Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Kyamkin aurinkoveneet esillä Venemessuilla

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kyamkin aurinkoveneet esillä Venemessuilla

Tiedote.
Julkaistu: 10.02.2015 klo 07:45
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on mukana Venemessuilla Helsingin Messukeskuksessa 6.-15.2.2015. Kyamkin osaston ovat toteuttaneet veneteknologian opiskelijat. Messuosastolla esillä on kaksi aurinkoenergialla kulkevaa veneettä.

Toinen näytteillä olevista veneistä oli mukana viime kesänä aurinkoveneiden MM-kilpailuissa Hollannissa sekä Solar1 Monte Carlo Cupissa Monacossa. Joukkue saavutti veneellä kokonaiskilpailuiden kolmannet sijat. Lisäksi venekunta voitti molemmissa kisoissa endurance-kilpailut, ollen samalla kansainvälisten kilpailuiden parhaiten menestynyt opiskelijajoukkue. Tämä Midnight Sun Finland -aurinkovene oli keskeneräisenä näytillä viimevuoden messuilla.

Opiskelijoiden uusin tuotos on 7,2 m x 2,6 m kokoinen katamaraani. Katamaraanin on suunniteltu kulkemaan mahdollisimman energiatehokkaasti. Messuilla on näytillä runko, johon tullaan asentamaan sähköiset vetolaitteet ja aurinkopaneelikatto. Aurinkopaneeleiden tuottamalla energialla veneestä tulee täysin omavarainen. Tätä äänetöntä, vakaata, helppokulkuista, uppoamatonta ja traileroitavaa venettä ei tarvitse tankata koskaan!

Aurinkoveneen rakentaminen on esimerkki tutkimus- ja kehitystyöprojektista (T&K), johon Kyamkin opiskelijat voivat osallistua opiskeluaikanaan. T&K-projekteista opiskelijat saavat paljon käytännön työkokemusta. Kyamkin ensimmäinen aurinkovene rakennettiin 2012, jolloin Kyamkin ja Mamkin yhteinen joukkue saavutti aurinkoveneiden MM-kilpailussa Hollannissa B-luokan kolmannen sijan. 

Messuyleisö on tervetullut tutustumaan veneisiin sekä veneiden suunnittelijoihin ja tekijöihin. Osastolla olevat kyamkilaiset kertovat kiinnostuneille lisää kilpailumatkoista, veneiden tekniikasta ja ratkaisuista.

Lisätietoa viime kesän aurinkovenekilpiluista löytyy sivuilla www.dongenergysolarchallenge.com ja www.solar1races.com. Aurinkoveneprojektin vaiheisiin voi tutustua osoitteessa www.facebook.com/midnightsunfinland.

Lisätietoja

www.venemessut.fi

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
Kehitysinsinööri Mikko Pitkäaho
p. 044 702 8511, etunimi.sukunimi@kyamk.fi

Kyamkin mediatiedotteet: www.kyamk.fi/mediatiedotteet

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on arvostettu, vastuullinen ja kansainvälinen kouluttaja. Ammattikorkeakoulu on alueellisen kilpailukyvyn rakentaja, työelämän uudistaja ja innovaatioiden tuottaja.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs