Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Kaksoistutkintosopimus tohtorikoulutuksessa vahvistamaan Oulun ja Luulajan yliopistojen yhteistyötä

Oulun yliopisto

Kaksoistutkintosopimus tohtorikoulutuksessa vahvistamaan Oulun ja Luulajan yliopistojen yhteistyötä

Tiedote.
Julkaistu: 29.10.2015 klo 10:19
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopisto
Tiedote 29.10.2015

Kaksoistutkintosopimus tohtorikoulutuksessa vahvistamaan Oulun ja Luulajan yliopistojen yhteistyötä

Oulun yliopisto ja Luulajan teknillinen yliopisto ovat sopineet vahvistavansa keskinäistä yhteistyötään naapuriyliopistoina ja arktisen tutkimuksen avaintekijöinä. Konkreettinen askel tämän tavoitteen suuntaan oli tohtorikoulutuksen kaksoistutkintoja koskevan perussopimuksen allekirjoittaminen 26. lokakuuta 2015.

Perussopimus kattaa kummankin yliopiston kaikki oppialat ja pohjustaa kaksoistutkintojen perussäännöt ja -periaatteet. Tohtoriopintojen kesto on kummassakin yliopistossa neljä vuotta. Kaksoistutkintoa suorittava opiskelija työskentelee 2–3 vuotta kotiyliopistossaan ja 1–2 vuotta isäntänä toimivassa yliopistossa. Kaksoistutkintojen hyöty opiskelijoille on siinä, että ne yhdistävät kummankin yliopiston tutkimuksen parhaan erityisosaamisen. Myös yliopistojen oma tutkimuksen laatu paranee kun erityisosaamista hyödynnetään puolin ja toisin.

Tulevaisuudessa yliopistojen on tarkoitus laajentaa yhteistyötään yhteisiin tohtorintutkintoihin ja yhteisiin tohtoriohjelmiin.

”Oulun yliopiston ja Luulajan teknillisen yliopiston yhteistyön syventäminen on välttämätöntä. Monialaisilla yliopistoillamme on paljon yhteisiä arktista aluetta palvelevia tieteenaloja, kuten kaivannaisala ja tieto- ja viestintätekniikka”, sanoo Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki.

”Yhteiset ohjelmat tohtorikoulutuksessa on hyvin konkreettinen tapa helpottaa todellista ja aktiivista yhteistyötä, joka tehostaa arktisen alueen kaipaamaa tutkimusta ja uutta erityisosaamista”.

“Oulun yliopisto on lähin naapuriyliopistomme ja yksi Suomen huippuyliopistoja. Yhteistyöllämme on pitkä historia niin tutkimuksessa kuin opetuksessakin. Nyt haluamme vahvistaa tätä yhteistyötä edelleen. Tämän ohjelman tohtoriopiskelijat pääsevät hyötymään kummankin yliopiston erityisosaamisesta. Olemme hyvin innostuneita tästä, ja uskomme että tämä vahvistaa suhteitamme merkittävästi”, sanoo Luulajan teknillisen yliopiston rehtori Johan Sterte.

Luulajan teknillisen yliopiston laitosten päälliköt ja Oulun yliopiston dekaanit tapaavat Oulussa tammikuussa 2016 valitakseen yhteistyön ensisijaiset alat, jotta asiaankuuluvat tutkijat ja tutkimusryhmien johtajat voivat aloittaa yhteistyön keväällä 2016. Yliopistot aikovat myös jakaa tohtoriopiskelijapaikat yhteiseen tutkinto-ohjelmaan.

Lisätietoa:

Markku Juntti, dekaani, Oulun yliopiston tutkijakoulu (UniOGS), puh. 0294 482 834

Marja Jokinen, viestintäjohtaja, Oulun yliopisto, puh. 0294 484 083

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs