Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Tuottavat ideat palkitaan Kauppakamari Forumissa

Suomen Nuorkauppakamarit ry

Tuottavat ideat palkitaan Kauppakamari Forumissa

Tiedote.
Julkaistu: 28.11.2013 klo 16:00
Julkaisija: Suomen Nuorkauppakamarit ry

Tuottava Idea -kilpailun voittaja on Vivago Oy:n Vivago CARE 8001-kello. Seniori- ja palveluasumiseen sekä sairaalakäyttöön soveltuva kello on edelläkävijä ja ainoa lajissaan. Kellon avulla käyttäjä voi itse kutsua apua. Tilanteissa, joissa hän ei itse kykene hälytystä tekemään, tekee kello sen hänen puolesta.

Tuottava Idea -kilpailut parhaat palkitaan tänään Finlandia-talolla pidettävässä Kauppakamari Forumissa.

- Voittajaidea on innovatiivinen tuote, joka tukee julkisen hallinnon säästötavoitteita. Jo aikaisemman liiketoiminnan myötä luotu businessverkosto antaa mahdollisuudet viedä tämä uusi innovaatio markkinoille. Näyttöä todellisesta taloudellisesta tuloksellisuudesta on jo saavutettu. Erittäin hienosti nousee esille myös design-osaaminen ja sen tärkeys tuotteen lanseerauksessa, mainitsee palkintoraati perusteluissaan.

Kansallisen raadin jäseninä toimivat kilpailun suojelija ja yrittäjä Harry Harkimo, Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala, Keskuskauppakamarin asiantuntija Kaisa Saario, Suomen Yrittäjien ekonomisti Petri Malinen, Suomen Teollisuussijoitus Oy:n johtaja Henri Grundstén, Berggren Oy Ab:n patenttiasiamies Matti Brax, DNA Oy:n yritysmyynnin johtaja Johan Flykt, Suomen Nuorkauppakamarit ry:n kansallinen puheenjohtaja Henna Väätäinen, Suomen Nuorkauppakamarit ry:n toimitusjohtaja Timo Wallenius sekä esittelijänä toimi kilpailun kansallinen projektipäällikkö Heidi Kemppainen.

Suomen Nuorkauppakamarit ry:n Tuottava Idea -kilpailun avulla edistetään innovatiivisuutta. Uusia, tuottavia ideoita etsittiin jo 36:nnen kerran. Kilpailussa jaettiin myös kunniamainintoja. Tuottava Idea -kilpailun kansallisesti palkitut kunniamaininnan saajat vuonna 2013 ovat:

1. kunniamaininta: Mobilemarking Oy:n Värimerkintämenetelmä teräkselle. Raadin perustelut: ”Paras innovaatio tässä kilpailussa vuonna 2013. Tarve ja kysyntä olemassa sekä paljon käyttökohteita. Lisensiointi hoidettavissa ja lisensioinnin kautta laajennettavissa globaalisti käytettäväksi tekniikaksi ilman suunnattomia panostuksia.”

2. kunniamaininta: Spektikor Oy:n Kertakäyttöinen EKG-ilmaisin. Raadin perustelut: ”Humanitaarinen tarve keksinnölle on suuri. Toimiva, selkeä ja konkreettinen tuote, joka voi säästää ihmishenkiä ja jonka kysyntä ei tule päättymään. Tuo lääketieteelliset asiat arkipäiväisemmiksi ja on helppo oppia käyttämään muidenkin kuin ammattihenkilöiden toimesta.”

3. kunniamaininta: TeamUp Oy:n Talenttien, Fanien ja Yritysten yhteisö. Raadin perustelut: ”Ennakkoluulotonta ideointia uudella liiketoimintaalueella, joka on osattu markkinoida oikein. Idealla on mahdollisuus nousta urheilun joukkorahoituksen maailmanlaajuiseksi pääpeluriksi. Antaa mahdollisuuden uusille talenteille löytää helpommin rahoittajatahoja oman kehittymisen tueksi ja siten talentille aikaa keskittyä oman osaamisalueen kehittämiseen.”

Yhteistyökumppaneina vuonna 2013 toimivat Suomen Teollisuussijoitus Oy, Suomalaisen Työn Liitto, Suomen Yrittäjät, Keskuskauppakamari, SEKES ry, Kopijyvä Oy, Suomen Toimitusjohtajakoulu Oy, Projektitoimisto Proper Oy, Magneetto Media Oy, Berggren Oy Ab, DNA Oy ja Craftworks Oy.

Lisätietoja ja yhteydenotot:

Heidi Kemppainen
kansallinen projektipäällikkö
Suomen Nuorkauppakamarit ry
Tuottava Idea -kilpailu 2013
p. 050 380 9299
heidi.kemppainen@jci.fi
www.tuottavaidea.fi

Suomen Nuorkauppakamarit ry on kansainvälinen jäsentensä kehittymis- ja johtamiskouluttautumisjärjestö sekä kontaktiverkosto, joka vaikuttaa aktiivisesti yhteiskunnassa. Kehitämme yhteiskuntaa ja johtajuutta paremman tulevaisuuden turvaamiseksi. www.jci.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs