Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Keuhkosyöpäriski 90% pienemmäksi suomalaislaitteistolla

Suomen Radonhallinta Oy

Keuhkosyöpäriski 90% pienemmäksi suomalaislaitteistolla

Tiedote.
Julkaistu: 24.03.2015 klo 12:48
Julkaisija: Suomen Radonhallinta Oy

Suomalaiset insinöörit ovat kehittäneet keuhkosyöpäriskin torjuntaan RadonWay järjestelmän. Suomessa kehitetty ja valmistettava laitteisto pudottaa sisäilmassa esiintyvästä radioaktiivisesta radonista syntyvää keuhkosyöpäriskiä jopa 90 %. RadonWay järjestelmälle on Suomessa suuri terve, sillä radonin aiheuttamat keuhkosyövät ovat koko yhteiskunnallemme kalliita hoidettavia ja aiheuttavat suurta kärsimystä tuhansille perheenjäsenille ja lähiomaisille. Sisäilman radonongelmat voidaan torjua RadonWay järjestelmällä energiatehokkaasti ja varmasti. Radioaktiivisen radonin terveyshaitan olemattomiin poistava laitteisto valmistetaan Suomessa alan viimeisimmällä tietotaidolla ja se on saanut avainlipputunnuksen.

Sisäilman radon esiintyy Suomessa maailman kärkihaittana ja se aiheuttaakin meillä yli 300 keuhkosyöpäkuolemaa joka vuosi. Sisäilman radonongelmaa esiintyy lukuisissa suomalaisissa kodeissa, kouluissa, lastentarhoissa ja työpaikoilla. Hajuttomana, mauttomana ja värittömänä keuhkosyöpää aiheuttavan radioaktiivisen radonin aistiminen on mahdotonta. Lakivelvoitteiset radonmittaukset on myös monilla työpaikoilla laiminlyöty, joten keuhkosyöpä voi syntyä myös työperäisenä altistuksena.

RadonWay-järjestelmää on ollut kehittämässä Suomen johtavat radontorjuntaan erikoistuneet asiantuntijat, koska kustannustehokkaan radonpoistojärjestelmän puute on ollut Suomessa suuri kansanterveydellinen haaste. RadonWay järjestelmä korvaa radonkaivot ja muut radontorjuntalaitteet kustannustehokkaasti ja varmasti. CE-merkitty järjestelmä soveltuu käytettäväksi myös muiden maaperästä sisäilmaan siirtyvien mikrobeiden ja haitta-aineiden torjuntaan.

RadonWay järjestelmät ja radonasiantuntijapalvelut löydätte internetistä www.suomenradonhallinta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs