Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Ikkuna- ja ulko-ovivalmistaja Piklas satsaa digiälyyn – tehokas tiedonhallinta tuo kasvua ja kymmeniä uusia työpaikkoja Pyhännälle

Piklas Oy

Ikkuna- ja ulko-ovivalmistaja Piklas satsaa digiälyyn – tehokas tiedonhallinta tuo kasvua ja kymmeniä uusia työpaikkoja Pyhännälle

Tiedote.
Julkaistu: 25.03.2015 klo 08:00
Julkaisija: Piklas Oy

Piklas Oy valmistaa Pyhännällä ikkunoita ja ulko-ovia. Yhtiö on kehittänyt viime vuosina toimintaansa vahvalla otteella ja vuonna 2014 yhtiö kasvoi 44 %:a liikevaihdossaan. Piklas Oy on ottanut viimeisen vuoden aikana 50 uutta työntekijää palvelukseensa ja lisäksi avannut uuden ulko-ovitehtaan. Yhtenä keskeisenä tekijänä kasvuun ja sen hallintaan on yhtiön hyödyntämä digiäly eli tietotekniikkaa käyttävien useiden rinnakkaisten järjestelmien yhteen sovitettu käyttö palveluketjussa. Viimeisin digiälyn käyttöönottokohde on ollut ulko-ovituotannon tiedonhallintaketju, joka on toteutettu yhteistyössä tamperelaisen ohjelmisto-osaajan Joiner Solutions Oy:n kanssa.

”Kuluttaja tuskin huomaakaan, että hän verkkokaupassamme ovitilausta tehdessään muodostaa sekä ovilasin ostotilauksen että työstökoneen jyrsintäohjelman,” kuvaa nykyaikaisen tehtaan tiedonhallintaa yhtiön toimitusjohtaja Erkki Tolvanen. ”Aiemmin tieto käsiteltiin monessa portaassa: oli jälleenmyyjä, tehtaan tilauskäsittelijä, tuotannonsuunnittelija, ohjelmoija, ostaja, laskuttaja, jotka kaikki naputtelivat tilauksen tietoja, mutta missään näistä vaiheista ei syntynyt lisäarvoa asiakkaalle, vaan ainoastaan kustannuksia, jotka näkyivät tuotteen hinnassa. Nyt tiedonhallinnan kehittymisen myötä välikädet ja välikäsittelijät jäävät pois, ja tilausta käsittelevät tuotannon ammattityöntekijät. Kustannustehokkuus on aivan toisella tasolla,” jatkaa Tolvanen. ”Lisäksi mallistoa rakentaessamme digitaalisen älyn käyttäminen on tarjonnut huikeat mahdollisuudet. Vapaa väri- ja mittamaailma tulee yhtäkkiä käden ulottuville. Meillä on jokaista ovimallia kohden 44 leveysmittaa ja 60 korkeusmittaa ja pitkälti yli 200 värivaihtoehtoa. Ja ulko-ovimalleja on yli 60 kappaletta. Tämä tekee malliston laajuudeksi yli 30 miljoonaa vaihtoehtoa. Miettikää sen hallintaa perinteisin menetelmin ja varasto-ohjatusti. Ei tule mitään, perinteisten järjestelmien sijaan on käytössä oltava tehokasta älyä.”

 

Kohti teollista internetiä

 

”Digitalisaation sanotaan vievän työpaikkoja,” toteaa Piklas Oy:n tuotantopäällikkö Paulus Sydänmetsä ” kuitenkin meidän kokemuksemme mukaan  tilanne on täsmälleen toisinpäin. Olemme pystyneet ja pystymme jatkossakin lisäämään työntekijöiden määrää kustannustehokkuutemme antaessa meille kilpailuetua. Kysymys on siitä, että perinteiset hallinnolliset toimihenkilötehtävät vähenevät digitalisaation myötä suhteessa työtä suorittaviin eli jalostusarvoa tuoviin työpaikkoihin, sen sijaan työtä suorittavat työpaikat lisääntyvät voimakkaasti kuten meilläkin on tapahtunut.”

Piklas Oy ja Joiner Solutions Oy ovat yhdessä kehittäneet verkkokauppaa ja digiälyä jo parin vuoden ajan. Lopputuloksilta odotetaan yrityksissä paljon. ”Teollinen internet on tulevaisuutta, joten jatkossa menestystä hakevien yritysten on verkostoiduttava entistä syvemmin, toimintaa ohjaavia järjestelmiä myöten. Piklas kulkee tässä kehityksen etulinjassa”, toteaa verkkokauppasovelluksen kehittäneen yhtiön toimitusjohtaja Hannu Puro Joiner Solutions Oy:stä.

Suomalainen perheyhtiö Piklas on alallaan keskisuuri toimija, joka valmistaa vuosittain noin 70 000 ikkunaa ja ulko-ovea. Piklas-ikkunoiden tuotanto alkoi Pyhännän Rakennustuote Oy:n osana jo 1970-luvun alussa. Vuodesta 2006 Piklas Oy on toiminut omana yhtiönä osana PRT-Forest –konsernia. Piklaksen laaja tuotevalikoima kattaa sekä nykyaikaisen matalaenergiarakentamisen vaatimuksiin soveltuvat puualumiini-ikkunat ja ulko-ovet, että perinteiset mökki-ikkunat ja -ovet. Piklas on keskittynyt toimimaan erityisesti teollisuusyritysten ja kaupan kanssa, iso osa tuotteista päätyykin suomalaisiin koteihin mm. talotehtaiden toimituksissa. Kasvavaa kuluttajakauppaa palvelemaan Piklas avasi ikkunoiden verkkokaupan vuonna 2014 ja viimeisimpänä investointina Piklas käynnisti ulko-ovitehtaan alkuvuonna 2015.

Liikevaihto vuonna 2014 oli 12,1 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä 90.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Erkki Tolvanen puh. 040 662 4526

www.piklas.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs