Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Sisäilmastoseminaari 2015 ja Helsingin kaupungin ympäristöpalkinto – kutsu lehdistölounaalle

Sisäilmayhdistys ry

Sisäilmastoseminaari 2015 ja Helsingin kaupungin ympäristöpalkinto – kutsu lehdistölounaalle

Kutsu.
Julkaistu: 03.03.2015 klo 09:15
Julkaisija: Sisäilmayhdistys ry

Sisäilmastoseminaari järjestetään tänä vuonna jo kolmattakymmenettä kertaa. Pienestä sisäilmatutkijoiden omasta tapahtumasta on kasvanut liki 1400 osanottajaa keräävä rakennusalan suurin koulutustilaisuus. Seminaarin avaa ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokka. Järjestäjinä ovat vuonna 1990 perustettu Sisäilmayhdistys ja Aalto-yliopisto. Tämän kävijämaksuttoman seminaarin mahdollistavat ympäristöministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö ja seminaarin yhteydessä pidettävään sisäilma-aiheiseen näyttelyyn osallistuvat yritykset.

Apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri jakaa seminaarissa Helsingin kaupungin ympäristöpalkinnon, jonka 2015 vuoden teemana on hyvä sisäilma. Palkinnon saajaksi kerättiin ehdotuksia Sisäilmatietäjä-nettipelillä, jossa kuntalaiset saattoivat myös testata omaa sisäilmatietouttaan. Ehdotuksia palkinnon saajaksi jätettiin kaikkiaan 75. Valinnan tekee raati, jossa on sisäilma-alan asiantuntijoita ja Helsingin kaupungin päättäjiä. Helsingin kaupungin ympäristöpalkinto jaetaan nyt kuudennen kerran.

Sisäilmastoseminaarin 2015 aiheita

Sisäilmaston kysymykset, etenkin kosteus- ja homevaurioituneiden talojen ongelmat, ovat tänään riittävän usein olleet esillä mediassa. Hyvistä toimintatavoista ongelmien ehkäisyyn ja korjaamiseen on kuitenkin kertynyt paljon tietoa ja kokemuksia. Esimerkiksi kuntapuolella, jossa ongelmia on eniten tullut julkisuuteen, löytyy esimerkkejä kunnista, jotka jo ovat saaneet sisäilmaongelmat hallintaan. Toisaalta monissa kunnissa tilanne näyttää vielä pahenevan. Sisäilmaongelmien ehkäisemisestä ja ratkaisemisesta kerrotaan maaliskuun 11. päivänä Helsingin messukeskuksessa pidettävässä Sisäilmastoseminaarissa. Esille tulee siellä kaksikin juuri valmistunutta selvitystä, joissa sisäilmasto-ongelmia, niiden syntyä ja ratkaisuja erityisesti kuntien rakennuksissa on selvitelty.

Seminaarissa käsitellään laajalti myös muita sisäilmastoon liittyviä kysymyksiä. Esimerkiksi tutkimukseen perustuva ilmanvaihdon todellinen tarve ja ilmanvaihdon ja sen energiatalouden käytännön ratkaisut saavat uutta valaistusta. EU:n energiapolitiikan edellyttämät sisäilmaston laatuun ja ilmanvaihtoon liittyvät ja juuri lausunnolla olevat, eurooppalaiset CEN standardit esitellään. Rakentamisen ja rakennussuunnittelun tekniset kysymykset tulevat myös esille, samoin esitellään nyt viidettä vuotta jatkuvien kansallisten kosteus- ja hometalkoiden tuloksia. Erityisesti sisäilman mikrobien merkitys ja niiden mittaamisen vaikeudet ovat myös oman sessionsa arvoisia. Kaiken kaikkiaan pidetään Sisäilmastoseminaarissa päivän aikana liki 70 esitelmää ja sen painettu julkaisu on lähes 400 sivuinen.

Tervetuloa sisäilmastoseminaarin lehdistölounaalle

Seminaarin yhteydessä pidetään seminaarin aiheista lehdistötilaisuus, jossa on mahdollisuus haastatteluihin ja kysymyksiin tässä vaikeassa asiassa. Lehdistön lisäksi lounaalle osallistuvat päivän sessioiden puheenjohtajat sekä avaussession luennoitsijat. Lisäksi lounaalle osallistuu ympäristöpalkinnon voittaja sekä Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri, ympäristöterveyspäällikkö Pertti Forss ja johtava ympäristötarkastaja Päivi Vepsäläinen. Tarjoilujen vuoksi ilmoittautuminen lehdistölounaalle on välttämätöntä, itse seminaariin lehdistö voi tarvittaessa tulla ilmoittautumattakin.

Seminaarista on saatavilla kuvia heti seminaaripäivänä. 

Aika, paikka ja ilmoittautuminen

Sisäilmastoseminaari ke 11.3.2015 8:45-16:30 Messukeskuksen kongressialueella http://www.sisailmayhdistys.fi/sisailmastoseminaarit-ja-sisailmapajat/sisailmastoseminaari-2015/

Lehdistölounas klo 11:45 alkaen ilmoittautuminen pe 6.3.2015 mennessä: https://www.lyyti.fi/reg/sem2015_lehdisto

Tervetuloa tutustumaan uusimpaan tietoon sisäilmaston alalla!

Liitetiedostot

Sisäilmayhdistys ry on vuonna 1990 perustettu aatteellinen yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää rakennusten terveelliseen ja viihtyisään sisäilmastoon tähtäävää työtä. Yhdistyksen tehtävänä on parantaa tiedonsiirtoa tutkimuksesta käytäntöön sekä valistaa rakennusten asukkaita, käyttäjiä ja omistajia ylläpitämään hyvää sisäilmastoa.

 

Lisätietoja:
Sisäilmastoseminaari: Sisäilmayhdistyksen toiminnanjohtaja Jorma Säteri,
jorma.sateri@sisailmayhdistys.fi p. 040-5485429 ja
 
sisäilma-asiantuntija (käytännön järjestelyt) Mervi Ahola,
mervi.ahola@sisailmayhdistys.fi p.050-5848442
 
Helsingin kaupungin ympäristöpalkinto: www.hel.fi/ymparistopalkinto johtava tiedottaja Johanna Joutsiniemi johanna.joutsiniemi@hel.fi, p. 050-5226708

 

www.sisailmayhdistys.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs