Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Opiskelijahaku 1.4. asti: Teknologiateollisuus tarvitsee uusia osaajia

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Opiskelijahaku 1.4. asti: Teknologiateollisuus tarvitsee uusia osaajia

Tiedote.
Julkaistu: 26.03.2014 klo 10:09
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Teknologiateollisuus on Satakunnassa suuri ja hyvin työllistävä ala, joka tarvitsee uusia osaajia. Kone- ja tuotantotekniikan insinööreillä (AMK) on erittäin hyvät työllisyysnäkymät. Joistakin viime aikojen huonoista uutisista huolimatta kone- ja tuotantotekniikan osaajista on suuri tarve, sanovat kauppakamarien edustajat.
 
– Satakunnan elinkeinorakenteen vahvinta osaa ovat edelleen teknologia-, meri-, ja energiateollisuuden ammatit myös tulevaisuudessa. Kasvavat ja kehittyvät yritykset Rauman seudulla tarvitsevat jatkossakin huomattavia määriä alan insinöörejä. Tärkeää on huomata, että telakan toiminnan lakkauttamisella ei ole juurikaan vaikutusta kokonaistilanteeseen, sillä kehitystä tapahtuu monilla muilla sektoreilla, kertoo Rauman kauppakamarin puheenjohtaja Timo Suistio.
 
– Suomalainen suunnitteluinsinööri on vahvaa valuuttaa myös tulevaisuudessa ja siinähän on yksi maamme vahvuuksista.
 
– Myös prosessiteollisuudessa tarvitaan kone- ja tuotantotekniikan osaajia mm. suunnittelu- ja kunnossapitotöissä. Tulevaisuudessakin eläköitymiset tullaan korvaamaan uusilla osaajilla,  insinööreillä, joita toivottavasti valmistuu lähialueen oppilaitoksista. Yleisesti ottaen on helpompi rekrytoida henkilöitä, joilla on jo kokemusta paikkakunnalla asumisesta, esimerkiksi opiskelujen ajalta, kuin täysin muualta muuttavia. Henkilöiden pysyvyyskin on näistä syistä yleensä parempi, toteaa Satakunnan kauppakamarin HR-valiokunnan puheenjohtaja, Boliden Harjavalta Oy:n henkilöstöjohtaja Anu Vartiainen.
 
Satakunnan ammattikorkeakoulussa (SAMK) on yhteensä 60 kone- ja tuotantotekniikan aloituspaikkaa nyt käynnissä olevassa yhteishaussa. Näistä 40 on Porissa ja 20 Raumalla.
 
SAMKin ja alueen teknologiateollisuuden yhteisenä tavoitteena on alan koulutuksen ja työn säilyminen Satakunnassa. Kone- ja tuotantotekniikan koulutus on räätälöity erityisesti alueen elinkeinoelämää ja teollisuutta varten, ja se tarjoaa monipuolisen väylän insinööriksi (AMK).
 
Kaikki opiskelijat suorittavat konetekniikan ammatilliset perusopinnot. Niistä opiskelija saa sähkö- ja automaatiotekniikan, materiaalien käyttäytymisen, tuotteiden valmistustekniikoiden, rakenteiden ja komponenttien mitoituksen sekä suunnitteluohjelmistojen käytön perusosaamisen. Vaihtoehtoiset ammattiopinnot mahdollistavat opiskelijan ammatillisen suuntautumisen.
 
Kone- ja tuotantotekniikan koulutuksesta valmistunut voi sijoittua suunnittelu-, tuotanto-, projekti-, automaatio- sekä tuotekehitys- ja asiakaspalveluinsinöörin tehtäviin.
 
Opiskelija perehtyy opinnoissaan alueen monipuoliseen yrityselämään. Lukuisten pienten ja keskisuurten yritysten lisäksi Satakunnassa on metalliteollisuutta, telakoita, offshore- ja automaatioalan yrityksiä sekä energiantuotantolaitoksia. Nämä yritykset tarvitsevat osaavia kone- ja tuotantotekniikan koulutusalan insinöörejä suunnittelu-, projektinhoito-, valmistus-, kunnossapito- ja käyttötehtäviin.
 
 
>>>  Kone- ja tuotantotekniikan opiskelusta kertova lyhytelokuva HYÖTYSUHDE .

>>> Opettaja Teemu Santanen kertoo työllisyysnäkymistä  ja mitä kone- ja tuotantotekniikan insinööri tekee.
 
>>> Kuvia (kone- ja tuotantotekniikasta valmistunut laatuinsinööri työssään). Kuvat vapaasti käytettävissä.
 

 
Lisätietoja:
 
Lisätietoa koulutuksesta:
Teemu Santanen, 044 44 710 3982; teemu.santanen@samk.fi
 
Satakunnan kauppakamari: Juhani Saarikoski, 0400 493 053
 
Rauman kauppakamari: Jaakko Hirvonsalo, 0500 593 531
 
Ammattikorkeakoulujen yhteishaku on käynnissä 1.4. asti.
www.samk.fi/haku
 
 

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on 6300 opiskelijan ja yli 400 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Toimimme Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tutkintoja kuudella eri osaamisalueella: hyvinvointi, terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia, energia ja rakentaminen sekä informaatioteknologia.

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa harjoitetaan osaamisalueilla, ja se kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin. Painoalojamme ovat tulevaisuuden energiaratkaisut, terveys- ja hyvinvointiosaaminen, innovatiiviset palvelut, meriosaaminen sekä korkeakouluyrittäjyys.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs