Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Minna Isomursu Connected health -tutkimusprofessoriksi

Oulun yliopisto

Minna Isomursu Connected health -tutkimusprofessoriksi

Tiedote.
Julkaistu: 11.06.2014 klo 08:51
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopisto, Centre for Health and Technology
Tiedote 11.6.2014

Minna Isomursu Connected health -tutkimusprofessoriksi

Minna Isomursu on valittu Oulun yliopiston ja VTT:n yhteiseksi Connected health -tutkimusprofessoriksi. Tehtävä on yhteisprofessuuri Oulun yliopiston ja VTT:n välillä, ja se sijoittuu Oulun yliopistoon Centre for Health and Technology (CHT) -keskukseen. Minna Isomursu on toiminut aiemmin VTT:llä sosiaalisen median ja verkotettujen palvelujen tutkimusprofessorina. Hän ottaa tehtävän vastaan Oulun yliopistossa 1.8.2014 alkaen.

Connected Health -aihealueen tutkimus tähtää yksilöllisten terveys- ja hyvinvointiratkaisujen kehittämiseen. Tutkimusprofessorin tehtävänä on vastata aihealueen tutkimuksen kehittämisestä. ”Tutkimuksen painopiste tulee olemaan sellaisten palveluratkaisujen kehittämisessä, jotka integroituvat ihmisten jokapäiväiseen elämään, kuten liikkumiseen, kulutuskäyttäytymiseen ja sosiaalisiin suhteisiin”, Isomursu kertoo. ”Tutkimuksen keskiössä ovat älykkäät ICT-ratkaisut ja diagnostiset työkalut. Toisiinsa linkitettyjen terveys- ja hyvinvointipalvelujen edistämiseksi tarvitsemme myös yritysten, julkisen sektorin, kolmannen sektorin ja erilaisten loppukäyttäjätahojen välistä verkottumista ja uusia yhteistyömuotoja.”

Centre for Health and Technology -innovaatiokeskuksen johtaja Maritta Perälä-Heape iloitsee yhteisprofessuurista, jonka mahdollistajana on toiminut Oulun innovaatioallianssi (OIA). Perälä-Heape näkee professuurin perustamisen Ouluun olevan kannattava satsaus tulevaisuuteen ja uuden osaamispohjan luomiseen. ”Ainutlaatuinen OIA-yhteistyömalli edistää alueellista kilpailukykyä, yksityisen sektorin menestystä ja akateemisten tulosten hyödyntämistä. Yhteisprofessuurin perustaminen on yksi konkreettinen esimerkki OIA:n toiminnasta, joka tulee vaikuttamaan positiivisesti Oulun kilpailukykyyn”, Perälä-Heape uskoo.

Oulun innovaatioallianssin alainen CHT-innovaatiokeskus vahvistaa tutkimus-, kehitys- ja innovaatioyhteistyötä kuuden avaintoimijan välillä OuluHealth-ekosysteemissä. CHT:n kanssa yhteistyösopimuksen allekirjoittaneet tahot ovat Oulun kaupunki, Oulun yliopisto, VTT, Oulun yliopistollinen sairaala, Oulun ammattikorkeakoulu ja Technopolis. Oulun innovaatioallianssin toimijoista Connected health -yhteisprofessuuria rahoittavat Oulun kaupunki, Oulun yliopisto ja VTT.

Lisätiedot:

Maritta Perälä-Heape, johtaja, Centre for Health and Technology, +358 40 673 4159, Maritta.Perala-Heape@oulu.fi

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs