Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Slushissa voi maalata kerrostalon julkisivua älypuhelimella

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Slushissa voi maalata kerrostalon julkisivua älypuhelimella

Tiedote.
Julkaistu: 12.11.2015 klo 09:03
Julkaisija: Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

 

Innovatiivisuus ja digitaalisuus näkyivät tänä vuonna Slush-tapahtumassa kauas: Slushin keskiviikon iltatapahtumassa koko julkisivun peitti vuorovaikutteinen projisointi, jota tapahtuman osallistujat pystyivät muuttamaan älypuhelimillaan. Vuorovaikutteisen julkisivun suunnittelusta ja toteutuksesta vastasi mikkeliläinen startup-yritys OiOi yhteistyössä helsinkiläisen Veli Creativen kanssa.

Näyttävä seinäprojisointi peitti koko rakennuksen julkisivun Slush Afterparty -iltatilaisuudessa eilen Helsingissä Kallion kaupunginosassa. Käyttäjät pystyivät maalaamaan ja elävöittämään kerrostalon julkisivua piirtämällä puhelintensa näytölle tai ravistamalla puhelimiaan.

– Digitaalista teknologiaa hyödyntävä seinäpinta innostaa ja aktivoi kävijöitä osallistumaan ja vaikuttamaan itse omaan ympäristöönsä. Tämä sopii erinomaisesti Slush-tapahtuman henkeen, toteaa OiOin perustaja Sami Kämppi. – Ratkaisu hyödynsi rakennuksen koko laajan seinäpinnan ja oli siksi omiaan herättämään tehokkaasti osallistujien huomion.

Ympäristön digitalisoituminen vaikuttaa merkittävästi kaupunkikuvaan ja elävöittää sitä. Pelillisyys, leikki, taide ja kulttuuri ovat keskeisiä elementtejä OiOin kehittämissä ratkaisuissa.

– Vuorovaikutteinen pinta tuottaa uusia elämyksiä niin suurten yleisötapahtumien osallistujille kuin ulkona liikkuville kaupunkilaisille. Maailmalla tämä on vahvasti nouseva trendi: esimerkiksi Hong Kongissa ja Etelä-Koreassa kokonaisten pilvenpiirtäjien pintoja on muutettu vuorovaikutteiseksi. Slushin julkisivu on yksi esimerkki siitä, kuinka pintaa voidaan hyödyntää suurissa tapahtumissa. Vastaavia esimerkkejä tullaan varmasti näkemään myös suomalaisissa tapahtumissa ja kaupunkikuvassa enenevässä määrin.

Lisätietoja:

Sami Kämppi, OiOi, 040 820 4561, sami.kamppi@oioi.fi, oioi.fi

Marjo Niittuaho-Nastolin, kehityspäällikkö, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, 0440 361 615, marjo.niittuaho-nastolin@mikseimikkeli.fi

Liitetiedostot

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy edistää Mikkelin elinvoimaisuutta ja vetovoimaa ja yritysten toimintaedellytyksiä sekä menestymistä toiminnan fokuksen ollessa erityisesti mikro- ja pk-yrityksissä. www.mikseimikkkeli.fi

OiOi on mukana Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n "Lean startup -ketterä kehittämisohjelma" -hankkeessa. Hanketta rahoittavat Euroopan unionin aluekehitysrahasto, Mikkelin kaupunki ja yritykset. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon maakuntaliitto.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs