Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » KymiRing löysi WSP:n avustuksella moottoriurheilukeskuksen allianssisopimuspartneriksi Destian

WSP

KymiRing löysi WSP:n avustuksella moottoriurheilukeskuksen allianssisopimuspartneriksi Destian

Tiedote.
Julkaistu: 31.08.2015 klo 08:30
Julkaisija: WSP

Suomen johtaviin rakennusalan suunnittelu- ja konsulttiyrityksiin lukeutuva WSP on avustanut KymiRing Oy:tä allianssikumppanuussopimuksen solmimisessa Destia Oy:n kanssa KymiRing-moottoriurheilukeskuksen ensimmäisen kehitysvaiheen toteuttamisesta. KymiRingistä halutaan rakentaa Pohjois-Euroopan johtava ajokoulutus-, liikenneturvallisuus- ja moottoriurheilukeskus Iittiin.

WSP toimii pääkonsulttina ja asiantuntijana KymiRingin vierellä hankkeen toteutuksessa. Destia vastaa hankkeessa palveluntuottamisesta.

Ensimmäinen kehitysvaihe sisältää hankkeen suunnittelun, teknisten ratkaisujen, kustannusten, tavoitemittareiden, toteutumisaikataulun sekä riskien analysoimisen.

”Tämä kehitysvaihe, joka kestää alle vuoden, on hyvin ratkaiseva hankkeen onnistumiselle. Kehitysvaiheessa haetaan yhdessä KymiRingin, WSP:n ja Destian kanssa hankkeelle kaikkien osapuolten yhteinen hyväksyntä ja parhaimmat ratkaisut. Tämä on WSP:n historian ensimmäinen niin sanotusti kevyemmällä hankintaprosessilla toteutettu allianssisopimus”, kertoo WSP:n johtaja Jari Kaukonen ja jatkaa:

”Haimme avoimen kilpailun kautta kumppaniksemme toteuttajaa, joka täytti parhaiten meidän ja KymiRingin kanssa yhdessä määrittelemämme arviointikriteerit. Hakijat pisteytettiin avoimessa kilpailutuksessa. Painotimme erityisesti laaja-alaista osaamista ja kunnossa olevaa taloutta.”

”On hienoa olla mukana toteuttamassa Pohjois-Euroopan suurinta moottoriurheilukeskusta. Hankkeen monipuolisuuden ansiosta pystymme hyödyntämään koko talon osaamistamme sekä vahvaa Kymenlaakson alueen paikallistuntemustamme ja paikallista kumppaniverkostoamme. Urakka on merkittävä voitto aluerakentamisen saralla”, kertoo Destian työpäällikkö Marko Haapanen.

Allianssi tuo säästöjä ja nopeuttaa toteuttamista

Kumppanuuteen perustuvassa toimintamallissa hankkeen tilaaja KymiRing Oy osallistuu urakan toteutukseen yhdessä WSP:n ja Destian kanssa. Allianssissa tilaajalla ja kumppaneilla on yhteinen organisaatio, tavoitteet sekä yhdessä hyväksytty kustannusseuranta. Kaikkiin avoimiin kysymyksiin etsitään yksimielinen päätös eri osapuolten kesken. Riskit jaetaan myös toimijoiden kesken.

Allianssimalli hyödyntää tehokkaasti eri toimijoiden asiantuntijuutta ja osaamista. Tiivis yhteistyö mahdollistaa hankkeen etenemisen sovitun aikataulun mukaisesti sekä tuo huomattavia säästöjä tilaajalle.

 

 

Tavoitteena Pohjois-Euroopan johtava moottoriurheilukeskus

KymiRing-hanke toteutetaan useassa vaiheessa. Tavoitteena on aloittaa toiminta mahdollisesti jo vuonna 2016.

Ajokoulutuskeskus käsittää ajoharjoitteluradan, jossa voidaan toteuttaa raskaan liikenteen, pelastus- ja puolustusvoimien ajoneuvojen ajokoulutusta sekä siviililiikenneajoneuvojen ajoharjoittelua.

Moottoriurheilutoiminnalle suunniteltava kokonaisuus koostuu 4,7 kilometriä pitkästä asfaltoidusta kansainvälisesti luokitellusta moottoriradasta, jonka yhteyteen kuuluu myös rallicrossrata. Lisäksi alueelle toteutetaan kartingrata sekä motocross-, speedway- ja endurorata.

Alueelle on tarkoitus rakentaa myös hotelli, yrityspuisto, varikkoalue ja palvelukeskus.

Lisätietoja:

johtaja Jari Kaukonen, WSP
puh: 0400 843 951
jari.kaukonen@wspgroup.fi

työpäällikkö Marko Haapanen, Destia Oy
puh: 040 159 9648
marko.haapanen@destia.fi

Liitetiedostot

WSP on monialainen suunnitteluyritys, joka tunnetaan vaativista suunnittelukohteista ja kestävistä ratkaisuista. Ydinpalvelumme ovat Yhdyskuntasuunnittelu, Kiinteistöt, Teollisuus ja Sillat.

Suomen WSP on osa kansainvälistä WSP:tä, jossa työskentelee noin 31 000 asiantuntijaa 500 toimistossa ympäri maailmaa. Syyskuussa 2014 WSP osti teollisuudessa ja infrassa maailman tunnustetuimpiin kuuluvan suunnittelutoimiston Parsons Brinckerhoffin. Yrityskaupan myötä lukeudumme nyt maailmaan johtaviin suunnitteluyrityksiin alallamme.

Suomen WSP:n palveluksessa on noin 350 asiantuntijaa. Liikevaihtomme vuonna 2014 oli 29 miljoonaa euroa. Asiakkaamme tuntevat WSP:n ratkaisujen aktiivisena löytäjänä, jonka kanssa on helppo toimia.

www.wspgroup.fi

Destia on suomalainen infra- ja rakennusalan palveluyritys. Toteutamme toimivampaa maailmaa pala palalta rakentamalla, ylläpitämällä ja suunnittelemalla nykyaikaisia liikenne- ja teollisuusympäristöjä sekä tuottamalla liikenteen asiantuntijapalveluita. Palvelumme ulottuvat maanalaisesta rakentamisesta kattavaan maanpäälliseen toimintaan sekä energia- ja insinöörirakentamiseen. Destian liikevaihto oli yli 430 miljoonaa euroa vuonna 2014. Osaajia meillä on noin 1 500.

Destia – Toimivampi maailma. www.destia.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs