Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Jalkarannan monitoimitalo Jalon harjannostajaiset pe 30.1.

Lahden kaupunki

Jalkarannan monitoimitalo Jalon harjannostajaiset pe 30.1.

Tiedote.
Julkaistu: 30.01.2015 klo 11:32
Julkaisija: Lahden kaupunki

Jalkarannan monitoimitalo Jalon harjannostajaiset 30.1.

Aika: pe 30.1.2015 klo 13
Paikka: Kokoontuminen Jalkarannan monitoimitalo Jalon työmaalla, Sarvikuja 1, Lahti

Kutsuvierastilaisuus pidetään työmaalla, monitoimitalo Jalon tulevassa liikuntasalissa.
Alueella ei ole parkkipaikkoja, autot voi pysäköidä Hiihtomajalle tai Sarvikadun varteen, siirtymiseen kannattaa varata aikaa. Työmaahan on mahdollista tutustua tilaisuuden jälkeen. 
__________

Jalkarannan monitoimitalo Jalon harjannostajaisissa päästään seuraamaan esikoululaisten ja ekaluokkalaisten esityksiä. Kaupungin tervehdyksen tuo kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta ja rakennuttajan edustajana puhuu rakennuttajapäällikkö Leena Pirttilä Lahden Tilakeskuksesta.  Myös kaupungin sivistystoimialalta perusopetuspalvelujen ja NCC Rakennus Oy:n sekä työntekijöiden edustajilla on puheenvuoro. Aarre Reijula Lahden kaupunginteatterista juontaa ja viihdyttää harjannostajaistilaisuudessa.

Harjannostajaispäivänä Lahden Tilakeskuksesta rakennuttajapäällikkö Leena Pirttilä toteaa, että olemme saamassa talon, jossa tekniset, taloudelliset, toiminnalliset ja kaupunkikuvalliset seikat on sovitettu yhteen optimaalisella tavalla. Hankkeen toteutusaika on lyhentynyt tavanomaiseen vaihtoehtoon verrattuna noin vuodella ja urakoitsijan vastuu lopputuloksen laadusta on suurempi. Myös hankkeen budjetti on pitänyt.
- Lisäksi eri osapuolet ovat oppineet tuntemaan toisensa paremmin, mikä on näkynyt erinomaisena yhteishenkenä hankkeen eri vaiheissa.

Viime viikolla Lahden kaupungille myönnetyn Vuoden Rakennuttaja 2014 -palkinnon perusteluissa korostuvat muun muassa juuri Jalkarannan monitoimitalo Jalon ja Liipolan monitoimitalo Onnin rakenteilla olevien toimitilojen uudenlaiset tilakonseptit ja monikäyttöisyys, jossa yhdistyvät eri käyttäjäryhmien tilatarpeet.  

Rehtori Joni Luuri Jalkarannan koulusta toteaa, että uuden talon valmistuminen osuu hyvään saumaan, kun uutta opetussuunnitelmaa työstetään kaupunki- ja koulutasoisesti.
-  Jo senkin vuoksi tarkastelemme omia opetusmenetelmiämme ja tapoja muun muassa ryhmitellä oppilaita ja luokkia.

Luurin mukaan oman mausteensa työhön tuo myös se, kun yhdessä alueen asukkaiden kanssa mietitään, miten jalkarantalaisten olohuoneajattelu ihan oikeasti toteutuu. - Mukana on innokkaita käyttäjien edustajia sekä todella aktiivinen koulumme vanhempainyhdistys. Maanantaina 16.2. kokoonnumme Jalkarannan asukkaiden kanssa miettimään, mitä iltaisin talossa tahdotaan tapahtuvan ja mitä kukin voisi olla omalta osaltaan tuomassa kaikkien hyväksi.

Monitoimitalosta alueen olohuone

Jalkarannan monitoimitaloon tulee koulu, päiväkoti, kirjasto, Lahden Aterian palvelukeittiö sekä tilat oppilashuollolle. Liikuntatilat on mitoitettu koulun ja päiväkodin lisäksi palvelemaan myös alueen ja kaupungin asukkaiden käyttöä. Monitoimitalon olohuonetilat luovat hyvät edellytykset henkilökunnan ja oppilaiden sekä alueen asukkaiden yhteistyölle.

Toimintoja on alusta alkaen suunniteltu tiiviissä yhteistyössä kaupunkilaisten kanssa. Lähtökohtana on ollut tilojen monikäyttöisyys, muunneltavuus sekä energiatehokkuus. Erilaisten käyttäjäryhmien toiveiden ja tarpeiden kuulemiseksi kaupunki on hyödyntänyt useita osallistumisen kanavia, muun muassa yleisö- ja asukastilaisuuksia sekä oppilaskunnan kautta kuultu myös läntisen alueen nuorten mielipiteitä. Lapset ovat ideoineet tulevia tiloja osana päiväkodin ja koulun opetusta, tapahtumissa ja työpajoissa. Lahen D –asukaspaneelilta on sähköisesti kysytty toiminnoista ja palveluista.

Lisätietoja:
rakennuttajapäällikkö Leena Pirttilä, puh. 050 658 61 / Lahden Tilakeskus, 
Jalkarannan koulun rehtori Joni Luuri, puh. 050 398 5330 / Sivistystoimiala, Perusopetuspalvelut  
         

INFO

Jalkarannan     koulu
toimii perusopetuksen kaksisarjaisena 1-6 luokkien kouluna, jossa toimii myös erityisopetuksen  luokkia. Oppilaita on 285. 

Jalkarannan päiväkodissa toimii kymmenen lapsiryhmää, joista kolme on esiopetusryhmiä. Yhteensä paikkoja on 147. Lisäksi aamu- ja iltapäivisin toimivat kerhoryhmät. Koulussa järjestetään iltapäivätoimintaa 1 – 2 vuosiluokan oppilaille.   

Monitoimitalo Jalo rakennetaan Jalkarannan koulun nykyiselle tontille, joka on Lahden kaupungin omistama. Rakentaminen aloitettiin 2.1.2014 ja monitoimitalo on käyttövalmiina 31.8.2015. Monitoimitalon bruttoala on 8726,5 m2 ja veroton urakkahinta 17,3 milj. euroa. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 22,3 milj. euroa. Runkoratkaisuna on pilari- ja palkkijärjestelmä sekä kantavat ulkoseinät. Sisäisiä kantavia seiniä ei juuri ole.

Monitoimitalon rakentaminen toteutetaan SR-urakkana ja rakentamisesta vastaa NCC Rakennus Oy. Rakennuttajakonsulttina toimii FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy.  
   

 

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs