Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Kampaamoalan yrittäjä iski kultasuoneen

Doctrina

Kampaamoalan yrittäjä iski kultasuoneen

Tiedote.
Julkaistu: 07.04.2016 klo 13:45
Julkaisija: Doctrina

LEHDISTÖTIEDOTE                                      7.4.2016

 

Pitkän linjan hiusmuotoilija, kampaamoalan yrittäjä Arto Martiskainen on saanut parin vuoden kehitystyön ja lukuisten testauksien jälkeen lentävän lähdön TopFiber –hiustuuhenteelle ja hairsprayer-laitteelle. Tuotetta on nyt myyty Suomessa noin kuuden kuukauden ajan. Ulkomaan markkinat avautuivat rytinällä pari viikkoa sitten Italian Bolognassa hiusalan suurimmassa messutapahtumassa, Cosmoprofissa.

Noin joka toinen yli 50-vuotias nainen kärsii hiustenlähdöstä. Miehillä hiustenlähtö alkaa usein jo ennen 30 ikävuotta ja suurin osa viisikymppisistä miehistä kärsii kaljuuntumisesta.

Arto Martiskainen kehitti ensimmäisen kotimaisen hiustuuhenteen, jota varten kehitettiin oma hairsprayer. Erityistä tässä patentoidussa tuotteessa on juuri sen teknologia, joka kehitettiin Aalto yliopistossa kahden opiskelijan lopputyönä. Tuotekehitykseen ja testaukseen on käytetty runsaasti voimavaroja ja aikaa.

Myös Tampereen yliopisto on ollut mukana hiuksiin sumutettavan kuidun analysoimisessa.

Tuuhenteessa käytettävää kuitua valmistetaan Martiskaisen omassa tuotantotilassa viittä eri sävyä.

Ulkomaantilaukset työllistävät Suomessa

Hiustuuhenteesta ja hairsprayeristä näyttää kehittyvän todellinen vientihitti.

”Ulkomaantilausten myötä joudumme palkkaamaan 5-10 ihmistä töihin. Tilauskanta edellyttäisi kahden uuden tuotantolinjan hankintaa ja samoin elektronisen pumpun kokoamista varten tarvitaan lisää tilaa laitteiden kokoamista varten”, Martiskainen kertoo.

”Bolognassa messutiskillemme jonotettiin neljän päivän ajan. Kysyntää on mm. USA:sta, Kanadasta, Turkista, Ranskasta, Saudiarabiasta ja Etelä-Koreasta. Noin 20 maata on ilmoittanut ostavansa AM-tuotannon valmisteita. Esimerkiksi USA:n markkinoille halutaan ostaa 100.000 tuotepakkausta (joissa on jokaisessa 3 tuotetta). Kaupan toteutuessa sen arvo on 10 miljoonaa dollaria”, innostunut Martiskainen kuvailee.

Tekesin kanssa neuvotellaan tällä hetkellä jatkorahoituksesta viennin edistämistä varten.

Pumppu perustuu elektroniseen teknologiaan

TopFiber –kuituvalmistetta suihkutetaan hiuksiin elektronisen teknologian avulla toimivan pumpun avulla. Laitteessa on pitkään kestävä litiumakku.

Pumppu on rakennettu niin, että kuitu levittyy erittäin tasaisesti ja huomaamattomasti hiuksiin. Hiuksista ei huomaa, missä kohtaa kuitua on sumutettu. Kuituvalmiste on todella hyvälaatuista luonnonkuitua.

Pumpussa on kolme nopeutta, joiden avulla hiuksiin saadaan mm. luonnollinen otsaraja. Kuitu kiinnittyy hiuksiin tiukasti sähkövarauksen avulla ja lisäksi tuotesarjassa on kiinnityssuihke.

Laitteelle annetaan vuoden takuu ja sillä on CE-hyväksyntä.

 

TopFiber –sarja on avainlipputuote. Sitä saa ostaa kampaamoista ja AM-tuotannon verkkokaupasta. Katso lisätietoja: http://www.am-tuotanto.fi

Tuotteella on EU-patentti ja USA:ssa patenttihakemus käsittelyssä.

Lisätiedot: Doctrina Viestintä, 040 7541673 riitta.rautakoura@doctrina.fi tai

Arto Martiskainen, puh. 0500 451 546 am-tuotanto@kolumbus.fi

 

Hiusmuotoilija Arto Martiskainen perusti aikoinaan Espoon Iso Omenaan Suomen suurimpiin kuuluvan parturi-kampaamon. Salongin myymisen jälkeen Martiskainen suoritti Rastorin tuotekehittäjätutkinnon ja kehitti suomalaisen TopFiber -avainlipputuotteen, joka auttaa runsaasta hiustenlähdöstä kärsiviä naisia ja miehiä.

 

 

 

 

 

AM-tuotanto on kotimainen yritys, joka valmistaa ja markkinoi oheneville hiuksille tarkoitettuja TopFiber-tuotteita. Yrityksen on perustanut ja tuotesarjan kehittänyt hiusmuotoilija Arto Martiskainen, jolla on 45 vuoden osaaminen alalta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs