Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Koodia Suomesta -tunnus takaa ohjelmiston olevan ehtaa suomalaista työtä

Vincit

Koodia Suomesta -tunnus takaa ohjelmiston olevan ehtaa suomalaista työtä

Tiedote.
Julkaistu: 27.01.2015 klo 08:30
Julkaisija: Vincit

Ohjelmistotalo Vincit Oy lanseeraa uuden Koodia Suomesta -tunnuksen. Näin Vincit lähtee taistoon ohjelmistoteollisuudessa yleistyvää trendiä vastaan, jossa ohjelmistotyö ulkoistetaan tuntihinnoiltaan edullisempien kustannusten maihin. Tunnusta tarjotaan ilmaiseksi kaikille suomalaisille ohjelmistoyrityksille.

Vincitin suunnittelema Koodia Suomesta -tunnus takaa, että tunnusta käyttävä yritys teettää ohjelmointityönsä Suomessa – ja myös maksaa veronsa Suomeen. Yritykset, joilla on oikeus käyttää tunnusta, löytyvät tänään avatulta www.koodiasuomesta.fi-sivustolta. Samassa osoitteessa myös muut ohjelmistoyritykset voivat ilmoittautua mukaan ja tilata tunnuksen käyttöönsä. 

”Valintoja suomalaisen työn puolesta ei tehdä ainoastaan ruokakaupassa. Meidän pitää olla ylpeitä kotimaisen työn korkeasta laadusta, niin ohjelmistoalalla kuin elintarviketeollisuudessakin. Tunnus on merkki luottamuksesta omaan osaamiseemme”, sanoo Vincitin johtaja Pasi Kovanen.

Hyvän ohjelmiston tekeminen vaatii kulttuurituntemusta ja tiivistä yhteistyötä

Pasi Kovanen, miksi tällainen tunnus tarvitaan? 

”Ohjelmistojen kehitystä ulkoistetaan enenevissä määrin halpamaihin, kuten Intiaan ja Kiinaan, niiden tarjoaman alemman tuntihinnan johdosta. Projektin lopullisia kustannuksia ei kuitenkaan voi mitata vain tuntihinnalla: ohjelmistokehityksessä pitäisi kiinnittää huomiota ennen kaikkea työn tuottavuuteen. On tärkeää, että koodaaja tuntee ympäristön ja kulttuurin, jossa valmista ohjelmistoa käytetään”, sanoo Kovanen.

Jotta kehitystyö tulisi kokonaistaloudellisesti edullisemmaksi halpamaissa ja ylimääräiset virheet voitaisiin välttää, pitäisi kokonaisuus pystyä suunnittelemaan ja määrittelemään etukäteen erittäin huolellisesti. Tämä on hyvin harvoin mahdollista. Siksi nk. ketterät menetelmät ovat ohjelmistokehityksessä pitkälti korvanneet muusta tuotannosta tutun tarkan etukäteissuunnittelun. Ketterien menetelmien tehokas hyödyntäminen edellyttää kehittäjien ja asiakkaan läheistä yhteistyötä.

Lisätietoja:

Vincit Oy

Toimitusjohtaja Mikko Kuitunen
p. 040 589 8316
mikko.kuitunen@vincit.fi

Teknologiajohtaja Pasi Kovanen
p. 050 374 9132
pasi.kovanen@vincit.fi

 

Liitetiedostot

--

Vincit on Suomen paras työpaikka 2014. Vuonna 2007 perustettu Vincit on Tampereella ja Helsingissä toimiva ohjelmistotalo, jossa työskentelee parhaillaan 130 asiantuntijaa.  Yrityksen pääliiketoiminta on räätälöityjen ohjelmistojen tuotekehityspalvelut. Huippulaadun takeena Vincit tarjoaa toimituksilleen sataprosenttisen tyytyväisyystakuun. www.vincit.fi.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs