Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Pilkington upottaa led-valot linja-auton tuulilasiin

Pilkington Automotive Finland Oy

Pilkington upottaa led-valot linja-auton tuulilasiin

Tiedote.
Julkaistu: 30.09.2016 klo 09:36
Julkaisija: Pilkington Automotive Finland Oy

Pilkington Automotive on tuomassa markkinoille uudenlaisen linja-autojen tuulilasin, jossa linja-auton määränpään kertova näyttö on upotettu suoraan lasin sisälle. Led-valolla toteutettu ratkaisu tarjoaa energiatehokkaan, kevyen ja turvallisen vaihtoehdon erillisille näyttöyksiköille. Led Matrix Display -tuulilasi on Pilkington Automotive Finland Oy:n kehitystyön tulos. Sisään sijoitetun taipuvan ledikalvon on valmistanut suomalainen Flexbright.

”Led-valoilla toteutetun näytön upottaminen tuulilasiin tarjoaa nykyaikaisen, energiatehokkaan vaihtoehdon aiemmille linja-autojen näyttöteknologioille. Laminoidun tuulilasin sisään sijoitetun valonäytön myötä päästään linja-autoissa eroon erillisestä painavasta näyttöyksiköstä. Tämä paitsi vähentää polttoaineenkulutusta myös alentaa linja-auton painopistettä lisäten näin myös ajoneuvon liikenneturvallisuutta. Lisäksi led-valot kuluttavat vain vähän sähköä, mikä on entistä tärkeämpää tulevaisuudessa, kun sähköbussien määrä lisääntyy”, kertoo Pilkington Automotiven uusien teknologioiden projektipäällikkö Janne Ilonen.

Tuulilasi-innovaation kehitystyö lähti liikkeelle Pilkingtonin asiakkaiden tarpeista. ”Linja-autoteollisuuden asiakkaamme kiinnostuivat alkuvuonna lanseeraamastamme hyötyajoneuvojen näyttölasista. Se ei ole kuitenkaan paras vaihtoehto linja-autojen näyttöyksiköiden korvaajaksi, joten halusimme kehittää vielä heille paremmin soveltuvan ratkaisun energiatehokkaista led-valoista”, kertoo Ilonen.

Pilkington esitteli tuulilasiuutuutensa hiljattain Hannoverissa ammattiautoilijoiden messuilla ja Berliinissä rautatiemessuilla. Ensimmäiset Led Matrix Display -tuulilasit otetaan koekäyttöön ensi vuonna. Markkinoille lasit tulevat muutaman vuoden kuluttua.

Led Matrix Display -tuulilasi

Lisätietoja: 

Pilkington Automotive Finland Oy

Asiakaspalvelutiimin maajohtaja Juha Artama

p. 050 565 9223, juha.artama@fi.nsg.com

Uusien teknologioiden projektipäällikkö Janne Ilonen
p. 050 369 4449, janne.ilonen@fi.nsg.com

Liitetiedostot

---

Vuonna 1826 perustettu lasituotteita ja -ratkaisuja toimittava Pilkington Automotive kuuluu japanilaiseen NSG-konserniin, joka työllistää maailmanlaajuisesti noin 27 000 työntekijää. Konsernilla on valmistusta 28 maassa ja myyntiä yli 130 maassa. Pilkington Automotiven Tampereen ja Laitilan tehtaat valmistavat laseja mm. traktoreihin, puimureihin ja linja-autoihin. Lisäksi Espoossa toimii varaosalasien tukkuliike ja Laitilassa laivojen vaativia lasituksia toimittava yksikkö Pilkington Marine. Pilkingtonin Suomen yhtiöiden liikevaihto viime tilikaudella oli 88 miljoonaa euroa ja henkilökunnan määrä noin 620.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs