Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Keskustan yleissuunnitelmaa esitellään keskiviikkona 6.5.

Lahden kaupunki

Keskustan yleissuunnitelmaa esitellään keskiviikkona 6.5.

Tiedote.
Julkaistu: 04.05.2015 klo 15:36
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden keskustan yleissuunnitelmaa sekä Aleksanterinkadun katusuunnitelmaluonnosta esitellään asukkaille ja muille kiinnostuneille keskiviikkona 6. toukokuuta kello 17-19. Esittelytilaisuus on Wanhalla Walimolla, Vesijärvenkatu 25. Tilaisuudessa pidetään lyhyet yleisesittelyt klo 17.00 ja 18.00. Muuna aikana suunnitelmiin ja muuhun aineistoon voi tutustua vapaasti sekä keskustella suunnittelijoiden kanssa.

Keskustan yleissuunnitelman ratkaisut pohjautuvat kaupunginhallituksen joulukuussa 2014 tekemään päätökseen, jonka mukaan esimerkiksi Aleksanterinkatu on tietyllä osalla yksisuuntainen. Tavoitteena on ollut laatia ydinkeskustan yleisten alueiden kokonaissuunnitelma, joka palvelee jatkosuunnittelua ja katutilan käyttöä. Suunnitelman laatimisen yhteydessä on järjestetty useita työpajoja keskusta-alueen yrittäjille ja muille toimijoille.


Yleissuunnitelma sisältää katukohtaisia suunnitelmia mm. jalkakäytävien, pyöräteiden, pysäköintialueiden ja ajoratojen leveydestä ja sijainnista. Suunnitelmassa on esitetty myös kaupunkikuvalliset perusteet, joiden mukaan jatkosuunnittelussa tehdään valinnat mm. kalusteista ja pintamateriaaleista sekä valaistuksesta. Suunnittelun aluerajaus näkyy oheisella kartalla.

Yleissuunnitelman hyväksymisestä päättää tekninen lautakunta, joka käsittelee asiaa kokouksessaan 12.5.2015. Suunnitelmaan liittyvien katusuunnitelmien hyväksymisestä lautakunta päättää erikseen.

Lisätietoja
Projektipäällikkö Riitta Niskanen
p. 050 559 4200
sähköposti: riitta.m.niskanen(at)lahti.fi.

 

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen. Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs