Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Mikkeliläiselle cleantech-yritys Visorc Oy:lle tunnustusta

Miktech Oy

Mikkeliläiselle cleantech-yritys Visorc Oy:lle tunnustusta

Tiedote.
Julkaistu: 09.03.2015 klo 08:30
Julkaisija: Miktech Oy

Mikkeliläinen startup-yritys Visorc Oy on saanut 15 000 euron apurahan Runar Bäckströmin säätiöltä. Apuraha myönnettiin yrityksen kehittämälle ja patentoimalle energiamuunninteknologialle.

Visorc:n energiamuuntimen avulla moottoreiden pakokaasujen hukkalämpöä voidaan muuntaa sähköksi ja samalla vähentää polttoaineen kulutusta ja päästöjä. Innovaatio perustuu suurnopeusteknologian perustutkimukseen, jota on tehty Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa yli 30 vuoden ajan. Visorc:n asiakkaat ja yhteistyökumppanit ovat kansainvälisesti toimivia dieselmoottorien, raskaiden ajoneuvojen ja työkoneiden valmistajia.

Visorc Oy on mukana innovaatio- ja teknologiakeskus Miktech Oy:n Lean startup -kehittämisohjelmassa, jonka tavoitteena on auttaa Etelä-Savon parhaita liikeideoita ja erityisesti korkean teknologian yrityksiä kasvuun, menestykseen ja kansainvälisyyteen. Yritys panostaa tällä hetkellä voimakkaasti energiamuuntimen jatkokehitykseen ja tähtää tuotteen kaupallistamiseen kansainvälisillä markkinoilla.

Runar Bäckströmin säätiön myöntämä apuraha tukee osaltaan Visorc:n tuotekehitystä. Samalla se on osoitus siitä, että energiamuuntimessa nähdään potentiaalia menestykselliselle liiketoiminnalle. Säätiön vuosittain myöntämät apurahat kohdistetaan keksintöhankkeille, joista on hyötyä suomalaisille yrityksille ja jotka vahvistavat yritysten kilpailukykyä.

 

Lisätiedot:

Jussi Heinimö, ohjelmakoordinaattori, Miktech Oy, puh. 040 544 0936,  jussi.heinimo@miktech.fi

Marjo Niittuaho-Nastolin, kehityspäällikkö, Miktech Oy, 0440 361615, marjo.niittuaho-nastolin@miktech.fi

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

Visorc Oy on mukana "Lean startup -ketterä kehittämisohjelma" -hankkeessa, jota koordinoi Miktech Oy. Hanketta rahoittavat Euroopan unionin aluekehitysrahasto, Mikkelin kaupunki ja yritykset. Hankkeelle on haettu rahoitusta Etelä-Savon maakuntaliitolta.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs