Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Industrial Hackathon tulee pk-yrityksiin – Miksei ja Hermia Group järjestävät pilottitapahtuman 16.1.2015

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Industrial Hackathon tulee pk-yrityksiin – Miksei ja Hermia Group järjestävät pilottitapahtuman 16.1.2015

Tiedote.
Julkaistu: 11.01.2016 klo 08:30
Julkaisija: Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Industrial Hackathon -tapahtumat tarjoavat yrityksille ketterän menetelmän tuottavuutta ja tehokkuutta parantavien digitaalisten ratkaisujen kehittämiseen. Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy ja Hermia Group tuovat nyt suuryrityksissä menestyksellä sovelletun kehittämismenetelmän pk-yritysten käyttöön: Suomen ensimmäinen pk-yrityksiin kohdistuva häkkäystapahtuma järjestetään 16.1.2015 Kuortissa ja Tampereella.

Industrial Hackathon -tapahtumissa ICT-alan asiantuntijat ja muut osallistujat etsivät uusia, lähinnä digitaalisia ratkaisuja tapahtuman kohdeyritysten tarpeisiin. Suomessa häkkäystapahtumien kohteena on aikaisemmin ollut suuryrityksiä, kuten Konecranes, Nokia tai Iittala. Miksein ja Hermian yhteisessä pilottitapahtumassa kohdeyrityksinä ovat pk-yritykset: Plastep Oy ja Pelaser Oy Kuortissa sekä Movendos Oy ja Exerium Oy Tampereella.

– Industrial Hackathon -tapahtumissa haetaan kohdeyrityksiin uutta sykettä ja ratkaisuja mm. tuottavuuden, tehokkuuden ja kannattavuuden parantamiseen. Kohdeyrityksemme ovat itse määritelleet tarpeita, joihin he kaipaavat ratkaisuja.  Mukana on myös uudenlaisia teemoja, kuten työhyvinvoinnin parantaminen digitaalisia keinoja hyödyntämällä, kertoo projektipäällikkö Kimmo Haapea Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:stä.

– Parhaimmillaan häkkäämällä saadaan suoraan uusia ratkaisuja sovellettavaksi hyvin vaihteleviin tarpeisiin, esimerkiksi automaatiokoneiden ohjaamiseen, asiakkuudenhallintaan tai myyntiin. Menetelmän tuominen suuryrityksistä pk-yrityksiin on mielenkiintoinen kokeilu: pk-yrityksissä kehittämistyötä tehdään usein pienillä resursseilla, ja siksi tuore, ulkopuolinen näkemys on näille yrityksille erityisen arvokasta. Uusien ratkaisujen lisäksi tapahtuma voi antaa alkusysäyksen laajempiin kehittämishankkeisiin, uskoo Haapea.  

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n ja Hermia Groupin yhteistyökumppaneina Industrial Hackathon -tapahtumaa järjestävät Etelä-Savossa Mikkelin ammattikorkeakoulu sekä häkkäystä fasilitoiva Observis Oy. Tampereella yhteistyökumppaneina toimivat DigiSyke-hankkeessa mukana olevat Tampereen yliopisto/Synergos ja Tampereen teknillinen yliopisto.

Vuoden 2016 aikana Etelä-Savossa on tarkoitus järjestää yhteensä 3-4 vastaavaa tapahtumaa Miksein koordinoiman Uudistuva teollisuus Etelä-Savossa -hankkeen puitteissa, yhteistyössä valtakunnallisen DigiSyke-hankkeen kanssa. 

Lisätietoja:

Kimmo Haapea, projektipäällikkö, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, 0440 361 613, kimmo.haapea@mikseimikkeli.fi

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy edistää Mikkelin elinvoimaisuutta ja vetovoimaa ja yritysten toimintaedellytyksiä sekä menestymistä toiminnan fokuksen ollessa erityisesti mikro- ja pk-yrityksissä. www.mikseimikkkeli.fi

Etelä-Savon Uudistuva Teollisuus -hankkeen tavoitteena on teollisuuden kilpailukyvyn palauttaminen. Hanketta rahoittaa Euroopan Unionin Aluekehitysrahasto. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon maakuntaliitto.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs