Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Turvallinen ja esteetön koti on jokaisen oikeus

Turun ammattikorkeakoulu

Turvallinen ja esteetön koti on jokaisen oikeus

Tiedote.
Julkaistu: 29.10.2012 klo 09:37
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Tiedote 29.10.2012

Turvallinen ja esteetön koti on jokaisen oikeus

POP UP Kunnonkoti Hansassa 1.–2.11.

Turun kauppakeskus Hansaan rakennetaan pala esteetöntä kotia, jota yleisö pääsee testaamaan 1.–2. marraskuuta. POP UP Kunnonkoti -tapahtuman tarkoituksena on lisätä ihmisten tietoisuutta esteettömistä ja turvallisista kodin ratkaisuista.

 Kaksipäiväisen tempauksen aikana Hansaan on tarkoitus rakentaa esteetön koti, jota Hansan asiakkaat pääsevät halutessaan testaamaan. Ideana on näyttää ihmisille, että esteetön ja turvallinen koti kuuluu aivan jokaiselle, ei vain esimerkiksi liikuntarajoitteisille. Tapahtumassa on myös arvontoja, asiantuntijoita sekä tietoa esteettömästä matkailusta. Tapahtuman mahdollistavat Kunnonkodin yhteistyökumppanit.

 Esteettömän asumisen malliympäristö, Neuvontakeskus Kunnonkoti sijaitsee Turun AMK:n Ruiskadun toimipisteessä. Kunnonkodissa on esillä erilaisia kodin turvallisuutta ja itsenäistä suoriutumista edistäviä asumisen ratkaisuja, apuvälineitä ja hyvinvointiteknologiaa. Ruiskadulle on rakennettu esteetön koti, josta löytyvät kaikki huoneet wc-tiloista makuuhuoneeseen. Kunnonkotiin voi tulla tutustumaan ja kokeilemaan arkea helpottavia ratkaisuja. Lisäksi tiloissa tarjotaan ohjausta ja neuvontaa sekä seminaareja ja alan koulutusta.

 Yhteistyötä yli rajojen

 Kunnonkodin tilaama POP UP -tapahtuma Hansaan on yksi osa Turun AMK:n hyvinvointipalveluiden monialaista kehittämisprojektia Monkeytä. Koko kehittämisprojektiin osallistuu useiden eri koulutusalojen (estenomit, restonomit, sosionomit, fysioterapeutit ja toimintaterapeutit) opiskelijoita, jotka on sekoitettu kymmeneen eri ryhmään toteuttamaan toimeksiantajien projekteja.

 – Ideana on luoda kontakteja muihinkin kuin vain oman alan opiskelijoihin ja näin luoda pohjaa tulevaisuutta ajatellen. Opintojakson aikana toteutamme oikean projektin, jonka on laatinut toimeksiantaja, jolle voisimme oikeastikin työskennellä valmistuttuamme. Ideoimme tapahtuman opiskelijoiden kesken alusta loppuun yhdessä, keräämme rahoituksen ja toteutamme suunnitelmamme. Opintojakso on hyvin konkreettinen ja valmistaa meitä aivan uudella tavalla työelämään, kertoo POP UP -projektin projektipäällikkö, sosionomiopiskelija Ilona Oksanen.

 Lisätiedot:

Projektipäällikkö Ilona Oksanen, sosiaaliala,

p. 040 728 4824,

ilona.m.oksanen@students.turkuamk.fi

 Viestintävastaava Elina Halla-aho, sosiaaliala,

p. 044 545 5822

elina.halla-aho@students.turkuamk.fi

 Vastuuopettaja Hannele Lampo,

hannele.lampo@turkuamk.fi

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 800 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa. Turun AMK:sta valmistuneet ovat työllistyneet parhaiten muihin ammattikorkeakouluihin verrattuna.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs