Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Tulevaisuuden pulpetti vastaa aktiivisen oppimisen tarpeisiin

Samsung Electronics Nordic

Tulevaisuuden pulpetti vastaa aktiivisen oppimisen tarpeisiin

Tiedote.
Julkaistu: 23.01.2015 klo 08:30
Julkaisija: Samsung Electronics Nordic

Uusi pulpettikonsepti Trolley on helposti liikuteltavissa ja tukee oppimista niin perinteisessä luokkahuoneopetuksessa kuin ryhmä- ja projektityöskentelyssäkin. Suunnittelijana toiminut teollinen muotoilija Sebastian Jansson kertoo, että hän sai innoituksensa suunnitteluun ostoskärryistä.

Isku ja Samsung toivat tänään esille opetusalan valtakunnallisessa koulutustapahtumassa Active Learningia, jossa yhdistyy aktiivinen tila, opetus ja teknologia. Samalla Isku esitteli myös uuden kouluille suunnatun pyörillä kulkevan kalustekonseptin Trolleyn.

-Trolley on suunniteltu aktiivisen oppimisen lähestymistavan mukaisesti. Se tukee oppimista niin perinteisessä luento-opetuksessa kuin ryhmä- ja projektityöskentelyssäkin. Kaluste on helposti siirrettävissä sinne, missä oppilaskin on. Koulujen kalusteilta vaaditaan myös kompaktia säilytettävyyttä, sillä opetustilojen käyttöasteen nostamiseksi koulujen tiloja käytetään nykyisin illalla moniin eri tarkoituksiin, Trolleyn suunnittelija Sebastian Jansson kertoo.

Vaikka Samsung osallistuikin Isku Active Learning -konseptin suunnitteluun, ei tulevaisuuden pulpettiin päätetty integroida teknologiaa.

-Meidän mielestämme teknologiaa ei kannata yhdistää suoraan pulpettiin, sillä tämä edellyttäisi esimerkiksi kalusteisiin kustannuksia lisääviä sähköliitäntöjä. Teknologian ei tule olla koulussa pääroolissa, vaan sen tulee tukea oppimista. Esimerkiksi Trolleyssa on juuri oikein huomioitu mahdollisuus käyttää teknologiaa monipuolisesti, kuten vaivaton siirtyminen virtuaalisen opetustaulun ääreen ja riittävän suuri pöytätila tabletille, Samsungin markkinointipäällikkö Eva Carrero sanoo.

Uudesta Trolley-pulpetista ei ole unohdettu henkilökohtaista säilytystilaa. Aiemman pöytälevyn alle sijoitetun laatikon sijaan Trolleyssa tavaroita säilytetään tuolin alla sijaitsevassa avoimessa säilytystilassa, jonne mahtuu repun lisäksi myös kirjat.

Trolleyn yhdenvärinen ja eheä värimaailma rauhoittaa ja selkeyttää oppitilojen visuaalista ilmettä.

-Isku Active Learning -konseptissa pääroolissa on oppija itse. Siksi ennen uusien kalusteiden tuomista markkinoille, meille on hyvin tärkeää, että saamme kalusteiden tulevilta käyttäjiltä palautetta. Tästä syystä Trolleykaan ei ole vielä tuotannossa, vaan keräämme nyt aktiivisesti palautetta siitä tulevilta käyttäjiltä, Iskun muotoilujohtaja Antti Olin korostaa. 

Trolleyn suunnittelija SebastianJansson on opiskellut muotoilua Taideteollisessa korkeakoulussa, Politecnico di Milanossa ja ENSCI-Les Ateliers:ssa Pariisissa. Hän on toiminut muotoiluassistenttina palkitulle amerikkalaismuotoilijalle Stephen Burksille New Yorkissa. Tällä hetkellä Jansson työskentelee taiteellisten ja kaupallisten projektien parissa Helsingissä uudella studiollaan kehittäen sekä esinekokoelmia että konsultoiden muotoilualan yrityksiä ja brändejä.

 

Lisätietoja:

Isku

muotoilujohtaja Antti Olin

p. 044 792 3361

s-posti: etunimi.sukunimii@isku.fi

 

Samsung Electronics Nordic

markkinointipäällikkö Eva Carrero

p. 0400 807 750

s-posti: e.carrero@samsung.com

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs