Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Schindler kuljettaa tehokkaasti

Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Schindler kuljettaa tehokkaasti

Tiedote.
Julkaistu: 18.03.2015 klo 07:00
Julkaisija: Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Rakennusprojektin suunnittelussa hissikapasiteetin optimointi voi vaikuttaa ratkaisevasti hankkeen kilpailukykyyn ja kannattavuuteen. Liikerakennuksiin ja hotelleihin tulee kuljettaa huomattava määrä ihmisiä lyhyessä ajassa. Hissit eivät saa viedä rakennuksessa liikaa tilaa. Samalla hissin käyttäjien odotusaikojen tulee pysyä optimaalisen lyhyinä.

Kerroskohdeohjaus

Ainutlaatuisen kerroskohdeohjauksen ansiosta Schindler-hissit kykenevät kuljettamaan enemmän ihmisiä kuin kilpailijansa. Schindlerin PORT-kerros­kohdeohjaus (Destination Control)­ tunnistaa hissin käyttäjän jo rakennuksen aulassa ja ehdottaa todennäköisintä kerrosta, johon käyttäjä on matkalla.

Tunnistaminen tapahtuu esimerkiksi älypuhelimella tai kulunvalvontalaitteella. Käyttäjän valittua kohdekerroksen aulan ohjauspaneelista kohdeohjaus opastaa samaan hissikoriin ne, jotka ovat matkalla samoihin kerroksiin. Käyttäjän aikaa säästyy ratkaisevasti perinteiseen hissijärjestelmään verrattuna ja sama matkustajamäärä kyetään siirtämään aiempaa pienemmällä määrällä hissejä.

Uusin teknologia

Schindlerin uusi hissikoneisto toimii vaihteettomalla teknologialla, joka on hyöty­suhteeltaan parempi ja hiljaisempi kuin perinteiset koneistot. Erillistä konehuonetta ei enää tarvita. Hisseissä on vaihteeton koneisto, jossa vaijerit on korvattu hihnoilla. Hyvän hyötysuhteen ansiosta moottori on aiempaa pienempi ja äänettömämpi.

Luotettava ja ympäristöystävällinen

Schindlerin hissitöiden johtaja Tapio Härö kertoo, että uusi hissityyppi on erittäin luotettava. Uuden tyypin hissejä on asennettu Suomeen jo noin 1500 kpl. Schindler on panostanut ekologisuuteen erityisesti energiatehokkuutta hakemalla. Uuden tekniikan ansiosta hissin kuljettamiseen tarvitaan 30 % vähemmän energiaa, hissin valmiustilan virrankulutus on 40 % alhaisempi ja LED-lamput kestävät 20 kertaa pidempään kuin perinteiset ratkaisut ja ovat samaan aikaan myös energiatehokkaampia.

Pitkät perinteet ja edelleen matkalla ylöspäin

Schindler on perustettu Sveitsissä vuonna 1874. Schindlerin historia Suomessa alkaa jo 1950-luvulta, jolloin se teki yhteistyötä Valmetin kanssa ja tunnettiin Schlieren nimellä. Schindler Hissi Oy perustettiin vuonna 1987. Eurooppalaisen yhtenäisen hissisäännöstön voimaantulo 1990-luvun lopulla avasi markkinat Schindlerin jo muualla Euroopassa myydyille hissimalleille myös Suomeen. Tällä hetkellä noin 20 % myydyistä hisseistä on Schindlereitä. Schindlerin hissit on tähän saakka totuttu näkemään lähinnä asuintaloissa. Uusinta tekniikkaa toimitetaan nyt myös korkeisiin tornitaloihin ja liikerakennuksiin. Konehuoneettomilla ratkaisuilla ylletään tarvittaessa jo 150 metriin ja 50 kerrokseen saakka.

Lisätietoa ja yhteydenotot: http://bit.ly/1MpiL7i
Julkaisija: Editori.fi

 

Editori Helsinki Oy - yritysviestinnän asiantuntija


Editori.fi-asiantuntijakanava tuo esille oman alansa asiantuntijat, persoonat ja vaikuttajat. www.editori.fi


Lisätiedot: Valtteri Rantalainen | p. 09 4241 2223 | valtteri.rantalainen(a)editorhelsinki.fi | www.editorhelsinki.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs