Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Lentävä polkupyörä valmistui – Dassault Systèmesin tekniikka teki unelmista totta

Lentävä polkupyörä valmistui – Dassault Systèmesin tekniikka teki unelmista totta

Tiedote.
Julkaistu: 03.10.2012 klo 09:15
Julkaisija: Dassault Systemes

Jules Vernen unelmana oli rakentaa lentävä polkupyörä, ja nyt tuo unelma on täyttynyt. Tšekkiläiset yritykset Technodat, Evektor ja Duratec ovat luoneet lentävän Flying Bike -polkupyörän. Apuna suunnittelijat käyttivät Dassault Systèmesin 3DEXPERIENCE-sovelluksia. Dassault Systèmes on maailman johtava tuotteen elinkaaren hallintaratkaisuihin (PLM) ja 3D-mallintamiseen keskittynyt ohjelmistoyritys. Pyörän fyysinen prototyyppi esiteltiin syyskuussa International Machinery Fair -messuilla Brnon kaupungissa, Tšekeissä. Ensimmäinen lento pyörällä tehdään syksyn aikana Prahassa.

Dassault Systèmesin 3D-tekniikan avulla suunnittelijoilla oli mahdollisuus valmistaa, testata ja simuloida pyörän ominaisuuksia virtuaalisesti. Kaikilla suunnittelijoilla oli myös koko ajan käytössään täsmälleen sama tietomäärä, riippumatta siitä, missä päin maailmaa he sijaitsivat. Projekteja onkin helppo kehittää sovellusten avulla nopeasti, vaikka osallistuvat yhtiöt sijaitsisivat satojen kilometrien päässä toisistaanâ��â��. 

Ominaisuuksiltaan Flying Bike on aivan kuin tavallinen polkupyörä – sen voi ajaa sopivalle lentoonlähtöpaikalle. Erikoisen pyörästä tekee se, että sillä voi ajamisen lisäksi tehdä lyhyitä, hallittuja lentomatkoja. Pyörää eivät suinkaan nosta ilmaan siivet, vaan neljän, horisontaalisesti sijoitetun roottorin työntövoima.

– Lentävä polkupyörä on paitsi täyttynyt lapsuuden unelma, myös lahja yhtiöllemme, joka täyttää 20 vuotta. Hanke oli loistava esimerkki siitä, miten monipuolisesti eri alat voivat käyttää nykypäivän 3D-sovelluksia avukseen työssään, sanoo johtoryhmän jäsen ja Technodatin johtaja Aleš Kobylík,

Lisää tietoa projektista löytyy osoitteesta www.designyourdreams.cz. Siellä voit myös liittyä hankkeen keskustelufoorumille.

 

Flying Bike ominaisuuksiltaan:

 

Teho: 47kW

Moottorit: Neljä Kantomoottoria 10 kW, lapaparit sijoitettu toisiaan vasten pyörän eteen ja taakse. Kaksi vakausmoottoria 3.5 kW, kääntyvät lavat sijoitettu pyörän sivuille.

Lavat: Päälapa staattiseen työntövoimaan, halkaisija 1 300 mm, max 2 500 kierrosta minuutissa. Vakaajalapa, halkaisija 650mm, suojaavat komposiittikehykset lapojen ympärillä.

Energialähde: Li-Pol akut joiden yhteenlaskettu kapasiteetti on 50 Ah.

Pyörän runko: Valmistettu kevyestä metalliseoksesta.

Pyörän komponentit: Vakio-osia

Koko: noin 3,500mm (pituus) × 2,500mm (leveys) × 1,200mm (korkeus)

Paino: 85kg

Kantokyky: 170kg

Lentoaika: noin 3–5 minuuttia

Ajoaika : 30–50 minuuttia

Ajonopeus maksimissaan: 50 km/h

 

 

Lisätietoja: 

Dassault Systèmes, lehdistön yhteyshenkilöt

Toni Perez, OS/G Viestintä, p 0400 630 063

Sari Hoffmann sari.hofmann@3ds.com +358 40753 8294

 

Liitetiedostot

Dassault Systèmes on maailman johtava tuotteen elinkaaren hallintaratkaisuihin (PLM) ja 3D-mallintamiseen keskittynyt ohjelmistoyritys. Pariisin pörssissä noteeratun yrityksen pääkonttori sijaitsee Vélizyssa, ja sillä on 124 toimipistettä 27 eri maassa. Yrityksessä työskentelee yli 8 000 asiantuntijaa. Yritys on toiminut 3D-mallinnussovellusten pioneerina vuodesta 1981 lähtien, ja sillä on yli 115 000 asiakasta 80 maassa. Dassault Systèmesin asiakkaita ovat muun muassa Deltamarin, Metso, BMW Group, Skanska, Scania ja Procter&Gamble. Sen liikevaihto vuonna 2009 oli 1,25 miljardia euroa. Suomessa Dassault Systèmes on toiminut huhtikuusta 2010 ja se työllistää 20 ammattilaista. Lisätietoja: www.3ds.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs