Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Eurooppa saa jättimäisen teräsmiehen

Eurooppa saa jättimäisen teräsmiehen

Tiedote.
Julkaistu: 30.01.2014 klo 12:33
Julkaisija: Dassault Systemes

3D-tekniikan avulla rakennettu 30-metrinen Man of Steel -patsas valvoo Englantia

 

30.1.2014 –30-metrinen Man of Steel -metalliveistos asennetaan kukkulalle Sheffieldin kaupungin kupeeseen Englantiin ohjelmistoyritys Dassault Systemèsin 3D-tekniikan avulla. Teräsmiespatsaan tarkoitus on inspiroida kaupunkilaisia yhteisölliseen yritystoimintaan ja yhteisöhankkeisiin. Veistos tulee istumaan lähellä M1-moottoritietä, jolla kulkee päivittäin noin 100 000 ajoneuvoa.

- Veistos kuvastaa ihmiskuntaa ja sen aikaansaannoksia. Koostaan huolimatta veistoksen ei ole tarkoitus olla uhkaava tai päällekäyvä. Valmis 30-metrinen teräsmies julkistetaan vuonna 2015, kertoo veistoksen suunnittelija Steve Mehdi.

 

3D-tekniikka mahdollisti suunnittelun

Veistos mallinnettiin lopulliseen muotoonsa Dassault Systèmesin 3D-työkaluilla. Taiteilijan pakkausteipistä ja pronssista valmistetut alkuperäisteokset ensin digitoitiin laser-skannereilla 3D-malliksi Sheffield Hallamin yliopistossa. Virtuaalinen 3D-teräsmies oli sen jälkeen muokattavissa ja skaalattavissa eri kokoja ja valmistusmateriaaleja varten.

- Dassault Systèmesin innovatiiviset 3D-työkalut mahdollistivat digitoidun informaation muuntamisen rakennusinsinööreille sopivaan muotoon, mikä helpotti merkittävästi patsaan rakenteellista suunnittelua. 3D-teräsmies ja siihen liittyvä data ovat suunnittelijoiden, rakentajien, sidosryhmien ja yleisön nähtävillä jo ennen patsaan valmistumista, kertoo Dassault Systèmesin Pohjois-Euroopan alueen toimitusjohtaja Stephen Chadwick.

 

Pienet teräsmiehet jo valmiita

30-metrisen patsaan valmistus vaatii yli satapäisen tiimin, joka koostuu eri alojen paikallisista ammattilaisista. Projektin kaikissa vaiheissa on hyötyä tarkasta 3D-mallista.

Veistoksesta on jo valmistettu kolmemetrinen versio Sheffieldin Hallam -yliopistossa, minkä lisäksi teoksesta on valmistettu 30-senttimetrinen, pronssinen keräilyversio. Hopeinenkin patsas on jo suunnitteilla.

Lisää tietoa teräsmiehestä saa osoitteista:

 

http://www.sheffieldicon.com

http://www.appliedgroup.com

http://www.3ds.com

 

 

Liitetiedostot

Dassault Systèmes on maailman johtava 3D-mallintamiseen ja tuotteen elinkaaren hallintaratkaisuihin (PLM) keskittynyt ohjelmistoyritys. Dassault Systèmesin ohjelmistojen ja palvelujen avulla on mahdollista digitaalisesti määritellä ja simuloida sekä tuotteita että prosesseja mutta myös resursseja, joita käytetään tuotteiden valmistamiseen, ylläpitämiseen ja kierrättämiseen ympäristöystävällisellä tavalla. Dassault Systèmesin liikevaihto on noin 2 miljardia euroa ja sillä on noin 11 000 työntekijää ja 170 000 asiakasta yli 140 maassa. Suomessa Dassault Systèmes on toiminut huhtikuusta 2010. Lisätietoja: www.3ds.com


CATIA, SOLIDWORKS, SIMULIA, DELMIA, ENOVIA, GEOVIA, EXALEAD, NETVIBES, 3DSWYM ja 3D VIA ovat Dassault Systèmesin rekisteröimiä ohjelmistoja.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs