Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Uuden sukupolven 12 tonnin TW LogStacker -puukurottaja

SKS Toijala Works Oy

Uuden sukupolven 12 tonnin TW LogStacker -puukurottaja

Tiedote.
Julkaistu: 11.06.2015 klo 09:15
Julkaisija: SKS Toijala Works Oy

Mediatiedote, julkaisuvapaa 11.6.2015, klo 14.00

SKS Toijala Works Oy esittelee uuden sukupolven 12 tonnin KURO-puukurottajan. Koneen kuormankäsittelykyky säätyy älykkäästi 8 ja 12 tonnin välillä. Uusi kone kuuluu KURO-tuoteperheeseen, johon on kehitetty uusia ominaisuuksia, joita ei ole aiemmissa malleissa. Saatavilla on kaksi mallia RTD12C ja RTD12H. Ensimmäiset asiakastilauksina toimitettavat koneet ovat mallia RTD12C.

KURO on täysin puhtaalta pöydältä suunniteltu uusi tuote, joka pohjautuu pitkään kokemukseen puukurottajien kehityksestä ja valmistamisesta. Uusi teknologia on tehnyt mahdolliseksi luoda yksinkertainen, mutta kuitenkin tehokas ja erittäin taloudellinen kone.

8 – 12 tonnin kapasiteetillaan KURO astuu uuteen kokoluokkaan, jota ovat perinteisesti hallinneet pyöräkuormaajat. Käyttökohteena ovat keskisuurten ja suurten sahojen puukentät: tukkirekkojen purku, lajittelulinjasta varastoon siirrot ja syöttöpöydälle siirtäminen. KUROlla on kaikki perinteiset puukurottajien ominaisuudet ja suorituskyky: pitkä kurotus ja kyky korkealle pinoamiseen. Lisäksi se on suuren tukkipihtinsä ansiosta tehokas siirtokone.

Ydintavoitteita kehitystyössä olivat kilpailukykyinen myyntihinta, korkea laatu, erinomainen taloudellisuus, helppo huollettavuus sekä luotettavuus ja tehokkuus.

Suomalaista osaamista
Kehitystiimiin kutsuttiin yhteistyökumppaneiksi ja järjestelmätoimittajiksi Suomesta 12 yritystä, joilla on tämän hetken paras osaaminen ja viimeisin komponenttiteknologia. Tuloksena on tuote, joka on toteutettu markkinoiden uusimmalla suomalaisella teknologialla ja joka on mahdollistanut yksinkertaisen mekaanisen toteutuksen, mutta toiminnoiltaan monipuolisen ja kehittyneen koneen, jota on helppo valmistaa, helppo huoltaa ja yksinkertaista käyttää.

KURO näyttää ulkonaisesti varsin perinteiseltä, mutta kuoren alla useimpien järjestelmien ja komponenttien sijoittelu on tehty aivan uudella tavalla verrattuna aiempiin kurottajatyyppisiin koneisiin. Voimayksikkö on helposti huollettavissa koneen oikealla puolella ja pääsy kaikkiin komponentteihin on mahdollista konetta purkamatta. Energiayksikkö, joka sisältää polttoaine- ja öljysäiliöt sekä energiavaraston, johon palautetaan puomin laskuenergiasta ja jarrutuksesta talteenotettu energia, on sijoitettu koneen vasemmalle kyljelle. Myös kaikkiin energiayksikön komponentteihin on esteetön luoksepäästävyys.

Uuden sukupolven tuote ansaitsee uuden kuljettajaympäristön
Kehitimme koneeseen ohjaamon, jossa on uudenlainen käytön konsepti: kaikkien hallintalaitteiden joustava sijoittelu ja säätö. Kuljettajan edessä ja takana on enemmän tilaa, kuin aikaisemmissa ohjaamoissa ja siellä on joystick tyyppisten hallintalaitteiden lisäksi intuitiivinen 12” kosketusnäyttö. Se toimii informaatiokeskuksena, diagnostiikkatyökaluna ja mahdollistaa yksilölliset kuljettajakohtaiset asetukset, jotka voidaan tallentaan USB-tikulle, joka samalla toimii perinteisen virta-avaimen nykyaikaisena korvaajana.

TW REMOTE -etähallintajärjestelmä raportoi laajasti
Parantaakseen koneen taloudellista käyttöä ja sen hyödyntämistä tehokkaasti, SKS Toijala Works esittelee yhtä aikaa KUROn kanssa uudenlaisen TW REMOTE -etäraportointi- ja hallintajärjestelmän puukurottajille. Verrattuna mihin tahansa markkinoilla olevaan etähallintajärjestelmään, TW REMOTE ei ole pelkästään erillinen lisäjärjestelmä, joka on kytketty koneeseen, vaan Internet-pohjainen laajennus kurottajan omalle ohjausjärjestelmälle. Koneenohjausjärjestelmä lähettää 20 sekunnin välein paketillisen puskuroitua dataa KUROn CAN-bus-väylästä pilveen, käyttäen joko WLAN- tai GSM-mobiiliverkkoa. Luonnollisesti myös KUROn ohjelmisto voidaan päivittää langattomasti Internetistä.

Kehitimme erityisesti puukurottajien käytön hallintaan sopivan Internet-pohjaisen raportointijärjestelmän, joka noutaa tiedon pilvestä, generoi raportteja ja histogrammeja käyttötunneista, polttoaineenkulutuksesta, käsitellyistä kuormista, työkierroista, nopeuksista, etäisyyksistä sekä GPS-sijaintiin perustuvista ajoreiteistä korostaen sijainteja, joissa käydään usein. Järjestelmä ilmoittaa koneen varoitukset ja hälytykset sekä muistuttaa seuraavan huollon ajankohdasta.

TW REMOTE ei ole työkalu ainoastaan yksittäiseen koneeseen. Sillä voidaan hallita koko käytössä olevaa konekantaa. Vuoden 2016 aikana TW REMOTE tulee saataville myös edellisen sukupolven TW- ja KALMAR-kurottajiin jälkiasennuksena.

TW LogStackerit kehittää ja valmistaa Suomessa SKS Toijala Works Oy.
TW LogStackerien myynti Euroopassa Kalmar myyntiverkon kautta. Kalmar on osa Cargotec konsernia.

LISÄTIETOJA:
Heikki Korpimaa, Liiketoimintajohtaja, SKS Toijala Works Oy, tel. +358 40 501 8623, www.twlogstacker.fi
Santtu Tanskanen, Johtaja, Cargotec Finland Oy, Kalmar Suomi, p. +358 40 759 2563, www.kalmar.fi

Liitetiedostot

SKS Toijala Works Oy on teräsrakenteiden, kuten runkojen ja puomistojen erikoisosaaja, joka valmistaa myös valmiita koneita ja laitteita avaimet käteen -periaatteella. SKS Toijala Worksin toiminta muodostuu kahdesta liiketoiminta-alueesta: sopimusvalmistuksesta sekä kurottajaliiketoiminnasta.
SKS Toijala Works on viime vuosina panostanut merkittävästi TW LogStacker -tuotteiden tuotekehitykseen, ja tältä liiketoiminnalta odotetaan huomattavaa kasvua lähivuosina. TW LogStackereiden myynnista vastaa Cargotecin Kalmar myyntiverkosto.

SKS Toijala Works on osa SKS-konsernia. SKS-konsernin liikevaihto oli 105,3 miljoonaa euroa vuonna 2014 ja konsernin palveluksessa on 685 henkilöä. SKS-konsernilla on toimintoja Suomen lisäksi Kiinassa, Puolassa, Ruotsissa, Venäjällä ja Virossa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs