Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Uusi innovaatio – pelinomainen testi lukivaikeuksien tunnistamiseen

Turun ammattikorkeakoulu

Uusi innovaatio – pelinomainen testi lukivaikeuksien tunnistamiseen

Kutsu.
Julkaistu: 25.02.2015 klo 11:16
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turun korkeakoulujen yhteisessä ICT Showroom -tapahtumassa 5.3. opiskelijaryhmät esittelevät opiskelualaansa liittyviä tuoteideoita ja kisaavat keskenään. Yhtenä kilpailun tarkoituksena on edistää korkeakoulujen tutkimustulosten kaupallistamista. Tilaisuudessa esitellään teknisesti ja sovellettavuudeltaan innovatiivisia ratkaisuja, mm. uudenlainen pikatesti lukivaikeuksien tunnistamiseen. Testiä työstetään yhteistyössä valtion erikoiskirjasto Celian kanssa.

– Testi tulee löytymään avoimesti internetistä, se on ilmainen, ja kenen tahansa on mahdollista tehdä se, kertoo Celia-ryhmän opiskelija-viestintävastaava Maija Paloposki.

Celia-ryhmän lisäksi kisaan on ilmoittautunut yli 60 opiskelija-kilpailijoiden ryhmää, joilla kaikilla on esitteillä uusia ideoita. Ideoita esitellään yleisölle avoimessa tilaisuudessa, ja voittajan valitsee alueen yritysedustajista muodostettu arvovaltainen jury.

– ICT Showroom on myös osa Turku ICT Week -teemaviikkoa, jota koordinoi Turku Science Park, kertovat koulutus- ja tutkimuspäällikkö Janne Roslöf sekä projektipäällikkö Riikka Kulmala Turun AMK:sta.

 

TERVETULOA ICT SHOWROOM 2015 -TAPAHTUMAAN

tutustumaan Celia-ryhmän pikatestiin sekä muihin tuoteideoihin

torstaina 5.3.2014 klo 10–14 Turun ammattikorkeakouluun

ICT-talo, Joukahaisenkatu 3, Turku

 

Lukivaikeus voi tunnistamattomana vaikeuttaa koulunkäyntiä suuresti

Kirjoitusvirheitä ja huolimattomuutta sattuu kaikille. Jos lukeminen kuitenkin tuntuu työläältä, vieraiden kielien oppiminen on vaikeaa tai päässä laskeminen tuottaa hankaluuksia, on syytä varmistaa, ettei kyse ole lukivaikeudesta. Lukivaikeuden tunnistamisen helpottamiseksi on nyt kehitetty pikatesti.

Testin ensisijaisena kohderyhmänä ovat 13­–16-vuotiaat nuoret. On tärkeää, että lukivaikeus havaitaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, sillä tunnistamattomana lukivaikeus voi laskea motivaatiota ja vaikeuttaa koulunkäyntiä, ja pahimmillaan se hävittää kaikki oppimiseen liittyvät onnistumisen tunteet. Turun AMK:n Celia-ryhmä esittelee ICT Showroomissa kehittelemänsä pikatestin, jonka tarkoituksena on auttaa tunnistamaan lukivaikeus pelinomaisesti ja nopeasti.

Ryhmäläiset ovat työstäneet testiä innoissaan, sillä testille on aito tarve. Arvioiden mukaan jopa 400 000 suomalaisella on vaikeuksia lukemisessa ja kirjoittamisessa, ja monella heistä lukivaikeutta ei ole osattu epäillä lainkaan.

– Olemme iloisia, jos voimme auttaa yhtäkin nuorta siinä, että mahdollinen lukivaikeus havaitaan ajoissa, Celia-ryhmäläiset toteavat.

Lisätiedot:

koulutus- ja tutkimuspäällikkö Janne Roslöf, Turun AMK; ICT Showroom ja Turku ICT Week, p. 050 5985 438

projektipäällikkö Riikka Kulmala, Turun AMK, p. 044 9072 885

opiskelija-viestintävastaava Maija Paloposki, Celia-ryhmän lukivaikeussovellus, Turun AMK, p. 040 8258082, maija.paloposki@students.turkuamk.fi

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9300 opiskelijan ja 700 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs