Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Pasi Leimille vuoden 2014 Lappeenrannan Esteettömyys-kunniamaininta

Lappeenrannan kaupunki

Pasi Leimille vuoden 2014 Lappeenrannan Esteettömyys-kunniamaininta

Tiedote.
Julkaistu: 03.12.2014 klo 12:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

(Tiedotteen lopussa linkki kuvaan.)

Lappeenrannan vuoden 2014 Esteettömyys-kunniamaininnan saajaksi on valittu kaupungininsinööri Pasi Leimi. Hän vastaanottaa Lappeenrannan kaupungin vammaisneuvoston myöntämän kunniakirjan Kansainvälisenä vammaisten päivänä 3.12.2014. 

Leimin tavoitteellisen toiminnan ansiosta esteettömyyttä on Lappeenrannassa parannettu viime vuosina huomattavan paljon. Kaupunkialueella on lisätty jalka- ja pyöräteiden korokkeiden luiskia, jolloin muun muassa vammaisten, vanhusten, lastenvaunujen kanssa liikkuvien ja polkupyöräilijöiden kulku on helpottunut. Korokkeita on poistettu viimeisen kolmen vuoden aikana lähes 250 kappaletta. 

Kaupungin vammaisneuvosto palkitsee joka vuosi 3.12. kansainvälisenä vammaisten päivänä henkilön, yrityksen tai yhteisön, joka on toiminnallaan edistänyt esteettömyyttä ja palvelujen saavutettavuutta Lappeenrannassa. Kunniamaininnan voi saada myös paikka tai rakennus, jossa esteettömyys on erityisesti huomioitu. 

Kunniamaininta on myönnetty vuodesta 2007 lähtien. Vuonna 2013 huomionosoituksen sai Lauritsalan uimahalli. Yksittäinen henkilö on saanut kunniamaininnan kerran aiemmin, muulloin se on myönnetty yritykselle tai rakennukselle.

Aiempina vuosina kunniamaininnan ovat saaneet Dressman Oy (2007), Yliopiston apteekki (2008), K-Supermarket Pirana (2009), Jorma Tyrmi (2010), Camilla-laivan henkilökunta (2011), Nuijamaan kirkko (2012) ja Lauritsalan uimahalli (2013). 

Lisätietoja:

Vammaisneuvoston puheenjohtaja Arja Tuuva, puh. 050 5365 375 

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 72 600 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs