Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » SPECTA – ett nytt alternativ inom bandningsmarknaden i Norden

Zeeland Family Oyj

SPECTA – ett nytt alternativ inom bandningsmarknaden i Norden

Pressmeddelande.
Publicerad: 10.10.2013 kl. 13:05
Utgivare: Zeeland Family Oyj

Den ledande leverantören inom PET- och stålband i Öst- och Nordeuropa ser Norden som en stor möjlighet.

Den ledande leverantören inom bandning i Öst- och Nordeuropa, det finskägda Specta, expanderar sin verksamhet i Norden genom att förstärka sin närvaro och försäljning för distributörer och stora industriföretag.

Specta förstärkte nyligen sina positioner inom bandningsmarknaden i Europa genom att köpa Rysslands största tillverkare av PET-band. Genom företagsköpet är Spectas produktionskapacitet för närvarande vad gäller PET-band 10 000 Mt och för stålband 40 000 Mt. I somras etablerade Specta ett dotterbolag och ett försäljningsteam i Finland och öppnade ett lager i Kouvola.

Den 16-17 oktober deltar Specta i förpackningsmässan PACK & EMBALLAGE i Stockholm.

-       Vi ser den nordiska marknaden som en stor möjlighet. I Norden har industrin mycket strikta kvalitetskrav, och företagen söker aktivt efter konstnadseffektivitet i all sin verksamhet. Diskussioner med potentiella kunder har övertygat oss att det inom branschen finns plats för en ny leverantör av högkvalitativa förpackningsband, och man ser mycket positivt på konkurrensen, säger Spectas verkställande direktör Erik Helin.

Mer än tjugo år har Specta levererat förbackningsband för över 2000 ledande industriföretag i Europa och Asien. Företaget har kunder som ArcelorMittal, Outokumpu, Severstal, Stora Enso, Swedwood, UPM och Mondi.

I Norden fortsätter Specta att leverera förpackningsband genom distributörer, och utöver det fokuserar Specta även på de stora företag som föredrar att skaffa sina förpackningsband traditionellt direkt från leverantören.

-       I våra produktionsanläggningar använder vi den senaste tekniken och vi har omfattande testmetoder för förpackningsband, strikt kvalitetskontroll och fungerande logistik över hela Nordeuropa. Vi är oberoende av tillverkare av bandningsmaskiner så vi kan leverera ett optimalt förpackningsband för våra kunder. Vår målsättning är att ligga i framkant som bandleverantör för de ledande nordiska företagen, fortsätter Helin.

Vid förpackningsmässan Pack & Emballage den 16-17 oktober i Stockholm presenterar Specta följande band:

  • PET-banden SPECTA BRAVA, SPECTA ALTO, SPECTA OPTIMA
  • Stålbanden SPECTA PRIMA, SPECTA FACTOR, SPECTA FORTE
  • Nya batteridrivna SPECTA ASAHI PRO-maskin samt sina övriga bandingsmaskiner

Ytterligare information:

Erik Helin, CEO,  tel. +7 985 766 2604, erik.helin@specta.com

Olga Sankina, presschef tel. + 7 917 580 0197, olga.sankina@specta.com

www.specta.se

 

Upptäck resten av företagets pressmaterial

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs