Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Teknologiateollisuus palkitsi insinööriopiskelijoita pk-yrityksille tehdyistä opinnäytetöistä

Teknologiateollisuus ry

Teknologiateollisuus palkitsi insinööriopiskelijoita pk-yrityksille tehdyistä opinnäytetöistä

Tiedote.
Julkaistu: 05.10.2012 klo 13:45
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Teknologiateollisuus ry jakoi tänään Tampereella insinöörifoorumissa stipendejä toisen ja kolmannen vuoden insinööriopiskelijoille pk-yritysten kanssa yhteistyössä tehdyistä, ansiokkaista opinnäytetöistä. 

Stipendejä (à 1000 euroa) myönnettiin seuraavasti:

  • Mikko Korhoselle (Oulun seudun AMK) Ouman Oy:n käyttöliittymätestauksen automatisointi -projektityöstä sekä
  • Sampo Autiolle ja Hannu Nurminiemelle (Seinäjoen AMK) Copax Oy:lle tehdystä konepaja-yritysverkoston mallinnus ja benchmarking -projektityöstä.

Lisäksi kunniamaininnan sai:

  • Mailroom assistant -projektin toteutusryhmä (Seinäjoen AMK) Notta Systems Oy:lle tehdystä projektityöstä.

Teknologiateollisuus ry pyrkii edistämään toimivien yhteistyökäytäntöjen syntymistä ammattikorkeakoulujen ja pk-yritysten välille. Stipendeillä haluttiin palkita onnistuneita esimerkkejä yhteistyöstä.

Projekteissa mukana olleiden yritysten edustajat ja töitä ohjanneet ammattikorkeakoulujen opettajat arvioivat tahoillaan projektien onnistumista. Yritykset antoivat palautetta opiskelijan tai opiskelijatiimin työskentelytavoista, työn tuloksista ja työn merkityksestä yritykselle. Opettajat puolestaan arvioivat projektitöiden ja niiden toteutuksen laatua ja laajuutta ja insinööriopiskelijoiden oppimistuloksia.

Palkitussa työssä mukana olleen Copax Oy:n toimitusjohtaja Juha Lahtinen koki opinnäyteprojektin erittäin hyödyllisenä molemmille osapuolille:

- Olemme toimineet verkostomaisesti jo yli 20 vuotta, mutta verkostoamme ja sen toimintaa ei ole aiemmin mallinnettu. Saimme työstä hyvin jäsennellyn mallin toiminnastamme. Sen pohjalta on hyvä kehittää ja järkeistää tiettyjen tuotteiden logistiikkaa. Voimme myös mallin avulla esimerkiksi perehdyttää uusia työntekijöitä siitä, kuinka toimimme ja kuinka tuotteet liikkuvat verkostomme sisällä. Pidän projektia erittäin onnistuneena suorituksena sekä yrityksemme että opiskelijoiden oppimisen kannalta, Lahtinen totesi arviossaan.

Projektin tavoitteiden tuli koskea jotakin seuraavista teema-alueista:

  • Tuotteiden/palveluiden tai toiminnan kehittäminen ICT:n ja automaatioteknologian avulla
  • Kilpailuetua tuottava energiatehokkuus ja ympäristöosaaminen
  • Yritysverkoston toiminnan kehittäminen
  • Yritysten kansainvälistymisen edistäminen.

Palkittavista töistä päätti Teknologiateollisuus ry:n ja sen jäsenyritysten edustajista koostuva stipenditoimikunta, jonka puheenjohtajana toimi toimitusjohtaja Juhani Lemström M-Components Oy:stä.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Projektipäällikkö Marjo Uusi-Pantti, Teknologiateollisuus ry, marjo.uusi-pantti@teknologiateollisuus.fi, puh. 040 145 8595

Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialat ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka-ala. Toimialalla tehdään 80 % koko elinkeinoelämän tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala vastaa 60 % Suomen koko viennistä, ja liikevaihdosta yli 70 % kertyy globaaleilta markkinoilta. Teknologiateollisuus ry:n runsaat 1 600 jäsenyritystä edustavat lähes 90 % Suomen koko teknologiateollisuudesta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs