Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Föli-kortin nettilataaminen uudistuu - Uusia ominaisuuksia ja joustavampia mahdollisuuksia

Turun seudullinen joukkoliikenne

Föli-kortin nettilataaminen uudistuu - Uusia ominaisuuksia ja joustavampia mahdollisuuksia

Tiedote.
Julkaistu: 27.09.2016 klo 10:48
Julkaisija: Turun seudullinen joukkoliikenne

Turun kaupunkiseudun joukkoliikenne Fölin matkakortin lataaminen netin kautta uudistuu syyskuun lopussa. Fölin matkakortit on jo aikaisemmin siirretty niin sanottuun tunnistepohjaiseen järjestelmään, joka mahdollistaa uusien ominaisuuksien ottamisen käyttöön.

Uusista ominaisuuksista tärkein ja odotetuin on Tuplakortin lataamismahdollisuus. Tuplakortilla tarkoitetaan matkakorttia, joka toimii ensin arvokorttina. Kortti muuttuu kausikortiksi, jos tehtyjen matkojen määrä ylittää 30 päivän aikana kausikortin hinnan. Vanhassa järjestelmässä Tuplakorttia ei ole voinut ladata, mutta uudessa tunnistepohjaisessa järjestelmässä se on mahdollista.

-        Matkakortilla ei ole enää muuta kuin yksilöllinen tunniste, ja kaikki matkustusoikeuteen liittyvät tiedot sijaitsevat taustajärjestelmissä. Tämä mahdollistaa aikaisempaa joustavamman ja yksilöllisen tietojen hallinnan, mikä näkyy asiakkaalle esimerkiksi nettilataamisen uusina toimintoina, kertoo joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte.

Arvokortin lataamiseen tulee mahdollisuus valita latauksen suuruus. Pienin summa on jatkossa viisi euroa, ja 10 eurosta ylöspäin ladattavan määrän voi valita kymmenen euron välein. Kortilla voi olla saldoa enintään 200 euroa.

-        Tähän asti arvokortin lataus on ollut aina 20 euroa, ja meiltä on aika ajoin toivottu lataamismahdollisuutta erityisesti pienemmillä summilla. Nyt näihin toiveisiin pystytään vastaamaan, mikä varmasti lisää nettilataamisen suosiota entisestään, Korte sanoo.

Kausikortin lataaminen uudistuu siten, että kortille voidaan ladata 8-10 lisäpäivää. Aikuisten ja lasten kausikortille voidaan ladata 10 lisäpäivää ja alennusryhmien korteille 8 lisäpäivää. Lisäpäivät koskevat 30 ja 90 päivän kausikortteja, pidempiaikaisiin kausikortteihin niitä ei voi ladata.

Nettilatauksen uusista ominaisuuksista saa parhaan hyödyn, kun rekisteröityy palvelun käyttäjäksi. Tällöin pääsee seuraamaan oman korttinsa jäljellä olevaa saldoa tai voimassaoloaikaa. Kaikista ostoksista tulee myös kuitti automaattisesti sähköpostiin.

Matkakortin voi jatkossakin ladata ilman rekisteröitymistä, jolloin kuitin voi tallentaa itse omalle tietokoneelleen. Rekisteröitymätön asiakas ei voi seurata korttinsa saldoa eikä voimassaoloaikaa.

Nettilataamisen yhteydessä kysytään jatkossa kaikilta käyttäjiltä kotikuntaa. Tämä liittyy Föli-alueen kuntien keskinäiseen kustannustenjakoon, kertoo joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte:

-        Kuntarajojen yli kulkevien linjojen kausikorttitulot menevät asukkaan kotikunnalle ja liikennöinnin nettokustannuksia jaetaan matkustajien kuntalaisuuden mukaan. Mitä enemmän meillä on siis tietoa matkustajien kuntalaisuudesta, sitä oikeudenmukaisempi on kuntien välinen kustannustenjako.

Föli-kortin voi jatkossakin ladata osoitteessa nettilataus.turku.fi. Uudistukset tulevat voimaan 28.9.2016.

 

Lisätietoja:

Seudullinen joukkoliikenne Föli, joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte, puh. 044 907 5121

www.föli.fi

 

Turku, Kaarina, Raisio, Naantali, Lieto ja Rusko muodostavat yhtenäisen joukkoliikennealueen, Turun seudun joukkoliikenne Fölin. Fölin alueella on voimassa tasataksa, eli hinta on sama matkan pituudesta riippumatta. Koko alueella on voimassa samat liput, hinnat ja alennusryhmät. 

www.foli.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs