Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Karttakyselyllä selvitetään Sopenkorven nykytilaa ja ideoita alueen kehittämiseksi

Lahden kaupunki

Karttakyselyllä selvitetään Sopenkorven nykytilaa ja ideoita alueen kehittämiseksi

Tiedote.
Julkaistu: 26.02.2016 klo 16:12
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden Sopenkorven alueen kehittämisestä kiinnostuneet voivat käydä jakamassa ideoitaan ja kommentoimassa muiden ajatuksia Maptionnaire-karttakyselyssä. Kysely on avoinna 10.3. saakka ja vastaaminen vie noin 5–10 minuuttia. Kyselyn toteuttaja on Lahden kaupungin maankäyttö ja aluehankkeet -yksikkö. Saatuja ideoita ja palautteita hyödynnetään Sopenkorven kaavoituksessa.

Karttakysely

Kysely on täydennystä työpajalle

Karttapohjainen kysely on jatkoa torstaina 25.2. järjestetylle Sopenkorven alueen ideointityöpajalle. Tilaisuudessa oli paikalla 44 osallistujaa: alueen maanomistajia, yrittäjiä, lähialueen asukkaita sekä Sopenkorven kehittämisestä muuten kiinnostuneita. Tilaisuuden avasi teknisen ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja Pekka Komu, joka pohti Sopenkorven rosoisuuden viehätystä sekä alueen potentiaalia etenkin keskustan ja rautatieaseman läheisyyden kannalta.

Työpajassa käytiin vilkasta keskustelua Sopenkorven liikenteellisistä ratkaisuista ja kävely- ja pyöräilyväylien kehittämisestä etenkin rautatieaseman suuntaan. Lisäksi osallistujat toivoivat, että alueen historiaa pystyttäisiin korostamaan uusissakin ratkaisuissa sekä säilyttämään kohtuuhintaisia harrastustiloja alueella. Moni osallistuja korosti, että Sopenkorven ”fiilistä” ei saa kadottaa.

Suunnittelu etenee maanomistajien aloitteesta

Lahden kaupunki on saanut Sopenkorvenkadun alkupäästä ja Ahjokadun varrelta hakemuksia asemakaavojen muuttamiseksi teollisuuskäytöstä asumiseen. Lähes kaikki Sopenkorven teollisuusalueen tontit ovatkin yksityisessä omistuksessa. Aloitteen asemakaavan muuttamisesta tekevät maanomistajat itse.

Teollisuusympäristöstä johtuen yhden yksittäisen tontin osalta kaavamuutosta ei ole kuitenkaan mielekästä tehdä vaan muutoksen tulisi koskea riittävän laajaa kokonaisuutta. Sopenkorven aluetta halutaan kehittää yleiskaavan mukaisesti asumisen ja elinkeinoelämän sekoitettuna alueena kokonaisuus huomioiden.

Lisätietoja vireillä olevista kaavatöistä
Kaavoitusarkkitehti Markus Lehmuskoski
p. 050 398 5113
etunimi.sukunimi@lahti.fi

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs