Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Suomalainen palveluasumisen kehityshanke kansainvälisen esteettömyyskilpailun finaaliin

World Design Capital Helsinki 2012 ja Suomen Kulttuurirahasto

Suomalainen palveluasumisen kehityshanke kansainvälisen esteettömyyskilpailun finaaliin

Tiedote.
Julkaistu: 13.03.2013 klo 10:00
Julkaisija: World Design Capital Helsinki 2012 ja Suomen Kulttuurirahasto

Muotoilutoimisto iamdesign Oy:n laatima suunnitelma riihimäkeläisten Inkilänhovin ja Kotokartanon palvelutalojen yhteisen piha-alueen kehittämiseksi on valittu International Design for All Foundation Awards -kilpailun finaaliin. Hyvän mielen pihapolku -muotoiluhankkeen tavoitteena oli löytää uudenlaisia tapoja palvelutaloasukkaiden ulkoilumahdollisuuksien lisäämiseen.

Hyvän mielen pihapolku -hanke toteutettiin osallistavan muotoilun keinoin yhdessä palvelutalojen asukkaiden, muiden asiakkaiden  ja henkilökunnan kanssa. Hankkeen lopputuloksena syntynyt suunnitelma on pihapolku, joka koostuu erilaisista toiminnallisista pisteistä ja aktivoi liikkumaan ja harrastamaan. Hankkeessa kehitettiin myös uudenlaisia, erityisryhmille suunnattuja säädettäviä ulkokalusteita ja tuotteita. Muotoilijat tekivät hankkeessa tiivistä yhteistyötä Invalidiliiton ja Riihimäen kaupungin virkamiesten kanssa. Vaikka suunnitelma on lähtöisin riihimäkeläisten toiveista, voidaan sen elementtejä monistaa muihinkin palvelutaloihin.

Design for All on espanjalainen, esteettömän yhteiskunnan edistämiseen paneutunut säätiö. Säätiön järjestämän International Design for All Foundation Awards -kilpailun tarkoituksena on nostaa esille hankkeita, joiden kautta on edistetty ihmisten tasapuolisia mahdollisuuksia osallistua yhteiskunnan toimintaan. Hyvän mielen pihapolku -hanke on ehdolla yksityissektorisarjan voittajaksi ja tuli valituksi finaaliin kolmenkymmenen kilpailuun hyväksytyn ehdokkaan joukosta. Kilpailun voittajat julkistetaan 20.3. Saint-Étiennen kansainvälisen muotoilubiennaalin yhteydessä.

Hyvän mielen pihapolku -hanke on osa juuri päättynyttä Muotoillut ratkaisut 2012 -ohjelmaa. Suomen Kulttuurirahaston ja designpääkaupunkivuoden yhteisen ohjelman tavoitteena oli luoda muotoilun keinoin monistettavia ratkaisuja, joiden avulla parannetaan ihmisten jokapäiväistä elämää. Hyvän mielen pihapolku -hankkeen tilaajina toimivat Me Itse Ry Riihimäki ja Riihimäen Kehitysvammatuki Ry, ja hanke toteutettiin Suomen Kulttuurirahaston myöntämän 20 000 euron muotoilurahoituksen turvin.

 

Lisätietoja ”Hyvän mielen pihapolku”-hankkeesta
iam design Oy, Isko Lappalainen, p. 044 0172 781, isko@iamdesign.fi
Riihimäen Kehitysvammatuki ry, puheenjohtaja Sirkka Tuominen,  p. 040 836 3065, sirkka.tuominen@kolumbus.fi

Lisätietoja Muotoillut ratkaisut -ohjelmasta
Hankepäällikkö Päivi Hietanen, World Design Capital Helsinki 2012, p. 040 738 6438, paivi.hietanen@wdchelsinki2012.fi


Design for all -säätiö: http://www.designforall.org
Muotoillut ratkaisut 2012 –ohjelman verkkosivu: http://www.muotoillutratkaisut.fi

Liitetiedostot

 

Muotoillut ratkaisut 2012 -ohjelman tarkoituksena oli saada julkishallinto ja kolmas sektori käyttämään muo-toilijoiden työtä entistä laajemmin. Ohjelmassa oli mukana viisi eri hanketta, joiden kautta muotoilulle etsittiin uusia hyödyntämisalueita erityisesti yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisemisessa. Tavoitteena oli luoda muo-toilun keinoin monistettavia ratkaisuja, joiden avulla parannetaan ihmisten jokapäiväistä elämää. Rahoittaja-na toimi Suomen Kulttuurirahasto ja ohjelma toteutettiin yhteistyönä designpääkaupunkivuoden kanssa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs