Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Häiriötilanteiden hallinta tehostuu – hairio.info nyt maksutta Suomen kaikille pelastuslaitoksille

Miktech Oy

Häiriötilanteiden hallinta tehostuu – hairio.info nyt maksutta Suomen kaikille pelastuslaitoksille

Tiedote.
Julkaistu: 02.03.2015 klo 13:54
Julkaisija: Miktech Oy

Hairio.info -palvelu helpottaa ja nopeuttaa erilaisten häiriötilanteiden selvittämistä. Palvelu uudistaa viranomaisten johtamistyökaluja häiriötilanteiden hallitsemiseksi. Samalla se parantaa tilannetietoisuutta sekä kansalaisten osallistamista ja kriisitiedottamista. Hairio.info pohjautuu Observis Oy:n Obshare-teknologiaan.

Hairio.infon avulla kansalaiset voivat lähettää omia havaintojaan arkielämän häiriötilanteista viesteinä ja kuvina pelastuslaitoksille ja muille viranomaisille. Näitä häiriötilanteita ovat esimerkiksi onnettomuudet, tulvat ja myrskyt. Hairio.info -palvelu kerää tietoa myös kriittisen infran tuottajilta (teleoperaattorit, energiayhtiöt, vesilaitokset, jätehuoltoyhtiöt) heidän omista järjestelmistään ja palveluistaan.

Hairio.info mahdollistaa tilannekuvan nopean ja tehokkaan jakamisen eri viranomaisten ja muiden julkisten toimijoiden välillä. Palvelun avulla kansalaisten ja viranomaisten älypuhelimillaan tuottamat tiedot voidaan visualisoida yhteisessä, karttapohjaisessa käyttöliittymässä, mikä helpottaa kokonaistilannekuvan muodostamista. Palveluun kuuluvien älypuhelinsovellusten avulla kansalaisille ja viranomaisille suunnattua kriisiviestintää voidaan kohdistaa esimerkiksi sijainnin mukaisesti tai tietylle käyttäjäryhmälle.

Palvelu on nyt veloituksetta kaikkien Suomen pelastuslaitosten saatavilla. Hairio.info sisältää kolmelle älypuhelinalustalle (Android, iOS ja Windows Phone) tuotetut sovellukset sekä selaimella käytettävän palvelun. Palveluun rekisteröidytään osoitteessa hairio.info ja havaintoja palveluun voidaan tuottaa hairio.info -mobiilisovelluksella. Sovelluksen voi ladata ilmaiseksi älypuhelinalustojen sovellusmarketeista.

Hairio.info-palvelun kehitystyötä on tehty 2013-2014 Etelä-Savon pelastuslaitoksen koordinoimassa iNEMIS-hankkeessa (Intelligent National Emergency Management Information System), ja palvelu on ollut Etelä-Savossa pelastuslaitoksen ja kansalaisten käytössä jo yli vuoden.

– Hairio.info tuottaa kokonaisvaltaisen kuvan toiminta-alueemme operatiivisesta tilanteesta, ja yhteinen tilannekuva on helppo jakaa kaikkien viranomaistoimijoiden kesken. Kansalaisten ja kentällä toimivien viranomaisten palveluun tuottamat kuvat eli havainnot ovat suuri apu etenkin suurempien häiriöiden, kuten myrskytuhojen tai tulvien etenemisen seurannassa, toteaa pelastusjohtaja Seppo Lokka Etelä-Savon Pelastuslaitokselta.

Lisätiedot:

Observis Oy
Tommi Kainulainen, 040 556 2580, tommi.kainulainen@observis.fi
Timo Paakki, 040 809 1627, timo.paakki@observis.fi

Etelä-Savon Pelastuslaitos
Pelastusjohtaja Seppo Lokka, 0201 3344 00, seppo.lokka@espl.fi

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs