Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Mäntyharjussa avattava Virkistyskeidas tarjoaa kohtaamispaikan luonnossa

Mäntyharjun kunta

Mäntyharjussa avattava Virkistyskeidas tarjoaa kohtaamispaikan luonnossa

Tiedote.
Julkaistu: 30.09.2015 klo 11:30
Julkaisija: Mäntyharjun kunta

Lions Club Mäntyharju on rakentanut kesän 2015 aikana Virkistyskeitaan mäntyharjulaisten käyttöön. Esteettömäksi rakennettu Virkistyskeitaan alue koostuu kodasta, liiteristä ja WC-rakennuksesta. Kotarakennukseen on asennettu LED-valot ja sinne mahtuu istumaan n. 30 henkilöä. Se soveltuu hyvin lähiretkeilyyn lapsille, ikäihmisille, omaishoitajille ja erityisryhmille.

Keskiviikkona 7.10.2015 Virkistyskeidas luovutetaan Mäntyharjun kunnalle klo 10.00 alkavassa tilaisuudessa. Tilaisuuden aluksi LC Mäntyharjun edustajat pitävät luovutuspuheenvuoron, jonka jälkeen kunnanjohtaja Jukka Ollikainen vastaanottaa Virkistyskeitaan. Tilaisuudessa Mäntyharjun seurakuntaa edustaa kirkkoherra Ann-Maarit Joenperä.

-Klubin 50-vuotista toimintaa juhlistaaksemme tavoitteena oli saada aikaan jotakin pysyvää, näkyvää ja sellaista, joka olisi kaikkien käytettävissä, kertoo Lasse Moilanen LC Mäntyharjusta.

Virkistyskeidas todella on kaikkien käytettävissä luovutuspäivästä alkaen. Kodalla on käynytkin jo muutama päiväkoti- ja kouluryhmä tutustumassa. Idea kodan rakentamisesta on alunperin lähtenyt Mäntyharjun Reissupolun ja LC Mäntyharjun pohdinnasta. Alun perin ajatuksena oli tuoda retkeily lähelle kunnan keskustaa ja mahdollisuus esteettömään kulkuun kodalle.

-Mäntyharju-Repovesi -retkeilyreitillä on monia hyviä laavuja hienoine maisemineen, mutta metsäpolut ovat vaikeakulkuisia ikäihmisille ja erityisryhmille. Nyt hekin pääsevät nauttimaan luonnosta helposti, kiteyttää Jorma Mäkinen Mäntyharjun Reissupolku ry:stä.

Virkistyskeidas on oiva lisä kunnan palvelutarjontaan. Sen välittömässä läheisyydessä on paljon kunnan palveluita, sillä puolen kilometrin säteellä kodasta sijaitsee mm. päiväkoti, yhtenäiskoulu, lukio sekä ikäihmisille palveluita tuottavat Mäntypuisto, Ruskahovi ja Taruvuori.

-Haluan ensinnäkin kiittää LC Mäntyharjua ja sen talkooporukkaa upeasta työstä. Nopean laskutoimituksen jälkeen voimme todeta, että päivittäin kodan vaikutusalueella asioi noin 1200 kuntalaista lapsista senioreihin, summaa kunnanjohtaja Jukka Ollikainen.

Kunnanjohtajan silmissä siintääkin paikka, jossa eri sukupolvet kohtaavat toisensa hyvässä hengessä toisiltaan oppien.

Virkistyskeitaan käyttöön liittyvistä asioista voi kysyä kunnan kenttämestari Juhani Lyytikäiseltä.

 

Lisätiedot:

Kunnanjohtaja Jukka Ollikainen, 040 7797 747, jukka.ollikainen@mantyharju.fi

Kenttämestari Juhani Lyytikäinen, 040 0557 266, juhani.lyytikainen@mantyharju.fi

Markkinointipäällikkö Olli Marjalaakso, 040 774 1902, olli.marjalaakso@mantyharju.fi

Liitetiedostot

Mäntyharju on noin 6300 asukkaan luonnonkaunis kulttuurikunta Etelä-Savossa. Kunnan elinvoimaisuuden vahvistaminen, yrittäjyyden edistäminen ja hyvät palvelut luovat vahvan perustan toiminnan kehittämiselle ja tulevaisuuden suunnittelulle.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs