Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Underentreprenad: Vikten av möten är oförändrad – affärer sluts ansikte mot ansikte

Tampereen Messut

Underentreprenad: Vikten av möten är oförändrad – affärer sluts ansikte mot ansikte

Pressmeddelande.
Publicerad: 05.07.2016 kl. 14:00
Utgivare: Tampereen Messut

Underentreprenad, den finländska industrins ledande mässevenemang som hunnit fylla nästan trettio år, är ett gott exempel på vikten av möten ansikte mot ansikte. Träffen för partner, kollegor och kunder för åter samman aktörer och aktiva i branschen den 27–29 september i Tammerfors. 2016 års partnerföretag är Sandvik Mining and Construction Oy. Till nyheterna på höstens mässa hör bland annat Videokioski som sprider digitaliseringstemat i praktiken och Partneriaatti som fokuserar på samarbetet mellan ryska och finländska företag. I anslutning till mässan genomförs också det nya AlihankintaHEAT-evenemanget som för samman industriföretag och startupföretag som skapar nya innovationer.

                            
– Underentreprenad-mässan är ett utmärkt exempel på hur möten bevarat sin stora betydelse trots förändringarna i industrin och världen. Gemensamt arbete och möten ansikte mot ansikte mellan partner och kunder utgör än idag den viktiga kärnan vid utarbetandet av avtal och en väsentlig del av uppbyggandet av tilliten. Under de senaste tio åren har mässan nästan varje år uppnått drygt 17 000 besökare och tusen utställare, säger industrirådet Timo Parmasuo.
Parmasuo: Underentreprenad-mässor i nästan trettio år – industrin behöver möten. alihankintakolumni.fi

Underentreprenad 2016-partner: Sandvik Mining and Construction Oy satsar på produktutveckling

 

Underentreprenad-mässans partnerföretag är i år den internationella industrikoncernen inom högteknologi, Sandvik Mining and Construction Oy. Företaget som har verksamhet i mer än 130 länder erbjuder världens största produktsortiment med anordningar för bergborrning, brytning, krossning, grovmalning och materialhantering. I Finland har Sandvik verksamhet i Tammerfors, Åbo, Lahtis, Hollola och Vanda.

 

– Sandvik är Underentreprenad-mässans tredje partnerföretag. Vi inledde partnerskapen för några år sedan med Ponsse Oyj och i fjol var partnerföretaget Normet Oy. Idéen bakom partnerskapet är att vi tillsammans med ett viktigt och framgångsrikt huvudleverantörsföretag lyfter fram vikten av underleverantörerna, finländarnas starka ingenjörskunnande och betydelsen av ett fungerande och pålitligt samarbete på den globala marknaden. Även om det pratats mycket om att de internationella huvudleverantörerna har sina intressen utomlands i fråga om underleverantörskedjan, är situationen inte riktigt så svartvit. Med toppkompetens är partnerskap med globala huvudleverantörer fullt möjliga. Vi vill också väcka huvudleverantörerna, så att de människor som gör upphandlingar ska uppleva det som nyttigt att besöka mässan för att träffa underleverantörer, bekanta sig med företagens kunnande och kartlägga samarbetsmöjligheterna, säger produktgruppchef Jani Maja från Tampereen Messut Oy.

 

– Underentreprenad-mässan samlar den finländska industrin på ett representativt sätt och i och med evenemanget råder det en bra och internationell, aktiv stämning i Tammerfors. Årets huvudteman, digitalisering och ledarskap, berör också vår egen verksamhet, och därmed är det ett nöje att vara med som partnerföretag. Vi satsar hårt på forskning, produktutveckling och säkerhet och på fortlöpande utveckling av nya anordningar och innovationer. Mångsidigt samarbete har i dagsläget mycket stor betydelse och fungerande partnerskap är en förutsättning för företagens framgång och konkurrenskraft, konstaterar direktören för Sandviks fabrik i Lahtis, Jussi Maksimainen.
Maksimainen: Sandvik satsar på säkerhet, kundtjänst och kompetensutveckling. alihankintakolumni.fi


Nyheter Videokioski, Partneriaatti och AlihankintaHEAT som lyfter upp startupföretag


Det unika Videokioski-konceptet presenterar Underentreprenad-mässans utbud och företag i videoformat. Genom konceptet har företag möjlighet att skapa en marknadsföringsfilm med professionella aktörer. Medverkande är bland annat Tasowheel Group Oy, Vuorenmaa Yhtiöt Oy, Enmac Oy och Satmatic Oy. Nästa inspelningsdagar ordnas i Tammerfors Mäss- och sportcenter i augusti. Bekanta dig med Videokioski


Det rysk-finska Partneriaatti, som ordnas i Tammerfors den 26–28 september, har som mål att öka samarbetet mellan små och medelstora finländska och ryska företag. Partneriaatti ordnar möten på Underentreprenad-mässan tisdagen den 27 september, varvid deltagarna också bekantar sig med mässan. Läs mer: www.partneriat.com


I anslutning till Underentreprenad-mässan ordnas den 28 september det nya AlihankintaHEAT-evenemanget, som för samman industriföretag, smidiga startupföretag samt experter och beslutsfattare med intresse för tillverkningsindustrins positiva kursändring. I evenemanget tas med ett tjugotal startupföretag som kan erbjuda lösningar och nya synvinklar på industriföretagens behov. AlihankintaHEAT föregås av HeatCamp som genomförs den 26–27 september. Evenemanget genomförs i samarbete mellan Tampereen Messut Oy:s evenemangsenhet Finland Events och Rapid Action Group Oy (RAG).

 

MER INFORMATION: www.subcontractingtradefair.com

Subcontracting Columns: www.alihankintakolumni.fi/in-english/
 @Alihankinta, #Alihankinta, #AlihankintaHEAT

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi, fornamn.efternamn@tampereenmessut.fi

Jani Maja, produktgruppchef, tfn 050 356 1325, @maja_jani

Tanja Järvensivu, evenemangs- och kommunikationschef, tfn 050 536 8133, @TanjaJarvensivu

Jenna Antila, informatör, tfn 040 172 1188, @Jenna_messuaa

Bilagor

Upptäck resten av företagets pressmaterial

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs