Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Rosatom isännöi ydinpolttoaine TVS-K:n yhteistyöelimen perustajien kokousta

Rosatom isännöi ydinpolttoaine TVS-K:n yhteistyöelimen perustajien kokousta

Tiedote.
Julkaistu: 20.07.2016 klo 13:44
Julkaisija: Rosatom

Ydinpolttoaine TVS-K:n taustalla olevan yhteistyöelimen perustajien välinen kokous pidettiin 18. heinäkuuta 2016 Rosatomin isännöimänä. Kokouksen osapuolia olivat GE Hitachi Nuclear Energy (GEH)/ Global Nuclear Fuel-Americas (GNFA) ja atomienergiayhtiö Rosatom/ TVEL-osakeyhtiö.

Kokoukseen osallistuivat Rosatomin toimitusjohtaja Sergey Kirienko, Rosatomin yrityskehityksestä ja kansainvälisestä liiketoiminnasta vastaava ensimmäinen varatoimitusjohtaja Kirill Komarov, TVEL:n toimitusjohtaja Yury Olenin, GEH:n toimitusjohtaja Jay Wileman, sekä Amir Vexler, GNFA:n operatiivinen johtaja.

Kokouksen osapuolet keskustelivat ydinenergia-alan yhteistyön kehityksestä ja PWR-reaktoreille tarkoitetun venäläisvalmisteisen TVS-K -ydinpolttoaineen toimituksesta. He käsittelivät muun muassa TVEL:n ja GNFA:n mahdollisia yhteisiä toimia TVS-K -ydinpolttoaineen lisensoimiseksi Yhdysvaltojen ydinvoima-alan valvontakomissiossa sekä luvan saamiseksi TVS-K -latauserien toimittamiseen yhdysvaltalaisiin PWR-reaktoreihin.  

TVEL on ennen kokousta allekirjoittanut ensimmäisen TVS-K -polttoaineen koenippuja koskevan sopimuksen yhdysvaltalaisen energiayhtiön kanssa.   

”Uskomme tähän projektiin”, sanoi Sergey Kirienko, Rosatomin toimitusjohtaja. ”Tuottamamme TVS-K -ydinpolttoaine on ollut jo käytössä eräässä ydinvoimalaitoksessa Itä-Euroopassa. Näin ollen emme tule Yhdysvaltojen ydinpolttoainemarkkinoille tyhjin käsin. 

Pidämme erittäin tärkeänä, että yhteistyössämme GE Hitachin kanssa siirrytään sanoista tekoihin. TVS-K -polttoaineen koenippujen syötettämisestä yhteen yhdysvaltalaisista PWR-reaktoreista on allekirjoitettu toimitussopimus.

Pidämme perustettua yhteistyöelintä suuressa arvossa ja olemme valmiit hyödyntämään kaikkea asiantuntemustamme, osaamistamme ja ponnistelujamme lisensoidaksemme menestyksekkäästi TVS-K -polttoaineemme USA:n ydinvoima-alan valvontakomissiossa.”

“Meillä on ilo nähdä TVEL:n ja GNF-A:n yhteistyön edistyvän, sillä yhteistyömme tarkoituksena on tarjota USA:n painevesireaktorilaitoksille täydentävä polttoainevalinta,” sanoi Jay Wileman, GEH:n toimitusjohtaja.  "Tämän kumppanuuden kautta asiakkaamme hyötyvät näiden kahden yrityksen perusteellisesta teknisestä tietämyksestä, asiantuntemuksesta ja osaamisesta."

19. heinäkuuta 2016 GEH:n ja GNFA:n delegaatiot vierailivat Mashinostroitelny zavod -osakeyhtiössä, joka on Elektrostalissa toimiva TVEL:n tytäryhtiö. Vierailulla  tutustuttiin tuotantolaitoksiin ja kehittyneisiin teknologiaratkaisuihin, joita sovelletaan laajan polttoainevalikoiman valmistelussa.  

 

Lisätietoja:

GNFA suorittaa yhteistyöelimessä projektinhallintaa, lisensointia, laatuvakuutusta sekä tuottaa teknisiä palveluita Yhdysvalloissa. TVEL tarjoaa TVS-K- suunnitteluosaamista, teknistä tukea sekä koenippujen alustavaa valmistusta. Seuraavia polttoainenippuja suunnitellaan tuotettavan yhteisesti GNFA:n laitoksella Pohjois-Carolinassa Wilmingtonissa.

 

***

Liitetiedostot

TVEL Oy

TVEL Oy on Rosatomin ydinpolttoaineyhtiö, joka kehittää, valmistaa ja toimittaa tiukimpia kansainvälisiä luotettavuus- ja turvallisuusvaatimuksia vastaavaa ydinpolttoainetta sekä venäläisiin että ulkomaisiin ydinvoimalaitoksiin, tutkimusreaktoreihin ja ydinkäyttöisiin laivoihin. TVEL on maailman merkittävimpiä rikastamisen ja konversion palveluntarjoajia. TVEL täyttää 20 vuotta 12. syyskuuta 2016. 

GNF

Global Nuclear Fuel (GNF) on maailman johtava kiehutusvesireaktoreissa tarvittavien polttoaineiden (ml. uraanidioksidin ja MOX-polttoaineen) sekä polttoaineiden teknisten palveluiden toimittaja. GNF on GE:n johtama yhteisyritys, johon kuuluvat myös Hitachi Ltd. ja Toshiba Corporation, ja se toimii pääasiassa GNFA:n kautta (Global Nuclear Fuel-Americas, LLC) Wilmingtonissa Pohjois-Carolinassa sekä Global Nuclear Fuel-Japan Co. Ltd.:n kautta Kurihamassa Japanissa.

GEH

GEH:n kotipaikka sijaitsee Wilmingtonissa Pohjois-Carolinassa. GE Hitachi Nuclear Energy (GEH) on maailman johtava kehittyneiden reaktorien ja ydinvoima-alan palveluiden tuottaja. GEH on globaali ydinvoimaliittouma, jonka GE ja Hitachi perustivat vuonna 2007 palvellakseen maailman ydinenergiateollisuutta. GEH toteuttaa strategista näkemystään luodakseen laajan ratkaisuvalikoiman lisäämällä voimavaroja uusien reaktorien ja palvelumahdollisuuksien kehittämiseksi. Liittouma tarjoaa asiakkaille ympäri maailmaa teknologiajohtajuutta, jota vaaditaan reaktorien käytön, tehon ja turvallisuuden tehokkaaksi parantamiseksi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs