Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Teknologiademot on the Road -bussin maakuntakierros alkaa Ähtäristä

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Teknologiademot on the Road -bussin maakuntakierros alkaa Ähtäristä

Tiedote.
Julkaistu: 08.04.2016 klo 06:00
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

 

Teknologiademot on the Road -bussi tuo SeAMK Tekniikan laboratoriot ja osaamisen lähelle alueen yrittäjiä.

Seinäjoen ammattikorkeakoulun tekniikan alan laboratoriot Seinäjoella ovat myös alueen yrittäjien käytössä. Kiertävän Teknologiademot on the Road -bussin avulla tarjolla olevaan osaamiseen ja kalustoon on helppo tutustua. Bussi on ladattu joka kierroksella eri tekniikan alan laitteistoilla, ohjelmistoilla ja demoilla. Niihin tutustumalla yrittäjillä on mahdollisuus ideoida oman toimintansa kehittämistä.

Teknologiademot on the Road -bussissa pääsee tutustumaan muun muassa konenäkötekniikkaan, robotiikkaan, simulointiin, materiaalitestaukseen, ohjelmoitavien logiikoiden uusiin ominaisuuksiin sekä tietoteknisiin sovelluksiin virtuaalisessa ympäristössä.

Bussin ovet ovat avoinna kaikille, mutta erityisesti vieraiksi toivotaan teollisuuden alan yrittäjiä ja sen parissa työskenteleviä.

Konenäkö ja robotiikka

Teknologiademot on the Road -bussin maakuntakierros alkaa tänä keväänä 19.4. Ähtäristä ja Töysästä. Seuraavana päivänä vuorossa ovat Kauhajoki ja Kurikka. Torstaina 21.4. bussi on parkissa Kauhavalla ja Alahärmässä. Tällä kierroksella bussi on lastattu konenäkötekniikkaan ja robotiikkaan liittyvillä laitteistoilla ja ohjelmistoilla.

Konenäkötekniikkaa voidaan käyttää esim. tuotantolinjalla laaduntarkkailussa ”väsymättöminä silminä” tai robotin apuna. Sillä voidaan korvata myös ihmiselle yksitoikkoinen työ. Konenäkö voidaan rakentaa koneen sisään tai muuhun paikkaan, johon ihmisen sijoittaminen ei ole mahdollista. Demobussissa on esillä myös universaalirobotti, joka ei tarvitse erillistä suojaustekniikkaa ja jonka ohjelmointi ja käyttöönotto en erittäin helppoa. Robotiikkaa voidaan käyttää esimerkiksi pakkaamisessa tai ergonomisesti hankalissa työvaiheissa tms.

Ohjelmoitavien logiikoiden uudet mahdollisuudet

Viikolla 19 Teknologiademot on the Road -bussissa pääsee tutustumaan ohjelmoitavien logiikoiden uusiin mahdollisuuksiin. Tämä tarkoittaa lähinnä teollista internetiä, joka tuo uusia mahdollisuuksia muun muassa tiedon keräämiseen, analysointiin, etäkäyttöön ja näiden avulla kehitettäviin kokonaisjärjestelmien uusiin ominaisuuksiin. Bussi kiertää tällä kalustolla Vimpelissä, Alajärvellä, Lapualla, Ylihärmässä, Peräseinäjoella ja Jalasjärvellä.

Tietotekniset sovellukset virtuaalisessa ympäristössä ja tuotannon simulointi

Toukokuun lopulla demobussi kiertää Soinissa, Alavudella, Ylistarossa, Ilmajoella, Isojoella ja Teuvalla. Tällöin on mahdollista tutustua virtuaaliympäristön ja simulointien tarjoamiin mahdollisuuksiin tuotannon kehittämisessä. Mukana on esimerkiksi hahmontunnistusta, nivelten ja kasvojen liikekaappausta, datakäsineitä ja haptisia laitteita. Tuotantolinjojen simuloinnissa järjestelmästä tai koko tehtaasta tehdään kolmiulotteinen dynamiikan omaava virtuaalimalli, jota voidaan ajaa tehtaan aidolla tuotantodatalla. Näin voidaan tutkia järjestelmän toimivuutta ja löytää muun muassa mahdolliset pullonkaulat.

Materiaalitestaus

Viikko ennen juhannusta bussin esittelyvuorossa ovat vielä materiaalitestaukset. Niillä voidaan tutkia materiaalin lujuusominaisuuksia tekemällä veto-, taivutus- ja puristuskokeita. Koordinaattimittauksella voidaan tarkistaa kappaleen mittatarkkuutta. Pinnankarheuden mittauksella tarkistetaan ”pintatarkkuutta” ja varmistetaan materiaalin sopivuus esimerkiksi puhdastiloissa. Bussi vierailee näillä demoilla Lehtimäellä, Kuortaneella, Evijärvellä, Lappajärvellä, Karijoella ja Jurvassa.

Lisätiedot

www.seamk.fi/teknologiademot

#teknologiademot #seamk

Juha Palomäki, teknologia-asiamies, SeAMK Tekniikka, puh. 040 830 4247, juha.palomaki@seamk.fi
Kari Levä, teknologia-asiamies, SeAMK Tekniikka, puh. 040 680 7195, kari.leva@seamk.fi

Bussikiertua järjestetään osana Teknologiademot on the Road -hanketta. Sen rahoittajana on ELY-keskus (Maaseuturahasto).

 

>> Katso teknologiademot on the Road -kiertueen aikataulu liitteestä tai netistä www.seamk.fi/teknologiademot

 

>> Liitteenä valokuva: Teknologia-asiamies Juha Palomäki ja projekti-insinööri Timo Koukkari esittelevät Teknologiademot on the Road -bussia.

 

 

 

 

Liitetiedostot

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon lähes 30 tutkinto-ohjelmassa. Näistä kolme on englanninkielistä. Lisäksi SeAMKilla on useita kansainvälisiä kaksoistutkinto-ohjelmia.

SeAMKissa on noin 5000 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on vahvasti mukana sekä alueellisessa, valtakunnallisessa että kansainvälisessä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotyössä.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs