Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Kuukauden startup-yrityksen kolmiulotteinen tulevaisuus

Miktech Oy

Kuukauden startup-yrityksen kolmiulotteinen tulevaisuus

Tiedote.
Julkaistu: 07.10.2014 klo 08:30
Julkaisija: Miktech Oy

3D-tulostusta on ollut eri muodoissa jo kahdenkymmenenviiden vuoden ajan, mutta koti- ja harrastelijakäyttöön soveltuvat laitteet ovat yleistyneet vasta viimeisen viiden vuoden aikana. Vahvasti nousussa oleva 3D-tulostus sai tämän vuoden alussa jalansijaa myös Mikkelissä, kun kaupunkiin perustettiin uusi 3D-tulostimia valmistava yritys PersonTech Oy.

– 3D-tulostus tuo uusia mahdollisuuksia mm. arkkitehdeille, mainontaan ja tuotesuunnittelijoille, ja nopeuttaa merkittävästi esimerkiksi prototyyppien valmistamista, kertoo Jesse Lento PersonTech Oy:stä. – 3D-tulostimia on ollut markkinoilla pitkään, mutta lähinnä teollisuuskäytössä. PersonTechin 3D-tulostin on saatavilla kuluttajahintaan. Tulevaisuuden ennustajat ovat sitä mieltä, että 3D-tulostin on tulevaisuuden kotitalouksissa yhtä yleinen kuin mikroaaltouuni on nyt. 3D-tulostustekniikan kehittyminen tuo 3D- tulostusmahdollisuudet kaikkien ulottuville ja se on pian valmistuksen arkipäivää.

PersonTech tähtää itse suunnittelemallaan 3D-tulostimella kansainvälisille markkinoille. Tavoitteen saavuttamisessa auttaa yrittäjien kansainvälinen tausta; perustajista Jesse Lento on kotoisin Yhdysvalloista ja Hu Cheng Kiinasta. PersonTechillä onkin jo toiminnan käynnistyessä hyvä toimittaja- ja yhteistyöverkosto sekä Kiinassa että USA:ssa. 3D-tulostinten ohella yritys tuottaa 3D-tulostamiseen liittyviä palveluita sekä IT-alan konsultointia ja markkinatutkimuspalveluita.

PersonTechin yrittäjät valmistuivat amk-insinööreiksi Mikkelin ammattikorkeakoulusta vuoden 2013 lopussa, ja Mikkelistä tuli yrityksen perustamisen myötä heille uusi kotikaupunki. Molemmat yrittäjät ovat aikaisemmin asuneet suurkaupungeissa, mutta he ovat viihtyneet Mikkelissä hyvin. Parasta Mikkelissä Jessen Lennon mukaan on se, että kaikki on lähellä ja helposti järjestettävissä. Kaupungissa on myös paljon opiskelijoita, mikä on hyvä asia.

Apua yritystoiminnan käynnistämiseen PersonTech Oy on saanut Miktechin startup-valmennuksesta. Yritys lähti mukaan valmennukseen jo perustamisvaiheessa, ja sai heti alkuun valmennuksesta apua rahoituksen hakemiseen.

Miktech ja Mamk järjestävät yhteistyökumppaneineen 3D-tulostuksen työpajan 6.11.2014 Mikkelissä. Työpajassa voi tutustua mm. PersonTechin tulostimiin sekä 3D-tulostuksen tarjoamiin eri mahdollisuuksiin.

Loppuvuoden 2014 aikana valitaan kuukausittain Miktechin valmennusyritysten joukosta kuukauden startup-yritys. Lokakuun startup-yritys on PersonTech Oy.

Lisätiedot:

Marjo Niittuaho-Nastolin, kehityspäällikkö, Miktech Oy, 0440 361 615, marjo.niittuaho-nastolin@miktech.fi
Jesse Lento, toimitusjohtaja, PersonTech Oy, 045 107 4889, jesse.lento@persontech.fi

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

Uusi innovaatioympäristö ja start-up intensiivivalmennus on innovaatiotoiminnan ja uusien yrityksien kehittämistapa Miktech Oy:ssä. Valmennuksen tavoitteena on auttaa Etelä-Savon parhaita liikeideoita ja yritystaimia kasvuun, menestykseen ja kansainvälisyyteen. Palvelut on suunnattu erityisesti korkean teknologian ja osaamistason yrityksille, joilla on vahva halu kasvaa ja menestyä. Yrityksiä autetaan liiketoiminnan suunnittelussa, käynnistämisessä ja kehittämisessä. Hanketta rahoittavat Euroopan unionin sosiaalialan rahasto, alueen kunnat ja yritykset. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon ELY-keskus.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs