Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Hannele Pokka pääpuhujana kansainvälisessä energia- ja rakennustekniikan alojen konferenssissa

Oulun ammattikorkeakoulu

Hannele Pokka pääpuhujana kansainvälisessä energia- ja rakennustekniikan alojen konferenssissa

Tiedote.
Julkaistu: 28.01.2014 klo 08:30
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) on mukana skandinaavisten maiden ja Venäjän korkeakoulujen Sustainable Buildings for the High North (SBHN) -hankkeessa, joka järjestää liiketoimintapainotteisen kansainvälisen energia- ja rakennustekniikan alojen konferenssin 30.–31.1.2014. Tapahtuma järjestetään Oamkin Tekniikan yksikössä (Kotkantie 1, Oulu).

Konferenssin teemana on Sustainable Buildings for the High North: Cooperation between Business, Education and Research for User and Environmental Friendly Living in Northern Hemisphere.

Päivien aiheina ovat

– tutkimukselliset ja koulutukselliset näkökulmat asuinkerrostalojen energiatehokkaan korjausrakentamisen saralla
– uusiutuvien materiaalien energiatehokas ja omavarainen käyttö
– kansallisen ja kansainvälisen liiketoiminnan edistäminen myös poliittiselta kannalta.

Tapahtuman pääpuhuja on ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokka. Muut puhujat ovat pohjoisen alueen liiketoiminnan asiantuntijoita, poliitikkoja, rakennus- ja energia-alojen yritysten ja virastojen edustajia sekä korkeakoulujen opetuksesta ja tutkimuksesta vastaavia, kuten Murmanskin kaupunki- ja aluekehityksen johtaja Svetlana Pionkovskaya, Barentskeskus Finlandin toimitusjohtaja Martti Hahl, energiatekniikan professori Bjørn Sørensen Narvikin University Collegesta sekä arkkitehti, Umeån yliopiston apulaisprofessori Kimmo Lylykangas.

SBHN-hankkeen tavoitteena on edistää kaupankäyntiä pohjoisen napapiirin alueilla. Pääpaino on ympäristöä säästävän rakennusteollisuuden saralla, erityisesti vanhojen kerrostalojen energiatehokkaissa korjauksissa Luoteis-Venäjän alueella. Hankkeen tulosten odotetaan edistävän maiden välistä liiketoimintaa sekä teollisen rakennustekniikan, innovatiivisen tutkimuksen ja koulutuksen välistä yhteistyötä. Päärahoittajat hankkeessa ovat Oulun ammattikorkeakoulu, Euroopan unioni, Kolarctic, Narvikin ammattikorkeakoulu, Nordlandin yliopisto, Umeån yliopisto, Murmanskin tekninen yliopisto ja Lapin alueellinen säätiö.

Tarkempi ohjelma löytyy nettisivuilta: oamk.fi/sbhn/conference

Lisätietoja: Aulikki Suokas, 050 301 3225, aulikki.suokas@oamk.fi

Liitetiedostot

Oulun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Meillä on noin 8 000 opiskelijaa ja 750 työntekijää. Toimimme Oulussa, Oulaisissa ja Raahessa. Lisäksi projektiluonteista toimintaa on useilla paikkakunnilla Pohjois-Suomessa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs