Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Kehittyvä paikallisliikenne -kuntalaiskysely

Lappeenrannan kaupunki

Kehittyvä paikallisliikenne -kuntalaiskysely

Tiedote.
Julkaistu: 29.10.2015 klo 08:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Nyt arvioidaan paikallisliikenneuudistuksen onnistumista!

Vastaamalla 1.- 30.11.2015 Lappeenrannan paikallisliikenteen kyselyyn, kaupunkilaiset voivat antaa palautetta paikallisliikenteestä ja vaikuttaa Lappeenrannan paikallisliikenteen jatkokehitykseen. Kysely on tarkoitettu kaikille lappeenrantalaisille ja Lappeenrannassa asuville riippumatta siitä, käyttävätkö he joukkoliikennettä vai eivät.

Lappeenrannan paikallisliikenteen uusi sopimuskausi alkoi 1.5.2014. Sopimuksen mukaisesti liikenteeseen tuli uudempaa kalustoa ja paikallisliikenteessä siirryttiin aiempaa selvästi edullisempaan tasatariffiin. Kertalipun hinta laski 3 euroon ja käyttöön otettiin 2 euron hiljaisen ajan kertalippu (lapsille 1,50 € / 1,00 €). Uutena tuotteena otettiin käyttöön 3 kk voimassa oleva paikallisliikenteen 22 matkan sarjakortti aikuisille, 65 vuotta täyttäneille, opiskelijoille ja nuorille.

Keväästä 2015 alkaen alle 7-vuotiaat lapset ovat voineet matkustaa paikallisliikenteessä ilmaisiksi aikuisen seurassa. Tämä sujuvoittaa lastenvaunujen ja muiden pienten lapsien kanssa kulkevien matkaa. Samoin useat perhepäivähoitajat ovat hyödyntäneet tätä uutta mahdollisuutta.

Kesän alussa paikallisliikennepysäkeille laitettiin QR-kooditarrat, joiden avulla matkustaja pääsee älypuhelimellaan vaivattomasti paikallisliikenteen aikataulusivuille. Kaupunki on muutenkin tehostamassa älypuhelimien hyödyntämismahdollisuuksia paikallisliikenneinformaatiossa. 

Vuosittainen kysely jälleen marraskuussa

Marraskuun aikana kaupunkilaisilla on mahdollisuus antaa palautetta paikallisliikenteen toimivuudesta, toteutetuista uudistuksista ja ennen kaikkea osallistua paikallisliikenteen jatkokehitykseen. Vuoden 2015 aikana toteutetut uudistuksetkin ovat perustuneet aiempien kyselyjen kautta saatuun palautteeseen.

Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan kolme tammikuussa 2016 käyttöön otettavaa paikallisliikenteen Waltti-korttia, joihin ladataan voittajan toiveen mukaan joko 30 päivän rajaton matkustusoikeus tai vastaavalla summalla matkaoikeutta arvolipulle. 

Kysely koskee Lappeenrannan paikallisliikennealueen bussiliikennettä (linjat 1, 2, 3, 3K, 4, 5, 9 ja 10). Paikallisliikennealue näkyy liitteenä olevasta kartasta. 

Lappeenrannan joukkoliikenne myötätuulessa

73.000 asukkaan Lappeenrannan paikallisliikenteessä tehdään vuosittain 1,6 miljoonaa matkaa. Matkustajamäärä on kasvanut jo useita vuosia selvästi nopeammin kuin muissa keskisuurissa kaupungeissa. 1.5.2014 uudistuksesta alkaen matkustajamäärä paikallisliikenteessä on kasvanut 150.000 vuosittaisella matkalla (+10,1 %)

LAPPEENRANNAN JOUKKOLIIKENNE 2020 - Joukkoliikennepoliittinen ohjelma vahvistettiin keväällä 2012 ja sen pohjalta on ryhdytty käytännön toimiin. Nyt tulokset näkyvät

Olemme saaneet vuosina 2012, 2013 ja 2014 toteutettujen vastaavien kyselyjen kautta paljon arvokasta palautetta ja kehittämisehdotuksia, joita olemme nyt päässeet käytännössä toteuttamaan 1.5.2014 alkaneella sopimuskaudella. Kaupunkilaiset ovatkin parhaita asiantuntijoita arvioimaan paikallisliikenteen palvelutasoa. Se on yksi keskeisimmistä syistä, miksi toteutamme jällen tämän Kehittyvä paikallisliikenne –kuntalaiskyselyn, toteaa Lappeenrannan kaupungin liikenneinsinööri Birgitta Nakari

Miten kyselyyn voi osallistua

Kysely toteutetaan pääosin Internetin kautta webropol-kyselynä, johon pääsee Lappeenrannan kaupungin kotisivujen kautta tai suoraan osoitteesta

https://www.webropolsurveys.com/lprliikenne.net

Myös osa oppilaitoksista ja suurimmista työpaikoista tarjoaa linkin kyselyyn omilta kotisivuiltaan tai sähköpostijakelunsa kautta.

 Lisätietoja:

Liikenneinsinööri Birgitta Nakari, Lappeenrannan kaupunki, puh. 040-502 5263,  birgitta.nakari@lappeenranta.fi
Projektipäällikkö Mika Piipponen, Ramboll Finland Oy, p. 0400-417 236, mika.piipponen@ramboll.fi

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs