Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Hirel Oy:n innovaatio tuplaa teollisuussäiliöiden käyttöiän ja tuo asiakkaalle mittavat säästöt

Miktech Oy

Hirel Oy:n innovaatio tuplaa teollisuussäiliöiden käyttöiän ja tuo asiakkaalle mittavat säästöt

Tiedote.
Julkaistu: 16.06.2014 klo 08:26
Julkaisija: Miktech Oy

Hirvensalmelainen startup-yritys Hirel Oy on kehittänyt suurteollisuuden kunnossapitoon ratkaisun, jonka avulla voidaan kunnostaa käyttöikänsä päässä olevia teollisia säiliöitä. Menetelmällä voidaan tuplata säiliöiden käyttöikä, ja kunnostaminen tulee asiakkaalle arviolta miljoona euroa edullisemmaksi kuin uuden säiliön hankinta. Hirel Oy tähtää ratkaisullaan kansainvälisille markkinoille ja tavoittelee alkuvaiheessa 35 M€ liikevaihtoa.

Innovaation taustalla on yrittäjä Leo Laatanahon työ voimalaitosteollisuuden tulenkestävien vuorausten parissa. – Menetelmän idea syntyi ratkaistessani erästä ongelmatilannetta Indonesiassa vuonna 2011, kertoo Laatanaho. – Idean jatkokehitys vei joitakin vuosia, ja johti Hirel Oy:n perustamiseen vuoden 2014 huhtikuussa. Kyseessä on ainutlaatuinen, vakioelementteihin perustuva menetelmä, jollaista ei ole vielä tarjolla markkinoilla. Haen parhaillaan patenttia ratkaisulle. Menetelmä on suunniteltu ensisijaisesti selluteollisuuden lipeäsäiliöiden kunnostamiseen, mutta soveltuu yhtä lailla mm. öljyteollisuuteen, toteaa Laatanaho.

Yhteistyökumppaniksi menetelmän toteuttamisessa löytyi Savitaipaleella toimiva Juho-Laastit Oy. Myynnissä yhteistyötä tehdään Thaimaan, Vietnamin ja Filippiinien markkinoilla Agon Pacific Oy:n kanssa. Haussa on vielä globaalisti toimiva kumppani kansainväliseen myyntiin. – Tulemme alusta saakka toimimaan kansainvälisillä markkinoilla, toteaa Laatanaho, joka on itse työskennellyt pitkään mm. eri Aasian maissa. – Aasia on ykkösmarkkina-alueemme ensimmäisten viiden vuoden ajan. Lisäksi näen suurta potentiaalia Venäjän markkinoilla, sillä Venäjän teollisuuslaitoksissa on valtavasti kunnostustarpeita. Menetelmämme avulla teollisuuslaitokset saavuttavat merkittäviä säästöjä säiliöinvestoinneissaan, mikä vapauttaa varoja muihin tarpeellisiin investointeihin.

Tällä hetkellä Hirel Oy valmistelee sekä tilojaan tuotannon aloittamiseksi loppuvuoden aikana että näyteseinää, jonka avulla ratkaisua voidaan esitellä rahoittajille ja potentiaalisille asiakkaille. Alkuvaiheessa Hirel Oy:n tavoitteena on kunnostaa 5 säiliötä vuodessa, mikä merkitsisi arviolta 3-5 M€ liikevaihtoa. Viiden vuoden päästä tavoitteena on 10 M€ liikevaihto.

Hirel Oy on mukana innovaatio- ja teknologiakeskus Miktech Oy:n startup-valmennuksessa, josta yritys on saanut apua mm. rahoituksen etsimiseen. Tukea ja apua on saatu myös Finnverasta sekä Ely-keskuksesta. Rahoitusta tuotekehitykseensä Hirel Oy saa myös tuotantotilojen yhteyteen avatulla rakennustarvikemyymälällä, joka palvelee Hirvensalmen asukkaita ja kesäasukkaita.

Lisätiedot:

Leo Laatanaho, toimitusjohtaja, Hirel Oy, 040 836 5209, leo.laatanaho@hirel.fi

Marjo Niittuaho-Nastolin, kehityspäällikkö, Miktech Oy, 0440 361 615, marjo.niittuaho-nastolin@miktech.fi

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

Uusi innovaatioympäristö ja start-up intensiivivalmennus on innovaatiotoiminnan ja uusien yrityksien kehittämistapa Miktech Oy:ssä. Valmennuksen tavoitteena on auttaa Etelä-Savon parhaita liikeideoita ja yritystaimia kasvuun, menestykseen ja kansainvälisyyteen. Palvelut on suunnattu erityisesti korkean teknologian ja osaamistason yrityksille, joilla on vahva halu kasvaa ja menestyä. Yrityksiä autetaan liiketoiminnan suunnittelussa, käynnistämisessä ja kehittämisessä. Hanketta rahoittavat Euroopan unionin sosiaalialan rahasto, alueen kunnat ja yritykset. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon ELY-keskus.

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs