Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Jätteet eivät kuulu Juhannuskokkoon!

Lounais-Suomen Jätehuolto

Jätteet eivät kuulu Juhannuskokkoon!

Tiedote.
Julkaistu: 23.06.2016 klo 10:23
Julkaisija: Lounais-Suomen Jätehuolto

Juhannuksen lähestyessä on hyvä muistaa, että jätteiden hävittäminen polttamalla on kielletty. Taajaman ulkopuolella voi polttaa avopolttona vähäisiä määriä kuivia risuja, oksia, olkia tai muita hakkuujätteitä sekä käsittelemätöntä puujätettä.

 - Jätteiden polttamisesta aiheutuu aina savu-, noki-, haju- ja terveyshaittoja. Kotioloissa jäte ei pala riittävän puhtaasti. Kaikki terveydelle ja ympäristölle haitalliset yhdisteet päätyvät savun mukana omalle kotipihallesi, ympäristöneuvoja Lotta Salminen LSJH:sta muistuttaa.

 - Tämä koskee myös makkarapaketteja ja muita kotitalouden muoveja. Vie puhtaat muovit mieluummin Ringin muovinkeräyspisteeseen, ja likaiset voit laittaa polttokelpoiseen jätteeseen tai sekajätteeseen.

 Kotitalouksien polttokelpoinen jäte (Salon seudulla sekajäte) hyödynnetään energiana jätevoimaloissa. Ympäristöluvassa asetetaan jätevoimalalle erittäin tiukat päästöraja-arvot, joita tarkkaillaan merkittävästi enemmän kuin perinteisten voimaloiden päästöjä. Jätevoimalan polttoprosessissa jätteet palavat noin 1000 asteen lämpötilassa. Lisäksi jätteen polttamisesta aiheutuvat savukaasut puhdistetaan monivaiheisesti.

 Jäteasemat ovat kiinni huomenna ja lauantaina

Lounais-Suomen Jätehuollon jätekeskukset ja lajitteluasemat ottavat vastaan jätteitä jätekeskuksissa ja lajitteluasemilla taas juhannuksen jälkeen, mutta perjantaina 24.6. ja lauantaina 25.6. kaikki silloin normaalisti auki olevat asemat ovat kiinni.

Lisätiedot:

ympäristöneuvoja Lotta Salminen
Lounais-Suomen Jätehuolto
puh. 020 728 2118

Lounais-Suomen Jätehuolto (LSJH) on 17 kunnan omistama yhtiö. Huolehdimme kuntien puolesta asukkaiden jätehuollon järjestämisestä ja jäteneuvonnasta. Julkiset palvelut sekä koulutus- ja terveydenhoitoalan toimijat ovat myös asiakkaitamme. Toimialueella asuu noin 414 400 asukasta, vapaa-ajanasuntoja alueella on noin 34 000. Yhtiön tavoitteena on pienempi kuorma huomiselle!

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs