Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Tuottavuuden parantaminen edellyttää ICT-raja-aitojen murtamista yhteiskunnassa

Valtiovarainministeriö

Tuottavuuden parantaminen edellyttää ICT-raja-aitojen murtamista yhteiskunnassa

Julkaistu: 30.11.2009 klo 12:10
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Valtiosihteeri Mika Rossi sanoi puhuessaan 30.11.2009 valtiovarainministeriön JulkIT-foorumissa Helsingissä, että tuottavuuden lisääminen edellyttää kaikkien raja-aitojen murtamista tietoteknologian käytössä.

Valtiosihteeri Mika Rossi sanoi puhuessaan 30.11.2009 valtiovarainministeriön JulkIT-foorumissa Helsingissä, että tuottavuuden lisääminen edellyttää kaikkien raja-aitojen murtamista tietoteknologian käytössä.

"Julkinen sektori ei ole ainut tietoyhteiskunnan toimija ja tuskin kukaan uskaltaa väittää, että vain julkisella sektorilla olisi vielä tekemistä. Toisaalta voidaan tietysti ajatella tämä vahvana signaalina julkisen sektorin merkityksestä. Päämäärämme tulee olla tietoyhteiskunta, jossa yksityisen ja julkisen rajat hälvenevät kansalaisen silmissä palveluissa ja tekniikka palvelee kansalaista aina tarkoituksenmukaisimmalla tavalla. Pienessä maassa tällaisen kehityksen pitäisi olla mahdollinen. Tämä on myös tuottavuuden kannalta välttämätöntä", Rossi sanoi.

"Hallituksen viime keväänä ottaman tietoyhteiskuntaa ja sähköistä asiointia koskevan kannanoton mukaan lähtökohtana on markkinoiden tarjoamien ratkaisujen sekä yksityisen sektorin innovaatioiden hyödyntäminen", Rossi painotti.

"Emme voi kokeilla asiakkaillamme tai ryntäillä ratkaisuista toiseen, kuten yritysmaailmassa ehkä tehdään. Hyvän suomalaisen yritysympäristön yksi keskeisiä arvoja on ennustettavuus. Se koskee myös sähköisiä palveluja. Jos yrityksen täytyy investoida, jotta se voi raportoida viranomaisille, olisi kohtuutonta, jos vaatimukset muuttuisivat vuoden välein. Tekemiemme ratkaisujen tulee kantaa useita vuosia. Silti tinkimätön tavoitteemme on löytää nopeasti oma tiemme, jossa lopputulos ratkaisee", Rossi sanoi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs