Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Parinsadan opiskelijan yhteisellä virtuaalitoteutuksella tehdään työelämän toimeksiantoja

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Parinsadan opiskelijan yhteisellä virtuaalitoteutuksella tehdään työelämän toimeksiantoja

Tiedote.
Julkaistu: 19.11.2015 klo 16:41
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMKissa toteutetaan marras-joulukuussa uusi englanninkielinen opintomoduuli kestävän kehityksen periaatteita noudattavasta maankäytön hallinnasta ja biotalousjärjestelmistä. Moduuli jakautuu kolmeen isoon ja erilaiseen projektiin: opetusmaatilan maankäyttö, meijerin elinkaariarviointi sekä kaupunkialueen suunnitteluun liittyvä selvitystyö.

Yksi projekteista tehdään yhteistyössä Hämeenlinnan kaupungin kanssa. Kyseessä on keskustan tulevaan laajennusalueeseen, Engelinrantaan liittyvä selvitystyö. - Engelinrannan suunnittelu on vaiheessa, missä hahmotellaan alueen identiteettiä ja kaupunkikuvaa. Opiskelijat tuovat aluerakentamishankkeeseen uutta näkökulmaa, tuoreita ajatuksia ja uusia ideoita punnittavaksi, sanoo Hämeenlinnan kaupungin yleiskaava-arkkitehti Niklas Lähteenmäki.

HAMKin koulutuksessa uudet toimintatavat

Moduulin toteutustapa on täysin uusi: Se yhdistää kaikki saman vuosikurssin opiskelijat yli koulutus- tai kampusrajojen. Osallistujia on yli 200, mukana ovat kaikki biotalouden toisen vuoden opiskelijat ja vaihto-opiskelijoita.

Toteutus on alku- ja päätöstapahtumien välissä pääosin virtuaalinen, ja siinä työskennellään useiden opiskelijoiden ryhmissä. Moduuli käynnistyi yhteisellä kick-off tilaisuudella marraskuun alussa, ja opiskelijoiden työt esitellään joulukuussa moduulin messutapahtumassa.

Tiimiopettajuutta suunnittelusta toteutukseen

Moduulin suunnitteluun on osallistunut 25 opettajaa, ja he kaikki ovat mukana myös moduulin toteutuksessa. Vierailevia luennoitsijoita moduulissa on neljä, myös ulkomaisista yliopistoista.

Sari Suomalainen on yksi opettajista: - Eri alojen opiskelijoiden työskentely yhteisessä projektissa opettaa jo tässä vaiheessa työelämän toimintatapaan, missä monialaisuus ja erilaisten näkökulmien sovittaminen on tavallista. Virtuaalinen moduuli antaa myös mahdollisuuden oppia uusia etätyöskentelytapoja sekä mahdollistaa asiantuntijaluentoja kestävää kehitystä tukien, etätyövälineitä käyttäen.

Lisätiedot:

vastuuopettajat lehtori Annika Michelson (annika.michelson@hamk.fi) ja yliopettaja Ilpo Pölönen (+358 3 646 5640)

Liitetiedostot

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs