Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Puutuoteteollisuus ry jatkaa vahvistumista: Kestopuuteollisuus ry yhdistysjäseneksi

Puutuoteteollisuus ry

Puutuoteteollisuus ry jatkaa vahvistumista: Kestopuuteollisuus ry yhdistysjäseneksi

Tiedote.
Julkaistu: 19.11.2015 klo 08:30
Julkaisija: Puutuoteteollisuus ry

Suomalaisten puutuoteteollisuusyritysten edunvalvoja Puutuoteteollisuus ry on saanut uuden yhdistysjäsenen. Puunsuojauksen alalla toimivien yritysten toimialayhdistys Kestopuuteollisuus ry on Puutuoteteollisuus ry:n 18.11.2015 pidetyssä hallituksen kokouksessa hyväksytty yhdistyksen jäseneksi.

Puutuoteteollisuus ry uudelleenorganisoi toimintansa 1.4.2015 alkaen ja siirtyi samalla Rakennustuoteteollisuus RTT:stä Metsäteollisuus ry:n toimialajärjestöksi.

”Muutama viikko sitten uutisoimme, että Hirsitaloteollisuus ry on liittynyt yhdistysjäseneksemme. Kestopuuteollisuuden liittyminen Puutuoteteollisuuden yhdistysjäseneksi jatkaa suunnitellulla tavalla meidän kasvua. Samalla jäsenistöpeitto laajenee kattamaan puutuotteiden loppukäyttöalueita”, Puutuoteteollisuus ry:n toimitusjohtaja Matti Mikkola toteaa.

Kestopuuteollisuuden jäsenet ovat Suomen keskeisimpiä kyllästettyä puuta valmistavia yrityksiä. Osa jäsenistä valmistaa ja tuo maahan kyllästysaineita.

Mikkolan mukaan puutuotteiden materiaalikehitys ja erityisesti puutuotteiden pitkäaikaiskestävyyden kehittäminen on olennainen osa puutuotteiden tutkimusta. Yhteistyö mahdollistaa tehokkaan standardisointi- ja tutkimustyön.

Halu yhtenäistää alan hajanaista edunvalvontaa

Puutuoteteollisuuden toimitusjohtajan Matti Mikkolan mukaan Puutuoteteollisuus haluaa yhtenäistää alan varsin hajanaista edunvalvontaa. Hän korostaa, että edunvalvonnan saaminen nykyistä tiiviimpiin käsiin helpottaa kaikkien alalla toimivien puutuotealan yrityksien liiketoimintaa.

”Näemme paljon yhteistä Puutuoteteollisuuden kanssa. Haluamme edistää esimerkiksi puun kestävyyteen liittyvää tutkimusta. Panostamme myös puunsuojaukseen liittyvään standardointityöhön”, Kestopuuteollisuuden toiminnanjohtaja Tommi Tähkälä sanoo.

”Puutuoteteollisuuden näkökulma tulee jatkossa huomioida entistä tiiviimmin biotalouteen liittyvissä päätöksissä. Tähtäämme turhien esteiden poistamiseen, joita tällä hetkellä vielä puutuotteiden käyttöönottamiseen liittyy. Meidän tehtävänä on myös aktiivisesti kertoa uusista puutuotteiden tuomista mahdollisuuksista kohti kestävää, uusiutuvaa ja ympäristöä säästävää tulevaisuutta”, Puutuoteteollisuuden toimitusjohtaja Mikkola muistuttaa.

 

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Matti Mikkola, Puutuoteteollisuus ry

puh. 040 829 4026, matti.mikkola@puutuoteteollisuus.fi

 

toiminnanjohtaja Tommi Tähkälä, Kestopuuteollisuus ry

puh. 040 744 0114 tommi.tahkala@demolite.fi

Puutuoteteollisuus ry on suomalaisten puutuoteteollisuusyritysten ja toimijoiden edunvalvoja ja yhteinen ääni. Palvelemme puutuoteteollisuutta edistämällä alan kasvua, kilpailukykyä, uudistumista ja eurooppalaista yhteistyötä. Puutuoteteollisuus on kiinteä osa metsäteollisuutta ja biotalouden ydintä. Tuotteet valmistetaan uusituvasta raaka-aineesta ja ne ovat kierrätettäviä sekä edistävät ympäristön ja ihmisten hyvinvointia. Puutuoteteollisuus työllistää Suomessa noin 30 000 henkilöä. Toimialan viennin arvo vuonna 2014 oli noin 2,5 miljardia euroa. www.puutuoteteollisuus.fi

 

Kestopuuteollisuus ry on puunsuojauksen alalla toimivien yritysten toimialayhdistys. Jäseniämme ovat kyllästettyä puuta valmistavat yritykset, sekä kyllästysaineita valmistavat ja maahantuovat yritykset. Tehtävänämme on kehittää kemiallista ja rakenteellista puunsuojausta tutkimus- ja tiedotustoiminnan kautta. Yhdistys on mukana standardisoinnissa ja viranomaisyhteistyössä, sekä edustaa jäseniään alan kansainvälisessä yhteistyössä. Näillä yhteisillä toimilla pyritään turvaamaan alan toimintaedellytyksiä, sekä vahvistamaan jäsenyritystemme kilpailukykyä. www.kestopuu.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs