Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Torkin toimistotilojen trendiraportti: siisteys ratkaisee muuttuvassa ympäristössä

Tork

Torkin toimistotilojen trendiraportti: siisteys ratkaisee muuttuvassa ympäristössä

Tiedote.
Julkaistu: 23.05.2016 klo 14:44
Julkaisija: Tork

SCA:n hygieniamerkki Tork tuotti toimistotilojen trendiraportin, joka perustuu 8 000 vastaajaan maailmanlaajuisesti. Tutkimus osoittaa, että jopa neljä viidestä kertoo esimiehelleen, mikäli ei ole tyytyväinen hygieniatuotteiden laatuun. Helsingin trendiraportin mukaan 55 % vastaajista kertoi, että kollegoiden jättämät sotkut ärsyttävät ja 46 % uskoo olevansa kollegoitaan siistimpi.

SCA tuotti Torkin toimistojen trendiraportin ymmärtääkseen miten toimistoympäristö on muuttumassa ja miten se vaikuttaa toimitilajohtamiseen ja hygieniaan. Tarve älykkäämmälle, terveellisemmälle ja ympäristöystävällisemmälle toimistolle syntyy työntekijöiden toiveista ja odotuksista. Se muuttaa myös asetelmaa siitä, miten yhtiöt näkevät toimistonsa. Kehityksen suunta tulee tiheään asutuilta, toimistoiltaan runsailta suurkaupungeilta. Toimitilajohtajien ja siivouspalveluyritysten on mietittävä toimiston hygienia uudelleen.

Nykyaikainen toimisto on älykäs, tietoinen ja joustava

Trendiraportti perustuu toimistosuunnittelijoiden ja toimitilajohtajien haastatteluihin sekä 17 kaupungin, kuten New York, Lontoo ja Helsinki, toimistotyöntekijöille tehtyyn kyselyyn. Tuloksista nousi esiin kolme trendiä: älykäs, tietoinen ja joustava toimisto.

”Työhuoneista on siirrytty avokonttoreihin ja toiminnallisiin työskentelyalueisiin. Perinteinen toimistoympäristö on rajun muutoksen alla. Ymmärtääksemme tätä kehitystä, on tärkeää voida tarjota hygieniaratkaisuja, jotka ovat toimivia nykyaikaisissa toimistoissa”, kertoo Torkin tuotepäällikkö Nina Rantanen.

Työntekijät seuraavat kehitystä ja vaativat enemmän toimistoympäristöltään. Johtajat seuraavat perässä ja ovat yhä kiinnostuneempia tarjoamaan toimistoympäristön, joka on terveellinen, kestävä ja vetää puoleensa.

Mahdollisuuksien edessä

Työntekijät odottavat konkreettisia parannuksia toimistoympäristöönsä, kuten joustavampia työtiloja ja kännykkäsovelluksia vapaan saniteettitilan löytämiseksi. Tämä luo paineita työnantajille ja toimitilajohtajille. Se tuo myös uusia mahdollisuuksia toimitilajohtamisen ja siivouspalveluiden yrityksille.

”Trendit vaikuttavat liiketoimintaan. Voittajia ovat ne, jotka valjastavat tämän kehityksen ja auttavat ohjaamaan kysyntää uudelle, älykkäämmälle toimistohygienialle”, Rantanen jatkaa.

 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Nina Rantanen
Product Manager Finland
AfH Professional Hygiene Europe
OY SCA HYGIENE PRODUCTS AB
Phone +358 9 50688402
Mobile +358 50 3300489
nina.rantanen@sca.com

 

Tietoa trendiraportista

SCA Tork toimistotilojen trendiraportti perustuu kvantitatiiviseen ja kvalitatiiviseen tutkimukseen joka tehtiin maalis- ja huhtikuun aikana 2016. Kvantitatiivinen tutkimus toteutettiin itsetäytettävällä verkkokyselyllä. Yhteensä 8000 toimistotyöntekijöiden vastausta kerännyt kysely tehtiin 17 eri kaupungissa: Amsterdam/Rotterdam, Berliini/Frankfurt, Kööpenhamina, Dublin/Cork, Helsinki, Lontoo, Moskova, New York City, Oslo, Pariisi, San Francisco/Los Angeles, Shanghai, Tukholma, Sydney/Brisbane, Toronto/Ottawa, Vilna ja Varsova.

Kvalitatiivinen tutkimus oli kuuden asiantuntijan toimistohygieniaan liittyvä haastattelututkimus. Asiantuntijat valittiin edustamaan eri alojen päättäjiä, kuten H&M:n Regional Facility Manager for Global Expansion, White Architectsin sisustusarkkitehti, and a Microsoftin Productivity Solutions Specialist.

Tiesitkö? Poimintoja Helsingin toimistojen trendiraportista:

  • 37 % oli sitä mieltä, että toimiston huono hygienia vaikuttaa kielteisesti ilmapiiriin
  • 55 % vastaajista kertoi, että kollegoiden jättämät sotkut ärsyttävät
  • 46 % uskoo olevansa muita kollegoitaan siistimpi
  • yli puolet vastaajista haluaisi mieluummin oman työhuoneen kuin istuisi avokonttorissa

Lähde: SCA, Tork toimistotilojen trendiraportti – 8000 toimistotyöntekijän vastaama tutkimus 17 kaupungissa maalis-huhtikuun aikana 2016.

Hygieniaälykäs toimisto

Yhä useampi toimistolaite tulostimista kahvikoneisiin sisältää älyteknologiaa. Asiantuntijat uskovat hygieniatuotteiden olevan seuraavia. Kysely osoittaa, että toimistojen työntekijät ovat jo nyt avoimia hygieniaan liittyvien laitteiden liitettävyydelle. Helsingin vastaajista melkein joka neljäs uskoo, että hygienialaitteiden liitettävyydellä parannetaan toimiston puhtautta.

 ”Yritykset epäröivät sijoittaa nykyistä enemmän laitteiden liitettävyyteen niiden kustannusten vuoksi, mutta on ymmärrettävä IoT:n ja liitettävyyden tarjoamat konkreettiset tuottavuuden hyödyt. Liitettävyys takaa toimistolle hyvinvoivempia ja onnellisempia työntekijöitä. Liitettävyyden avulla esimerkiksi saippuan ja wc-paperin loppuminen voidaan estää”, kertoi tutkimukseen haastateltu, H&M:n Regional Facility Manager Tony Löf.

Tietoinen toimisto

Työntekijöiden muuttuessa yhä tietoisemmaksi elämäntyylistään, syntyy toimistotiloille myös uusia vaatimuksia, kuten ilmanlaadun ja kuntosalin lämpötilan tarkkailu (joka yli kolmannella toimistoista jo on). Suomalaisista 29 % kertoi toimistonsa olevan suunniteltu terveysnäkökulmasta ja 75 % ilmoittaisi johdolle, mikäli he eivät ole tyytyväisiä toimiston hygieenisyyteen.

Tavarantoimittajat ovat huomanneet tämän muutoksen ja kestävän kehityksen mukaiset tuotteet ovat edellytys toimittajan valinnalle. Yritysjohtajat alkavat ymmärtää hyvän toimitilajohtamisen ja kestävien toimistotilojen markkinapotentiaalia.

“Urakoitsijat ovat keskittyneet aikansa kulujen karsimisen, mutta trendi on kuitenkin kääntynyt kohti laatuun panostamista. Hyvän toimitilajohtajuuden tärkeys tuo ylpeyden tunteen ja asiakkaat kyselevät meitä varmistamaan heidän liiketoimintansa jatkuvuuden”, sanoijohtavan kiinteistöhuoltopalveluita toimittavan Strauss Paper Companyn myynnin ja markkinoinnin varatoimitusjohtaja Rober Tamilio Jr. Yritys vastaa huippuluokan kiinteistöistä, kuten Manhattanin Freedom Towerista, New Yorkissa.

Joustava toimisto

Toimistotilojen on oltava pohjaltaan joustavampia. Kyselyyn vastanneista suomalaisista 54 % pitää sosiaaliseen kanssakäyntiin kannustavaa toimistoja parempana. Samalla kuitenkin 67 % vastaajista toivoisivat toimiston, joka mahdollistaa hiljaisemman ja rauhallisemman työskentelyilmapiirin.

”Ennakoimme jatkuvasti paremmin eri tarpeita suunnitellessamme toimistotiloja. Tunnistamme tarpeet, jopa ennen kuin työntekijät huomaavat niiden olemassaolon”, kertoi arkkitehtitoimisto Whiten sisustusarkkitehti Lisa Grape. Toimisto keskittyy sisustusarkkitehtuuriin ja suunnittelun tutkimukseen ja kehittämiseen.

Työntekijöillä on yhä enemmän yhteisiä tiloja toimitiloissa, joissa eri alueet on tarkoitettu eri toiminnoille. Tutkimuksessa se ilmeni huolena sairastumisesta. Suomalaisista 36 % pelkäsi sairastuvansa itsekin, mikäli joku kollegoista on kipeä. Tämä tuo vaatimuksia ennakoiviin hygieniaratkaisuihin, jotta työntekijät voivat itse tuntea olevansa vastuussa työpaikkansa hygieniasta.

 

Tietoa Torkista:
Tork-tuotemerkki tarjoaa asiakkailleen ammattimaisia hygieniatuotteita ja -palveluja. Asiakkaita ovat muun muassa ravintolat, terveydenhoitolaitosten tilat, toimistot, koulut ja teollisuusyritykset. Tuoteperheeseen kuuluu muun muassa annostelijoita, käsipyyhkeitä, WC-papereita, saippuoita, lautasliinoja sekä paperipyyhkeitä teollisuus- ja keittiökäyttöön. Hygienian, toiminnallisen suunnittelun ja kestävyyden asiantuntemus on nostanut Tork-tuotteet markkinajohtajan asemaan. Tork on SCA:n maailmanlaajuinen tuotemerkki ja asiakkaidensa sitoutunut yhteistyökumppani yli 80 maassa. Ajankohtaisia uutisia ja innovaatioita löytyy osoitteesta www.tork.fi 

Tietoa SCA:sta:
SCA on maailman johtavia hygienia- ja metsätuoteyrityksiä. Konserni kehittää ja valmistaa kestäviä hygienia, pehmopaperi- ja metsätuotteita.  Sen tuotteita myydään noin sadassa maassa useilla vahvoilla tuotemerkeillä, kuten Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo ja Vinda. Euroopan suurimpana yksityisenä metsänomistajana SCA korostaa kestävää metsänhoitoa. Konsernilla oli vuoden 2015 lopussa noin 44 000 työntekijää ja vuonna 2015 sen liikevaihto oli 115 miljardia Ruotsin kruunua (12,9 miljardia euroa). SCA on perustettu vuonna 1929 ja sen pääkonttori sijaitsee Tukholmassa, Ruotsissa. SCA on rekisteröity NASDAQ OMX Tukholmaan. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.sca.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs