaa osaamistaan ja kapasiteettia, kun taas Konepaja-messuille nämä toimijat tulevat kävijöinä katsomaan uusia koneita ja laitteita oman kilpailukykynsä ja tehokkuuden parantamiseen, sanoo ammattimessujen tuoteryhmäpäällikkö Jani Maja Tampereen Messut Oy:stä.


Konepajateollisuus on Suomen teollisuuden selkäranka

Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistys on mukana Tampereen Konepaja 2016 -messujen toteutuksessa. Yhdistyksen Metallintyöstökonejaostoon (METKO) kuuluu 22 Suomen johtavaa metallintyöstökoneiden toimittajaa. Jäsenyritysten keskeinen asiakaskunta muodostuu konepaja-, metallituote- ja kuljetusvälineteollisuudesta sekä näille palveluja tarjoavista sopimusvalmistajista. Konepaja 2016 on saanut jäsenyritysten keskuudessa positiivisen innokkaan vastaanoton. 

– Suomalainen konepajateollisuus on maamme teollisuuden selkäranka. Viime vuosien vaikeassa suhdannetilanteessa on luonnollista, että myös investoinneista on jouduttu leikkaamaan, samalla kuitenkin riski kilpailukyvyn rapautumisesta kasvaa. Tarvitaan uusia ideoita, uudenlaista kapasiteettia ja tuotantoteknologiaa. Tampereen suuri Konepaja 2016 -messutapahtuma on hieno mahdollisuus tutustua kerralla alan johtavien toimijoiden tarjontaan ja ajatusten vaihtoon, toteaa asiamies Jan Sucksdorff Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistyksestä.

– Konepaja 2016 herättää mielenkiintoa ja tarjoaa kävijöille kattavan kone- ja laitetarjonnan lisäksi uusia ideoita sekä uskoa ja eväitä niiden toteuttamiseen. Tarjonnan tulee vastata ja ylittää sekä kävijöiden että näytteilleasettajien odotukset. Konepajasta odotetaan erottuvaa, uudenlaista tapahtumaa omalla profiilillaan. Tampereella ja sen lähiympäristössä on vahva ja perinteinen konepajateollisuuden keskittymä, joten uusi tapahtuma on lähellä kohderyhmäänsä. Konepaja-messuilla alan toimijoilla on hyvä mahdollisuus korostaa investointien käynnistämisen tärkeyttä ja pistää toimeksi. Palautetaan yhdessä Oy Suomi Ab:n kilpailukyky, sanoo Metallintyöstökonejaoston puheenjohtaja, toimitusjohtaja Petri Järvinen Cron-Tek Oy:stä.


Konepaja 2016 vastaa alan toimijoiden nykyisiin tarpeisiin

Tampereen Messut Oy järjestää uudet Konepaja-messut tiiviissä yhteistyössä metalliteollisuuden kone- ja laitetoimijoiden kanssa. Lähtökohtana on toteuttaa alan yritysten toiveiden ja tarpeiden mukainen tapahtuma.

– Suomessa on pitkään ollut puutetta kunnon messuista, joihin sekä laitetoimittajat ja messukävijät olisivat tyytyväisiä. Tällä hetkellä ei ole tapahtumaa, joka kiinnostaisi yritysjohtoa, tuotantojohtoa ja käyttäjiä. Konepaja-messuja kehitettäessä tämä ajatus on ollut päällimmäisenä mielessä ja tavoitteena on nyt luoda todellista kysyntää vastaava tapahtuma. Konepajat haluavat pitää itsensä ajan tasalla ja saada tietoa uusimmista ratkaisuista. Toimittajat puolestaan tarvitsevat tietoa asiakkaiden tarpeista. Internet, suorat tapaamiset ja seminaarit täyttävät osin tätä aukkoa, mutta säännöllisesti on hyvä kokoontua yhteen paikkaan. Saman katon alla kaikki osapuolet voivat saada päivityksen siitä, missä mennään sekä teknologian että tarpeiden osalta, kertoo hallituksen puheenjohtaja Jarmo Hyvönen Machine Tool Center Oy:stä.

MT Centerin hallituksen puheenjohtaja Hyvönen toimii Konepaja 2016 -messujen näyttelytoimikunnan puheenjohtajana. Kolmekymmentä vuotta alalla olleella Hyvösellä on pitkä kokemus alan messuista ja etenkin Saksan ja Italian EMO-messujen kehittämisestä. Odotukset kotimaiselle tapahtumalle on helppo kiteyttää.

– Konepaja 2016 -messujen kävijöiden tulee kokea, että he näkevät tässä tapahtumassa laajasti nykypäivän teknologian. Näytteilleasettajien tulee puolestaan saada kokonaiskuva yritysten investointitarpeista. Kaiken kaikkiaan nyt on mahdollisuus kehittää Tampereelle uudentyyppinen tapahtuma, joka vastaa alan muuttuneita tarpeita. Sen vuoksi haluamme kuunnella kaikkien toimijoiden mielipiteitä, jotta Konepajasta saadaan onnistunut kokonaisuus. Sijainnin puolesta Tampere on otollinen ollessaan risteysasemana etelän, pohjoisen, lännen ja idän välissä. Tilat ovat riittävän suuret, jotta kaikki toimittajat saadaan mukaan. Lisäksi uusin E-halli mahdollistaa raskaampien yksiköiden näyttävän esittelemisen. Tärkeää on, että rakentaminen ja purkaminen kyetään myös hoitamaan kustannustehokkaasti ja lyhyessä ajassa, Hyvönen sanoo.

Hyvönen toteaa Suomen ja valmistuksen elävän murroksessa. Paineet kustannustehokkaaseen valmistukseen nousevat. Konepaja 2016 on hyvä paikka nostaa esille alan muutokset. 

– Euroopan ja Suomenkin konekanta on keskimäärin jo 15–20 vuotta vanhaa, joten paineita uudistamiseen kilpailukyvyn säilyttämiseksi on laajasti. Koneiden lisäksi tärkeitä teemoja messuilla ovat muun muassa automaatio, energiatehokkuus ja käyttöliittymät. Laitteiden lisäksi kokonaisvaltaiset ratkaisut, koneiden keskustelu keskenään, digitalisoituminen ja industry 4.0 ovat varmasti kiinnostavia teemoja, Hyvönen kertoo.


Tampere sykkii metalliteollisuuden sydämessä

– Tampereen Alihankinta-messut osoittavat, että metalliteollisuuden tapahtumille on täällä Pirkanmaalla luotu vahva pohja. Lisäksi kaupungin sijainti on teollisuuden toimijoiden kannalta keskeinen. Nykyään Tampereen kapasiteetti riittää hyvin isojen tapahtumien toteuttamiseen, kun messutilat ovat laajentuneet ja hotelleja on rakennettu lisää. Konepaja 2016 -messut ovat kiinnostava uutuus. Kävijän näkökulmasta on olennaista, että uudessa tapahtumassa voi tutustua saman katon alla sekä työstökoneisiin että levykoneisiin palveluineen, toteaa toimitusjohtaja Risto Käkelä Avant Tecno Oy:stä.

– Konepaja-messuille lähdetään tutustumaan uutuuksiin ja tapaamaan oman bisneksen kannalta tärkeitä kone- ja laitetoimittajia. Pirkanmaalla on maanlaajuisesti erittäin merkittävä konepajojen keskittymä, joten Tampere on erittäin sopiva ja sijainniltaan keskeinen paikka juuri metalliteollisuuden kone- ja laitemessuille. Konepaja 2016 on myös pienille konepajoille loistava tilaisuus tutustua alan viimeisimpään tarjontaan, sillä Tampereelle voi tehdä kätevästi vaikka vain päivän messuvierailun. Alihankinnassa olemme olleet mukana näytteilleasettajana koko tapahtuman historian ajan. Nyt meille Alihankinnan näytteilleasettajille on tarjolla uusi kiinnostava tapahtuma, jonne saamme tulla messuvieraina tutustumaan omaa toimintaamme tehostaviin koneisiin, laitteisiin ja ratkaisuihin, sanoo toimitusjohtaja Kari Sorjonen Tasowheel Group Oy:stä.


Konepaja 2016 saa rinnalleen hitsausmessut – Nordic Welding Expo täydentää kokonaisuutta

– Olemme päättäneet järjestää Pohjoismaiden merkittävimmän hitsausalan ammattilaisten Nordic Welding Expo 2016 -messutapahtuman samaan aikaan Konepaja 2016 -messujen kanssa. Konepajoissa hitsaus-, leikkaus-, työstö- ja levykoneet sekä työkalut kuuluvat yhteen, joten näiden kahden merkittävän ammattimessutapahtuman toteuttaminen rinnakkain tarjoaa alan toimijoille huomattavia synergiaetuja. Suurtapahtumassa on runsaasti nähtävää kaikille teknologiateollisuuden ammattilaisille samalla käynnillä, kertoo toiminnanjohtaja Jouko Lassila Suomen Hitsausteknillisestä Yhdistyksestä.

– Uusi Konepaja 2016 vaikuttaa lupaavalta ja kohdennetulta ammattimessutapahtumalta. Tampereelle tulee kyllä lähdettyä tutustumaan messujen tarjontaan hieman kauempaakin, koska Tampereen Messu- ja Urheilukeskus on helposti saavutettavissa joka suunnasta ja myös julkiset yhteydet pelaavat. Konepajat tarvitsevat oman tapahtuman, jossa pääsee konkreettisesti tutustumaan koneisiin, laitteisiin ja niiden toimintaan. Vaikka nykyään sähköiset kanavat näyttelevät suurta roolia, mikään ei korvaa myyjän ja ostajan henkilökohtaista kohtaamista. Messuilla toivottavasti pääsee näkemään, kuinka kone, laite tai työkalu toimii oikein käytännössä. Hitsaavan konepajan edustajana olen myös erittäin tyytyväinen siihen, että Konepaja 2016 -messujen kanssa samaan aikaan pidetään hitsausalan messutapahtuma Nordic Welding Expo. Kokonaisuudesta on varmastikin tulossa messuvieraille antoisa, kertoo toimitusjohtaja Simo Salminen Karjalan Konepaja -konsernista.

Konepaja-messut ja Nordic Welding Expo -messut 15.–17.3.2016 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Tampereen Messut Oy järjestää Konepajan yhteistyössä metalliteollisuuden kone- ja laitetoimijoiden kanssa. NWE-messut järjestetään Suomen Hitsausteknillinen Yhdistys ry:n toimeksiannosta.

Lisätiedot: www.konepajamessut.fi, www.nordicweldingexpo.fi

Twitter: @TampereenMessut, #Konepaja, #NordicWeldingExpo
Facebook: facebook.com/tampereenmessut 

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi

Jani Maja, tuoteryhmäpäällikkö, p. 050 356 1325
jani.maja(a)tampereenmessut.fi

Mikael Wänskä, projektipäällikkö, p. 040 350 0445
mikael.wanska(a)tampereenmessut.fi

Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi, @TanjaJarvensivu

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs