Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Kuukauden startup-yritys Plan Brothers pilotoi palvelujaan jo Chilessä saakka

Miktech Oy

Kuukauden startup-yritys Plan Brothers pilotoi palvelujaan jo Chilessä saakka

Tiedote.
Julkaistu: 06.05.2014 klo 12:03
Julkaisija: Miktech Oy

Vuonna 2012 perustetulla Plan Brothersilla on takanaan kaksi kiireistä vuotta: yritys on noussut nopeasti Suomen johtavaksi verkkopohjaisten turvallisuuspalveluiden kehittäjäksi ja tuottajaksi, ja työllistää suoraan tai välillisesti nyt 40 henkilöä. Asiakkaita Suomessa on tuhansia, ja lisää havitellaan kansainvälisiltä markkinoilta.

Plan Brothersin menestystarinan taustalla on ainutlaatuinen yhdistelmä osaamista, innovatiivisuutta ja kykyä tarttua tilaisuuteen. Yrityksen päätuote on Pelsu Pelastussuunnitelma -verkkopalvelu, jonka avulla voi helposti laatia ja pitää ajan tasalla pelastussuunnitelmia. Pelastussuunnitelman saa Plan Brothersilta avaimet käteen -palveluna, tai sen voi toteuttaa itse verkossa.

Pelsu Pelastussuunnitelman kysyntää ja Plan Brothersin kasvua on vauhdittanut lakimuutos, jonka myötä pelastussuunnitelmat muuttuivat pakollisiksi vähintään kolmen asunnon kiinteistöissä. Lain tuomaan velvoitteeseen Plan Brothers tarjosi innovatiivisen ratkaisun, joka oli syntynyt yhdistämällä yhtiön vahvaa turvallisuus- ja ohjelmistoalojen osaamista. Lainmuutoksen aiheuttaman ruuhkahuipun aikaan Pelsu Pelastussuunnitelmia tehtiin jopa tuhat kuukaudessa. Sittemmin kasvu on jatkunut asiakaskunnan laajentuessa liike- ja teollisuuskiinteistöihin.

Apua yritystoiminnan käynnistämiseen ja nopean kasvun haasteisiin Plan Brothers on saanut Miktechin startup-valmennuksesta. Yritys lähti mukaan valmennukseen jo perustamisvaiheessaan, ja sai heti alkuun valmennuksesta apua rahoituksen hakemiseen. – Valmennus oli syynä siihen, että perustimme Plan Brothersin Mikkeliin eikä Helsinkiin. Saimme todella hyviä neuvoja alkuprosessiin ja esimerkiksi kehittämisavustuksen hakemiseen Ely-keskuksilta, kertoo Plan Brothersin hallintojohtaja Eetu Kirsi. – Osana valmennusta meille toteutettiin myös markkinatutkimus, jonka kautta löysimme ensimmäisen asiakkaamme ennen kuin olimme varsinaisesti edes aloittaneet toimintaamme. Valmennus tuotti jo tuolloin meille hintaansa nähden moninkertaisen hyödyn.

Myös myöhemmin valmennuksesta on saatu monipuolista, laaja-alaista tukea. Rahoituksen hakeminen eri projekteihin on yksi asia, toinen tärkeä kokonaisuus on Miktechin osallistuminen hankkeiden ohjausryhmiin ja johdon tukeminen päätöksiä tehdessä, kertoo Kirsi. – Tämä on ollut erittäin merkittävä apu uusille yrittäjille. Valmennus on auttanut meitä kasvamaan omien näkemystemme hengessä ja tuonut meille myös tärkeitä uusia kontakteja monialaiseen yritystoimintaamme.

Plan Brothersin startup-valmennusjakso lähestyy nyt loppuaan. Tulevaisuus näyttää valoisalta. – Haluamme syventää hyviä asiakassuhteitamme Suomessa ja kehittää uusia turvallisuusalan asiantuntijapalveluita heidän tarpeisiinsa. Palveluiden kehityksessä teemme yhteistyötä mm. Suomen Palopäällystöliiton kanssa. Haemme myös kasvua kansainvälisiltä markkinoilta; Tanskassa ja Chilessä pilottiprojektimme ovat jo hyvässä vauhdissa.

Miktech Oy valitsee loppuvuoden 2014 aikana kuukausittain valmennusyritystensä joukosta kuukauden startup-yrityksen. Toukokuun startup-yritys on Plan Brothers Oy.

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

Uusi innovaatioympäristö ja start-up intensiivivalmennus on innovaatiotoiminnan ja uusien yrityksien kehittämistapa Miktech Oy:ssä. Valmennuksen tavoitteena on auttaa Etelä-Savon parhaita liikeideoita ja yritystaimia kasvuun, menestykseen ja kansainvälisyyteen. Palvelut on suunnattu erityisesti korkean teknologian ja osaamistason yrityksille, joilla on vahva halu kasvaa ja menestyä. Yrityksiä autetaan liiketoiminnan suunnittelussa, käynnistämisessä ja kehittämisessä. Hanketta rahoittavat Euroopan unionin sosiaalialan rahasto, alueen kunnat ja yritykset. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon ELY-keskus. 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs