Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » EU-rahoituksesta kilpailtiin tiukasti – Biosaimaan klusteriyritys Inraylle rahoitusta

Miktech Oy

EU-rahoituksesta kilpailtiin tiukasti – Biosaimaan klusteriyritys Inraylle rahoitusta

Tiedote.
Julkaistu: 13.08.2014 klo 11:43
Julkaisija: Miktech Oy

Mikkeliläinen Inray Oy menestyi kovassa kansainvälisessä kilpailussa EU:n Horizon 2020 -ohjelman ensimmäisen vaiheen rahoituksesta. Inrayn saama rahoitus on suunnattu erityisesti pk-yrityksille, ja sitä myönnettiin alle 6 % tukea hakeneista yrityksistä. Suomessa rahoitusta sai yhteensä viisi yritystä.

Inray Oy kehittää energiasektorille järjestelmiä kiinteän polttoaineen laadun ja kosteuden mittaamiseen, ja tavoittelee voimakasta kasvua kansainvälisillä markkinoilla. EU-rahoituksella on suuri merkitys Inrayn kansainvälistymiselle; yhtiö pääsee selvittämään teknologiansa mahdollisuuksia Euroopan markkinoilla sekä tekemään yhteistyötä eurooppalaisten kumppaneiden kanssa tuotteiden tuotteistamiseksi Euroopan markkinoille mahdollisen jatkohankkeen puitteissa.

– Rahoituksen avulla voimme demonstroida laajamittaisesti laadunmittausjärjestelmämme tuotannollista käyttöä eri puolella Eurooppaa, kertoo myyntijohtaja Mika Muinonen Inray Oy:stä.

Inray valmisteli EU-hankehakemustaan innovaatio- ja teknologiakeskus Miktech Oy:n tuella. – Asiakasyrityksemme ovat osoittaneet kiinnostusta Horisontti 2020 -ohjelmaan. Olemme koonneet asiantuntijoita yritysten tueksi sekä ideoineet hankkeita, joille rahoitusta voisi saada, kertoo ohjelmakoordinaattori Jussi Heinimö Miktech Oy:stä. – Kehitysjohtaja Heikki Sundquist on toiminut EU-hankkeiden arvioijana, ja tuntee hyvin rahoituspäätösten taustalla olevat kriteerit.

Inray sai tukea ja näkemyksiä rahoitushakemuksen valmisteluun myös EU-hankehakemuksiin erikoistuneelta Innovation Manager Oy:lta. – Hyvän teknologian lisäksi myönteinen rahoituspäätös edellyttää, että hankehakemus noudattaa tiettyä määrämuotoisuutta. Lisäksi siitä on tultava selvästi esiin, kuinka hanke tukee niitä asioita, joita EU:ssa halutaan edistää, kuvailee toimitusjohtaja Jerri Laine Innovation Manager Oy:stä. – Tällä rahoituksella on erittäin suuri merkitys pk-yritysten kansainvälistymiselle Euroopan markkinoilla.

Lisätiedot:

Jussi Heinimö, ohjelmakoordinaattori, Miktech Oy, 040 544 0936, jussi.heinimo@miktech.fi

Jerri Laine, toimitusjohtaja, Innovation Manager Oy, 050 585 1858, jerri.laine@innovation-manager.com

Mika Muinonen, myyntijohtaja, Inray Oy, 050 350 9071, mika.muinonen@inray.fi

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

Biosaimaa 2014 on bioenergian käytön edistämiseen tähtäävä Mikkelin seudun elinkeinopolitiikan kehittämisen kärkihanke. Hankkeen toimintaa toteuttaa Miktech Oy:n koordinoima Biosaimaa-klusteri, joka koostuu eteläsavolaisista bioenergia-alan yrityksistä, tutkimuslaitoksista, rahoittajista ja viranomaistahoista. Biosaimaa 2014 -hanketta ja Biosaimaa-klusterin koordinointia rahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto, alueen yritykset ja kunnat. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon maakuntaliitto.

Horisontti 2020 on EU:n tutkimuksen ja innovaatioiden puiteohjelma, joka rahoittaa eurooppalaisia tutkimus- ja innovaatiohankkeita yli 70 miljardilla eurolla vuosina 2014–2020. EU on asettanut tavoitteeksi saada pk-yritykset osallistumaan aktiivisesti Horisontti 2020 –ohjelmaan. Ohjelma tarjoaa pk-yrityksille väylän kansainvälistyä sekä verkostoitua eurooppalaisten tutkimuslaitosten, yliopistojen sekä yritysten kanssa.

Innovation Manager Oy on EU- ja Tekes-hakemusten tekemiseen erikoistunut palveluyritys, joka on toteuttanut menestyksekkäästi yli 100 julkisen rahoituksen hakemusta vuodesta 2009 lähtien. www.innovation-manager.com

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs